صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختلاف"سیا" و طالبان "افغانستان" در نحوه برخورد با کشت مواد مخدر چیست؟

۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۸۱۳۳۵
خبرگزاری میزان - پایگاه خبری آمریکایی در مقاله‌ای به برسی نحوه برخورد طالبان و سازمان سیا آمریکا با کشت مواد مخدر در "افغانستان" پرداخته است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، هزینه‌های گزاف آمریکا نه تنها منجر به ریشه‌کن شدن مواد مخدر در افغانستان نشده بلکه در حال حاضر کشت این محصول نسبت به گذشته رونق بیشتری یافته است که این خود موجب تعجب برخی از مقامات آمریکایی گردیده.
 
پایگاه خبری "زیرو اج"در ادامه می‌نویسد: در ماه جولای سال جاری میلادی، مراکزی که مسئولیت کنترل بیماری را بر عهده دارند، نسبت به تعداد رو به رشد مرگ و میر بر اثر مصرف هروئین در آمریکا هشدار دادند.
 
بر اساس گزارش این مراکز، مصرف هروئین در میان جوانان 18 تا 25 ساله آمریکایی نسبت به دهه گذشته بیش از دو برابر شده است.
 
در مدت مشابه سال گذشته میلادی گزارش شد که کشت مواد مخدر در افغانستان نسبت به هر زمان دیگری رشد داشته است که این کشور به تنهایی 90 درصد مواد مخدر جهان را تولید می‌کند.
 
این رشد بی رویه مواد مخدر قبل از تجاوز آمریکا در حالی غیر ممکن بود که 8.4 میلیارد دلار برای مبارزه با مواد مخدر هزینه شد.
 
در حقیقت، در حالی که نیروهای آمریکایی در افغانستان حضور داشتند، کشت مواد مخدر بخصوص تریاک به سایر ولایات دیگر افغانستان گسترش یافته است تا جایی که کشت‌کنندگان از تکنولوژی‌های مدرن و پیشرفته زراعی استفاده می‌کنند.
 
عکس‌هایی در سال 2010 میلادی منتشر شد که در آن سربازان آمریکایی در مزرعه‌های موادمخدر مشغول گشت‌زنی بودند. پس از آن سوالاتی مطرح شد که نیروهای آمریکایی در تجارت مواد مخدر در افغانستان دست دارند یا خیر.
 
«ابی مارتین» در سال 2014 میلادی اشاره کرد که طالبان زمانی که در رأس حکومت بودند، با مواد مخدر مبارزه می‌کردند اما کشت مواد مخدر چند ماه پس از تجاوز آمریکا به افغانستان افزایش یافت.
 
مارتین متوجه شد که سازمان سیا مدت‌هاست در تجارت جهانی مواد مخدر دست دارد و این سازمان به جای اینکه مواد مخدر را ریشه‌کن کند، بیشتر آن را کنترل می‌کند.
 
مارتین اضافه کرد: شواهد نشان می‌دهد که سازمان سیا هیچ اقدام موثری برای ریشه‌کن کردن مواد مخدر در افغانستان انجام نداده است.
 
چطور می‌شود که منطقه‌ای تحت اشغال کامل نیروهای آمریکایی با ایستگاه‌های ایست‌وبازرسی و عملیات نظارت هوایی با هواپیماهای بدون سرنشین باشد، اما  آنها قادر به ردیابی مسیرهای تدارکات و صادرات مواد مخدر از زمین‌های مختلف نباشند؟
 
اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا رسما مسئولیت نظارت بر برنامه‌های سازمان سیا در افغانستان می‌باشد که گزارش‌هایی از وجود اختلاف میان این اداره و سازمان دیده شده است.
 
"ادوارد فولیس"نویسنده کتابی موسوم به "هنر تاریک: زندگی مخفی من در بازار جهانی تروریسم و مواد مخدر" در این باره گفت: اداره مبارزه با مواد مخدر و سازمان سیا در افغانستان با همدیگر اختلاف دارند.
 
وی معتقد است که سازمان سیا چشم خود را بر تجارت مواد مخدر بسته است.
 
گروه‌هایی در افغانستان وجود دارد که از قراردادهای مبارزه با مواد مخدر 569 میلیون دلار سود بردند.
 


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *