صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمارهای متفاوت و خانواده‌های نگران از وضعیت زائران

۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۷:۰۴
کد خبر: ۸۱۰۹۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان- در کنار کشته و مفقود شدن صدها نفر از شهروندان ایرانی در حادثه منا، چندین برابر این آمار خانواده‌های نگرانی هستند که برای کسب اطلاع از وضعیت سلامت زائران خود به هر دست آویزی چنگ می‌زنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی میزان، براساس آخرین آمار سازمان حج و زیارت تاکنون 144 زائر ایرانی در حادثه منا جان خود را از دست داده‌اند و از سرنوشت 323 نفر دیگر هیچ اطلاعی در دست نیست.

10 تیم از مسئولان حج، مدیران و سرپرستان کاروان‌ها از روز گذشته کاروان به کاروان و بیمارستان به بیمارستان مشغول شناسایی اجساد زائران ایرانی یا جست‌وجوی خبری از مفقودان هستند.

اطلاع‌رسانی در مورد جان‌باختگان حادثه منا از سوی مسئولان تاکنون با کندی صورت گرفته که علت آن همکاری ضعیف مقامات عربستانی عنوان شده است.

به موازات این، صدها خانواده در سراسر کشور دل‌نگران وضعیت سلامتی پدر، مادر، خواهر و برادر و سایر بستگان به هر دری می‌زنند تا خبری از عزیزان خود بگیرند.

از لحظه وقوع حادثه در منا و انتشار نخستین فهرست جان‌باختگان، تماس‌های مکرر خانواده‌ها با مدیران و معاونان کاروان‌ها هم شروع شد اما به دلیل نابسامانی شرایط در منا و همچنین کشته یا مصدوم شدن برخی مدیران کاروان‌ها، این تماس‌ها بی نتیجه بود. همین سبب شد که سازمان حج و زیارت شماره تلفن همراه مدیران و معاونان به همراه سرپرستان کاروانهایی که مدیران آن فوت یا مفقود شده است را در اختیار خانواده‌ها قرار دهد.

اعلام لیست‌های متناقض که گاه نام یکی از زائران را هم در لیست مفقودان نشان می‌داد و هم در میان کشته شدگان، سردرگمی خانواده‌ها را بیشتر ‌کرده است.

از سوی دیگر برخی خانواده‌ها در تماس با گفتند که نام بستگانشان که از روز حادثه اطلاعی از آنها در دست نیست، نه در میان مفقودان است و نه در فهرست جان‌باختگان و مجروحان.

وجود چنین تماس‌هایی و همزمان انتشار برخی شایعات در فضای مجازی هم به نوبه خود بر تیره و تار شدن فضای اطلاع رسانی افزوده است.

انتشار اسامی افرادی که به عنوان کشته شده معرفی شدند و سپس مشخص شد که زنده هستند هم باعث کاهش اعتماد به فهرستهای اعلامی شده است. همچنین وجود اشتباهاتی در اعلام اسامی هم مشکل را دوچندان کرده است.

بستگان یکی از زائران در تماس با اطلاع داد که نام عزیزشان در فهرست ابتدایی «یوسفیان» ذکر شده که در میان کشته‌ها قرار داشته اما بعد که به نام درست خود یعنی «یونسیان» تبدیل شده، تغییر وضعیت پیدا کرده و به لیست مفقودان اضافه شده است. وی که با لحنی غم آلود خواهان روشن شدن تکلیف عزیزش بود، گفت: زائر ما دارای یک فرزند چهار ماهه است و همسرش در وضعیتی شوک آلود منتظر رسیدن خبری از این زائر است.

در موردی دیگر یکی از خانواده‌ها که مدیر و معاون کاروان زائرشان در منا فوت شده است، مستاصل از همه جا، در جستجوی نامی از عزیزشان در تماس با گفت: هیچ اطلاعی از پدرمان نداریم. در حالی که نام ایشان در فهرست کشته شدگان منتشر شده است، اما همراه ایشان در مکه این خبر را تکذیب کرده و می‌گوید در فهرست اعلامی حج و زیارت به کاروان‌ها، نامی از وی نیامده است. به نظر می‌رسد وسعت فاجعه سبب شده است تا اطلاع رسانی حتی در خود کاروان‌ها به درستی انجام نشود.

بستگان خانواده‌ها این روزها شرایط سختی را پشت سر می‌گذرانند و با هر بار ظاهر شدن رئیس، معاون و دیگر مسئولان سازمان حج بر صفحه تلویزیون، دلشان به هزار راه می‌رود. برخی خانواده‌ها با تشکیل گروه‌های مجازی در فضای تلگرام و دیگر برنامه‌های موبایلی از هر کسی که ممکن است کوچکترین اطلاعی از زائرشان داشته باشد استمداد می‌کنند.

با توجه به اطلاعات دریافتی از تماس‌های مردمی احتمالا تعداد جان‌باختگان و به ویژه مفقودان حادثه منا بیش از آمار اعلامی باشد.

از لحظات ابتدایی وقوع حادثه حادثه در حال اطلاع رسانی در خصوص اسامی کشته شدگان و مفقودان مجروحان این حادثه است.


Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *