شرکت سایپا از سازمان بازرسی کل کشور تذکر گرفت/ عدم دقت کافی و سیستماتیک در کنترلهای کیفی خودروهای ناقص پس از تکمیل کاری
-در جریان بازدید بازرس کل صنعت، معدن و تجارت و هیاتی از دادستانی کل کشور از خودروسازی سایپا، مشخص شد این خودروساز پس از تکمیل کاری خودروهای ناقص به منظور توزیع در استانهای مختلف از طریق شبکه حمل و نقل، دقت کافی و سیستماتیک در کنترلهای کیفی معمول نکرده است که این موضوع با تذکر سازمان بازرسی مواجه شد.
اشکان میرمحمدی با اشاره به بازدید انجام شده به همراه نمایندگان دادستانی کل کشور و بازرسان سازمان بازرسی از شرکت سایپا، در خصوص ترخیص خودروهای ناقص پس از رفع نقص، بدون اهتمام کافی در کنترلهای کیفی لازم، تذکراتی را به مدیران این شرکت خودروسازی ارائه کرد.
بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور در این زمینه تصریح کرد: پیرو درخواست معاونت محترم قضایی دادستان کل کشور دایر بر همکاری مشترک به منظور راستی آزمایی نحوه اقدامات شرکت سایپا از بابت احتکار و دپوی خودروها در پارکینگهای مستقر اجارهای، امروز به همراه نمایندگان معاونت قضایی دادستانی کل کشور در حقوق عامه و بازرسان حوزه صنعت علاوه بر حضور در پارکینگهای اجارهای شرکت سایپا که خودروهای ناقص در آن مستقر بودند، همزمان بازرسان در معاونت برنامه ریزی و تامین شرکت سایپا به منظور راستی آزماییهای لازم حضور پیدا کردند.
بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: با عنایت به بررسیهای بعمل آمده و راستی آزماییهای صورت گرفته از طریق کنترل شماره VIN خودروهایی که در پارکینگها مستقر بودند و همچنین کنترل و هماهنگی خودروهایی که آمارشان در سامانه معاونت تامین و برنامه ریزی سایپا قرار داشت، بررسیهای لازم میدانی صورت گرفت.
میرمحمدی بیان کرد: در جریان این بازدید، مشخص شد آمار خودروهایی که در داخل پارکینگهای مورد بازدید قرار داشتند، منطبق با آماری است که از طریق سیستم، توسط همکاران ما در سازمان بازرسی به طور مداوم پایش و رصد میشود.
بازرس کل صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی با بیان اینکه مطابق با راستی آزمایی صورت گرفته موضوع احتکار و دپوی خودروها توسط این خودروساز منتفی بوده لیکن روند تجاری سازی و صدور فاکتور برای ارائه خودرو به مشتری کمی با کندی نسبی مواجه بود، افزود: بر اساس این بازدید ملاحظه شد که کنترلهای لازم در خصوص خودروهای ناقص پس از تکمیل کاری و رفع نقص با دقت مورد انتظار و سیستماتیک صورت نمیگیرد و این خودروها صرفا با بررسی چشمی توسط تکنسینهای سایپا مستقر در پارکینگ اجارهای، در مدار توزیع و تحویل به متقاضی قرار میگیرد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بی شک به واسطه قطعات ناقصی که موجب میشود خودروها چندین ماه و بعضا بیش از ۷ تا ۸ ماه خودرو در پارکینگ مستقر و همچین فرسایشی شدن برخی قطعات خودرو طی این مدت، بازبینی و کنترل مجدد کیفی به صورت سیستماتیک و با آزمونهای مختلف در بخش کنترل کیفیت خودروساز اجتناب ناپذیر بوده که شرکت خودروسازی سایپا به این مهم توجه کافی معمول نکرده بود.
میرمحمدی تاکید کرد: بر این اساس طی جلسهای میدانی با حضور معاونتهای کیفیت، فروش و بازریابی و مدیر حوزه مدیرعامل و همچنین مدیرعامل پارس خودرو و سایر عوامل ذیربط، تذکرات لازم ارائه و مقرر شد با توجه به پرونده مفتوح در سازمان بازرسی بلافاصله اقدام به رفع این مشکل صورت پذیرد تا مردم با اطمینان خاطر از خودروی دریافتی استفاده کنند.
بازرس کل صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رصد مستمر و دائم اقدامات شرکتهای خودروسازی در این زمینه از سوی بازرسان، اعلام نمود که با کار مشترک صورت گرفته میان سازمان بازرسی و دادستانی کل کشور، این مرجع قضایی نیز پایشهای لازم را انجام و عنداللزوم دستورات قضایی لازم را صادر خواهد کرد.