جلسه هم اندیشی و تبیین برنامههای دادگستری آذربایجان غربی برگزار شد
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی گفت: تلاش کانونها و مراکز وکلا و کارشناسان و دستگاه قضایی باید بر احقاق حق و اجرای عدالت و رضایتمندی مردم متمرکز شود.
- ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی در جلسه هم اندیشی و تبیین برنامههای دادگستری استان و کانونها و مراکز وکلاء و کارشناسان استان آذربایجان غربی، که عصر روز چهارشنبه ۷ اردیبهشت ماه به میزبانی کانون کارشناسان استان و با حضور اعضای شورای معاونین دادگستری استان و هیات مدیره هر چهار مجموعه برگزار شد اظهار کرد: کانونها و مراکز وکلاء و کارشناسان پا به پای تشکیلات قضایی در راستای احقاق حق نقش آفرین هستند و همه تلاشها و کوششها باید در راستای احقاق حق و اجرای عدالت و رضایتمندی مردم صرف شود و این نشست به منظور هماهنگی و همفکری بیشتر بین این مجموعهها و دستگاه قضایی در نیل به این هدف برگزار میشود.
وی افزود: امسال نیز به مانند سال قبل برنامه عملیاتی دستگاه قضایی استان منطبق با سیاستهای کلان قوه قضاییه طراحی، تبیین و به حوزههای قضایی استان ابلاغ شده است و با توجه به اینکه مجموعههای کانونها و مراکز وکلاء و کارشناسان نقش مهمی در تحقق اهداف برنامه عملیاتی دارند در این نشست نیز که در ابتدای سال تشکیل شده به منظور تبیین این برنامهها و هم افزایی بین پنج مجموعه است.
عتباتی ادامه داد: در برنامه عملیاتی ۱۴۰۱ دستگاه قضایی محورهای مختلفی پیش بینی شده است، از بهبود کیفیت رسیدگیها و اتقان آراء و کاهش مدت زمان رسیدگیها گرفته تا توجه ویژه به کاهش جمعیت کیفری زندانها و توسعه بسترهای الکترونیک که برای دست یافتن به اهداف این محورها و اقدامات عمقی و ریشهای در این خصوص که همگی درجهت افزایش کیفیت و خدمات به مردم شریف استان است مجموعههای مرتبط میتوانند بسیار تاثیر گذار شوند.
وی افزود: امروزه به موازات پیشرفت تکنولوژی جرایم و اختلافات حقوقی نیز پیچیدهتر شده و نظرات تخصصی کارشناسی میتواند در بهبود کیفیت رسیدگیها و اتقان آراء بسیار موثر باشد، همچنین کارشناسان و وکلاء میتوانند با تبیین موضوع به طرفین برای سازش و اصلاح ذات البین طرفین تلاش کنند.
رئیس شورای قضایی استان تاکید کرد: توسعه تشکیلات قضایی راهکار مناسبی برای کم کردن بار سنگین پروندهها نیست و از این رو که بر اساس آمار ۵ جرم پر تکرار از جرایم قابل گذشت است، باید همه تلاش کنند منادی صلح و سازش باشند چرا که جامعه امروز تشنه گذشت است و اقشار فرهیخته قضات، وکلاء و کارشناسان باشد در عرصه صلح و سازش پیشرو باشند.
وی ادامه داد: هدف و مسیر یکی است و ثمره این هم اندیشیها انس و الفت بین مجموعهها در ارائه خدمات مطلوبتر به مردم و احقاق حق است و ثمره احقاق حق تولید امنیت است.
عتباتی توجه به رسالت شغلی را مورد اشاره قرار داد و گفت: توجه به رسالت شغلی و حرفهای یکی از امور مهمی است که مورد تاکید است و سلامت کار در درون و بیرون تشکیلات قضایی و نهادهای مرتبط باید برای سایر مجموعهها الگو و نمونه باشد.
مجیدی دادستان مرکز استان نیز در این جلسه گفت: یکی از موضوعاتی که دغدغه مسئولان قضایی است بحث اطاله دادرسی مربوط به عدم ارائه نظریات متقن و مستدل کارشناسی و در زمان خود است که از کارشناسان درخواست میشود به این نکته توجه کنند.
وی در ادامه گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که نارضایتی مردم را ایجاد میکند اختلاف فاحش در حوزه نظرات کارشناسی است که کارشناسان باید با دقت نظر بیشتری به ارائه نظرات کارشناسی خود اقدام کنند.
دادستان مرکز استان در ادامه به اهمیت طرح صحیح دعاوی از سوی وکلاء اشاره و گفت: وکلاء یکی از بالهای فرشته عدالت در احقاق حق هستند و طرح صحیح دعاوی یکی از موضوعاتی است که میتواند مردم را در رسیدن به حق خود کمک کند از این رو وکلاء در طرح و نگارش دعوی یک مطالعه دقیقی داشته باشند.
حاتمی رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان و ابراهیم علی نژاد معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان از دیگر سخنرانان این نشست بودند که مطالب و ارشاداتی در خصوص حوزههای کاری خود ارائه کردند.
در ادامه جلسه نظمی رئیس کانون کارشناسان، شیدایی نائب رئیس مرکز کارشناسان، نجف قلیان رئیس مرکز وکلاء و صابونچی رییس کانون وکلای استان نیز ضمن ارائه گزارشی از مجموعههای خود مشکلات خود را مطرح کردند و در پایان رئیس کل دادگستری استان دستور تشکیل کارگروه علمی با حضور پنج مجموعه و نیز تعیین فضای مناسب در مجتمعها برای وکلاء را صادر کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *