دستور کار مقاومت برای آزادی قدس
_ سید هادی سید افقهی در روزنامه حمایت نوشت: آخرین جمعه ماه مبارک هر سال، به میعادگاه عاشقان مسجدالاقصی و قدس شریف در سراسر جهان تبدیلشده و وقفه دوساله در برپایی گسترده آن به جهت شیوع کرونا، اشتیاق حامیان فلسطین را برای برگزاری با شکوه آن در سال جاری، دوچندان کرده است. امسال، اما ارادتمندان به مقاومت فلسطین و علاقمندان به آرمان قدس، بیش از گذشته به نابودی اشغالگران ایمان پیدا کردهاند. برای اولین بار طی هفت دهه گذشته، رژیم صهیونیستی با منظومهای از تهدیدات جدید و توان تقویتشده مجاهدان فلسطینی مواجه شده و رنگ و بوی روز جهانی قدس را به شکل ویژهای درآورده است که به امهات آنها اشاره میشود.
۱. آخرین نبرد نظامی مقاومت غزه با صهیونیستها موسوم به «شمشیر قدس» برای دفاع از هویت فلسطینی و اسلامی مسجدالاقصی، پاسخی کوبنده به تعرضات اسرائیل به این مکان مقدس بود که اتفاقات بیسابقهای را رقم زد. در این رویارویی دو هفتهای، صهیونیستها یک برج رسانهای در غزه را به این جهت که سیگنالهایی با هدف اخلال در عملکرد سامانه گنبد آهنین ارسال میکرد، تخریب کردند.
افسانه رهگیری این سامانه به حدی در میان صهیونیستها فراگیر شده بود که در هنگام حملات موشکی، برخی از شهرکنشینان با شادی و شعف مشغول تصویربرداری از اصابت راکتهای ۸۰ هزار دلاری گنبد آهنین به موشکهای چند صد دلاری حماس و جهاد اسلامی بودند! اما طولی نکشید که مقامات صهیونیست اذعان کردند این سامانه نتوانسته همه ۴ هزار موشکی را که در نبرد «سیف القدس» شلیک شده بودند، رهگیری و ساقط کند. مهر تأیید ناکارآمدی این سامانه اینکه «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا، یار غار «نفتالی بنت»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی یکشنبه این هفته در تماس تلفنی با وی، وعده کرد آمریکا یک میلیارد دلار برای «جبران کاستیهای تجهیزات سامانههای گنبد آهنین» اختصاص خواهد داد.
علاوه بر این، مقاومت برای نخستین بار موفق شد نقاط استراتژیک صهیونیستها را هدف قرار دهد و با حمله به فرودگاه «بن گوریون» و «رامون»، راه ارتباطی رژیم جعلی صهیونیستی با جهان را مسدود کند. تجهیز فلسطینیها به فناوریهای جنگال، زمینگیر شدن پدافند موشکی اسرائیل و قابلیت ضربه زدن به نقاط استراتژیک و راهبردی اسرائیل، سه دستاورد مهم نبرد شمشیر قدس بود که با گذشت حدود پنج ماه از آن، تلآویو را به برخورد محتاطانهتر و جدی گرفتن تهدیدات فلسطینیها واداشته است.
۲. چهار عملیات شهادتطلبانه در یک ماه گذشته در دل سرزمینهای اشغالی، شوک سنگینی به اسرائیل وارد کرده است. حمله به صهیونیستها با بولدوزر و استفاده از سلاح سرد علیه آنها پیش از این نیز رخداده بود، ولی ویژگی خاص این حملات آن بود که در فاصله زمانی اندک و با شدت و تلفات بیشتر رخ داد و حتی یگان فوق تخصصی «سایرت متکل» برای مقابله با عملیاتی که شهید «رعد فتحی حازم» در قلب تلآویو انجام، سراسیمه وارد عمل شد.
سایرت متکل سابقه انجام عملیات فرودگاه «انتبه» در سال ۱۹۷۶ را در کارنامه خود دارد و اینکه مأمور مقابله با یک فلسطینی میشود، حاکی از وحشت سراسری و حداکثری صهیونیستهاست که بیش از هر چیز، ابهت پوشالی این یگان و نظامات امنیتی اسرائیل را متلاشی کرد. این در حالی بود که شهید حازم، ساعتها پس از عملیات و بیآنکه شناخته شود در خیابانها قدم میزد و با هر گام، امنیت جعلی صهیونیستها را فرسنگها زیر سؤال میبرد. علاوه بر این، عملیاتهای شهادتطلبانه اخیر در عمق سرزمینهای اشغالی، توسط جوانان کرانه باختری انجام شد که انتساب رسمی به جریانهای مقاومت نداشتند و حاکی از مسلح شدن این منطقه و چالش راهبردی جدید برای صهیونیستهاست.
۳. وحدت گروههای فلسطینی به شکل بیسابقهای در حال انجام است؛ گروههایی که بیش از سه دهه است با یکدیگر اختلاف دارند و اسرائیل امید داشت با هم آوایی تشکیلات خودگردان، شکاف میان آنها را گسترش دهد. یکی از وجوه ممتاز همگرایی و همافزایی اخیر گروههای فلسطینی این است که مقاومت لبنان، بهعنوان نخ تسبیح عمل کرده و پیشگام رفع کدورتها علیه اسرائیل شده است. از یکسو، آشتی ملی در روزهای گذشته میان جنبشهای «فتح» و «حماس» با میانجیگری جنبش امل و حزبالله لبنان، پس از ماهها توقف مذاکرات و اقدامات مشترک در محافل سیاسی و مردمی فلسطین فضای مثبتی ایجاد کرد. از سوی دیگر، گردانهای شهدای الاقصی وابسته به جنبش فتح، یکبار دیگر در شهرهای نابلس، الخلیل، جنین و غزه، دست به نمایش قدرت زدند و با شاخههای نظامی جهاد، حماس، جبهه خلق و کمیتههای مقاومت همراه شدهاند. این اتفاق نادری است که مشابه آن در گذشته با این انسجام مشاهده نشده است.
۴. صهیونیستها افتخار میکردند که به قطب فناوری منطقه تبدیلشدهاند و سرمایهگذاری سنگین غولهای فناوری در داخل سرزمینهای اشغالی را برگ برنده خود در تحولات منطقهای میدانستند. با هک شدن صدها وبسایت و انتشار اطلاعات محرمانه از مقامات، شرکتها و مؤسسات مالی این رژیم، میزان و حجم گسترده آسیبپذیری سایبری صهیونیستها برای اولین بار آشکار شد و اعتماد کاذب شهرکنشینان به سرمایهگذاریهای خارجی در حوزه فناوری، آسیب جدی دید. تلآویو در هر نبردی بر ارتباطات مبتنی بر شبکه و توان سایبری خود حساب ویژه باز کرده بود، درحالیکه هک شدن دوربینها و افشای اطلاعات محرمانه و طبقهبندیشده، ضعف ساختاری آنها را در این حوزه بر ملأ کرد.
این موارد و بیشتر، همگی حاکی از رخدادهای جدیدی است که ماهیت و هویت جعلی رژیم صهیونیستی را نشانه رفته و تزلزل اسرائیل را آشکار کرده است. این در حالی است که شرایط جهانی نیز به نفع اشغالگران نیست. تقویت روحیه ضد صهیونیستی در سراسر جهان و ابراز همدردی مسلمانان با نمازگزاران مسجدالاقصی که مورد هجوم وحشیانه نیروهای اسرائیلی قرار گرفتند، این واقعیت را آشکار کرده که مسئله فلسطین یک دغدغه عمومی در میان مردم مسلمان و آزاده جهان است و دستخوش توطئه عادیسازی روابط با رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی نخواهد شد. بهعبارتدیگر، فلسطین، همچنان در اولویت نخست جهان اسلام قرار دارد و روز قدس ثابت خواهد کرد که نبرد مشروع علیه اشغالگران با دستور کار غربی، عبری، عربی به پایان نمیرسد و این مبارزه میدانی و مشت پولادین مقاومت است که کار صهیونیستها را یکسره میکند.