صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روح افزا: قضازدایی عامل تسریع سازش در اختلافات زوجین است

۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۸:۵۸
کد خبر: ۸۰۹۷۴۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
یک جامعه شناس و مدرس دانشگاه، گفت: کاهش ورودی پرونده‌ها، کمک می‌کند تا بخصوص در اختلافات خانوادگی مشکلات ساده‌تر حل وفصل شوند و مراجع قضایی با فراغ بال بیشتری به پرونده‌های جرایم مشکل ساز رسیدگی کنند.

فرشته روح افزا در گفت‌وگو با میزان، در خصوص تاثیر سیاست قضا زدایی در قوه قضاییه و تاثیر آن بر زندگی خانوادگی افراد گفت: متاسفانه در بحث‌های خانوادگی وقتی اختلاف بین زوجین به تشکیل پرونده و حضور در دادگاه کشیده می‌شود دیگر خیلی سخت می‌توان آن‌ها را به زندگی مشترک بازگرداند.

وی افزود: در زمان‌های گذشته برای حل مسائل و اختلافات خانوادگی از بزرگان و ریش سفیدان فامیل یا محله کمک گرفته می‌شد که ضمن موثرتر بودن آثار روانی کمتری نیز داشت ودر نتیجه اختلافات بین زوجین در مدت زمان کمتری حل می‌شد.

این جامعه شناس، گفت: بازگرداندن مردی که به دلیل عدم پرداخت مهریه راهی زندان شده است، به زندگی مشترک آسان نیست. البته در بحث خانواده قانونمندی و حفظ حقوق بانوان بسیار مهم است، اما باید مشکلات ناشی از پرداخت مهریه و اختلافات خانوادگی را به شکل دیگری حل و فصل کنیم.

وی، افزود: در نهایت در صورتی که راهی برای سازش و بازگشت به زندگی آنان وجود نداشت، سپس تشکیل پرونده و مراجعه به دادگاه صورت گیرد.

این مدرس دانشگاه عنوان کرد: زندان جای کسانی است که به حقوق دیگران تعرض می‌کنند و افراد به علت عدم توانایی مالی در پرداخت دیون نباید با متعرضان به حقوق مردم یکسان دیده شوند.

این جامعه شناس گفت: خوشبختانه در دستگاه قضا در این خصوص اتفاقات خوبی افتاده است و تامل حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در خصوص کاهش ورودی پرونده‌ها، کمک می‌کند تا بخصوص در اختلافات خانوادگی مشکلات ساده‌تر حل وفصل شوند و مراجع قضایی با فراغ بال بیشتری به پرونده‌های جرایم مشکل ساز رسیدگی کنند.

روح افزا خاطر نشان کرد: هرچند قوه قضاییه مکانی امن برای رسیدگی به مشکلات مردم است، اما مردم نیز باید توجه داشته باشند که برای حل اختلافات جزئی به مراجع قضایی مراجعه نکنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *