مقدمه چینی برای کودتا توسط شاهزاده تکفیری
رسانه های سعودی اگرچه ظاهرا تلاش می کنند حاجیان را عامل فاجعه منا معرفی کنند اما این حادثه در کنار سقوط جرثقیل در مکه و 2 آتش سوزی مهیب احتمال توطئه آمیز بودن این حوادث را در ذهن ایجاد میکند.گویا یک عامل درونی قصد داشته است با انجام خرابکاری مسئول برگزاری حج و وزیرکشور عربستان را در میان بی کفایتی آلسعود به عنوان مقصر از صحنه قدرت حذف نماید.
براساس گزارشها درباره فاجعه منا ، حرکت کاروان خودروی «محمد بن سلمان» ، جانشین ولیعهد سعودی به همراه شمار زیادی از محافظان موجب بسته شدن یکی از مسیرهای اصلی رمی جمرات و کشتار 2000 حاجی شده است. محمد بن سلمان که وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان است مسئولیت مستقیم جنگ در یمن را برعهده دارد اما تاکنون حرفی برای گفتن در مقابل نیروهای مردمی حوثی نداشته است.
اقدام گارد محمد بن سلمان در بستن درب یکی از اصلیترین راههای رمیجمرات قطعا اقدامی حساب شده برای کشتار زائران به ویژه حجاج ایرانی بودهاست. جانشین ولیعهد عربستان که همواره با گارد تهاجمی سخن میگوید در این اقدام اولا مخاصمه مستقیم با مردم ایران را عملیاتی کرده است و در مرحله دوم محمد بن نایف که ولیعهد عربستان است را نشانه گرفته است.
جنگ قدرت در داخل آلسعود
رسانههای سعودی ظرف 6ماه گذشته تلاش کردهاند که از محمد بن سلمان به عنوان یک قهرمان آلسعود چهره سازی کنند تا مقدمات پادشاهی پسر پس از پدر فراهم شود. این موضوع اتفاقی است که برخلاف روال عرف آلسعودی است. این جنگ روانی در حالی به وقوع پیوسته است که با مرگ ملک عبدالله و روی کار آمدن ملک سلمان تصفیه و پاکسازی شاهزاده های مخالف جناح سدیری آلسعودی (که به زوجه ملک عبد العزیز آل سعود و دختر أحمد السدیری و مادر برادران هفتگانه منتسب می باشند) به شکلی گسترده عملیاتی شد.
در جریان عملیات محرمانه پادشاه سعودی تعداد زیادی از مسئولین امنیتی و مراکز حساس به شکل علنی عزل شدند و تعدادی از نیروهای گاردپادشاهی به شکل محرمانه اعدام شدند.
میتوان گفت که ملک سلمان به عنوان پادشاه عربستان روالی را در پیش گرفته است تا عرف خاندان سعودی به نفع محمد بن سلمان برهم بخورد. شاهزادهتکفیری و 30ساله سعودی برای رسیدن به پادشاهی باید منتظر سپری شدن زمان سه پادشاه دیگر به علاوه پدرش سلمان باشد، چرا که پس از محمد بن نایف، خاندان سعودی به پادشاهی سدیری دیگری راضی نخواهند شد، چرا که در خلال سال های گذشته این به یک رسم طولانی تبدیل شده تا سدیری ها به قدرت برسند.
در چارچوب حرکت خلاف عرف ملک سلمان، تمام وظایفی که به محمد بن سلمان سپرده شدهاست به صورت عرفی در اختیار جانشینان رسمی پادشاه قرار می گرفته است. ملک عبدالله که هشتاد ساله بود از مشکلات قلبی رنج می برد و پادشاه فعلی نیز دارای کمر درد می باشد، و لذا امور به دست نزدیکان وی اداره می شود، که البته بدتر از آن، اختلافاتی است که در داخل خاندان آل سعود وجود دارد.
شاهزاده شکست خورده در جنگ یمن نیاز به جنگ طلبی با ایران و حذف محمد بن نایف دارد و بر همین اساس حوادث 4گانه در مراسم حج امسال به وقوع پیوسته است. البته چنین اقداماتی در عربستان بیسابقه نیست چرا که دو سال قبل هم در آتشسوزی ساختمان وزارت کشور عربستان در ریاض که منجر به کشته و زخمی شدن دهها نفر شد، به سرعت احمد بن عبدالعزیز وزیر کشور وقت در موضع ضعف قرار گرفت و ملک عبدالله پادشاه متوفی سعودی وی را از قدرت برکنار کرد.
در این میان نکته حائز اهمیت این است که چرا حاجیان در روز عید قربان ، قربانی رقابتهای آلسعود شده است؟
در پاسخ به این سوال باید اظهار داشت که اهمیت موسم حج برای رژیم سعودی و اعتبار فرهنگی این کشور ناشی از برگزاری این مراسم برای شخص پادشاه بسیار دارای اهمیت است و لطمه دیدن این وجه هزینه بسیار زیادی از نظر فرهنگی برای خانواده سلطنتی دربر دارد و بیشک شاه میتواند به بهانه این فاجعه بدون فشار آمریکا که حامی محمد بن نایف است، وی را از قدرت کنار بزند.
گمانه زنی های بسیاری در بین خاندان آل سعود در جریان است مبنی بر اینکه به محض پایان مراسم حج امسال، محمد بن جانشین ولیعهد، «محمد بن نایف» ولیعهد را برکنار خواهد کرد تا خود به جای او به ولیعهدی برسد.
/انتهای پییام/
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید
محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.