5 عدد خاص در پرونده بابک زنجانی/ 636 روز از بازداشت متهم نفتی میگذرد
خبرگزاری میزان- بابک زنجانی به گفته سخنگوی قوه قضائیه قرار است در یازدهم مهرماه و پس از 642 روز از بازداشتش به پای میز محاکمه کشانده شود.
پس از بازداشت این فرد، بررسیها درباره دستیابی به نوع اتهامات این فرد و همچنین نحوه رسیدگی به این پرونده ادامه داشت تا اینکه مشخص شد بدهی نفتی عامل بازداشت بابک زنجانی بوده است.در خبرهای تکمیلی از سوی مسئولان قضایی و رسانهها، آمده بود که این فرد پرونده اش از سوی سازمان بازرسی کل کشور تکمیل شده است. در این پرونده برخی از اعداد قابل تامل است که به نوعی علت زمان بر و طولانی شدن پرونده نیز محسوب می شود.
*یک بابک با 3شناسنامه
در شصت و نهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، محسنی اژیه به 3شناسنامه در پرونده بابک زنجانی اشاره کرد. وی در این رابطه گفت: در خصوص پرونده نفتی دو اتفاق جدید رخ داده است. نکته اول اینکه مشخص شد این متهم در مقاطعی از سه شناسنامه استفاده میکرده است که این امر جرم و تخلف است. وقتی یک نفر همزمان چند شناسنامه با هویت مجعول داشته باشد و از آن استفاده کند، خود یک جرم و تخلف است و به آن رسیدگی خواهد شد.
*قرار مجرمیت2000 صفحهای
دی ماه سال گذشته بود که سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: قرار مجرمیت بابک زنجانی 2000 صفحه است و باید هر صفحه مطالعه شود و زمان میبرد تا تائید شود.
*متهمی که 209جلد پرونده دارد
یکی دیگر از اعداد قابل تامل در پرونده این متهم حضور 8وکیل در جریان رسیدگی است.8 وکیلی که معاون اول قوه قضاییه خطاب به آنها گفت:در این میان 4 نفر وکیل از طرف وزارت نفت و 4 وکیل از طرف دیگر متهمان مشغول به کار هستند و باید وقت بیشتری برای مطالعه پرونده بگذارند.
اژیه همچنین به یک عدد دیگر در پرونده متهم نفتی اشاره کرد و گفت: پرونده بسیار سنگین است که شامل 209 جلد است که با ملزومات آن هر جلد 200 صفحه دارد.
*بدهی 2میلیارد یورویی میلیاردر جوان /« گنج زنجانی» چقدر است؟
محسنی اژیه در بهمن ۱۳۹۲ از توقیف کلیه اموال زنجانی در داخل و خارج از ایران خبر داد که با همکاری خود زنجانی در معرفی این داراییها همراه بوده است. وی از بدهی ۹۰۰۰ میلیارد تومانی زنجانی به وزارت نفت و تصمیم قوه قضائیه برای توقیف این میزان ارزش از داراییهای زنجانی خبر داد.
در روند رسیدگی به پرونده این متهم اعداد و ارقام مختلفی در رابطه با میزان بدهی زنجانی مطرح شد. در میان گفتههای مسئولان مختلف تنها این مسئولان قضایی بودند که فارغ از هیجان رسانه ای به جریان پرونده رسیدگی کرده و از اعلام اعداد و ارقام متعدد خود داری کردند.
یوسفیان ملا،عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت و گویی با یکی از رسانه های وابسته به دانشگاه آزاد، مجموع بدهیهای زنجانی را 9 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
در بازار داغ نقل قول ها در رابطه با بدهی های زنجانی،مسعود میرکاظمی ،رئیس سابق کمیسیون انرژی مجلس بدهی بابک زنجانی را دو میلیارد 800 میلیون دلار،محمدعلی پورمختار؛ رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس این رقم را دو میلیارد و 600 میلیون یورویی اعلام کرد.
مصطفی افضلیفرد؛ سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس هم در سال گذشته اعلام کرد:مبلغ بدهی بانک زنجانی دو میلیارد و 60 میلیون یورو بود که باید به حساب وزارت نفت واریز میشد.
اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهوری هم در این رابطه گفته بود: حجم بزرگی از پولهای دولت در اختیار او (بابک زنجانی) بود؛ بیش از دو میلیارد یورو یا هشت هزار میلیارد تومان پول دولت و مردم در حساب اوست.
حجت الاسلام پورمحمدی هم در این خصوص اظهار نظر کرده بود: تا کنون هشت هزار و 500 میلیارد تومان بدهی ایشان (بابک زنجانی) به وزارت نفت است.
همه این رقم ها در حالی مطرح شد که بابک زنجانی رقم اعلام شده مبنی بر بدهی بیش از دو میلیارد دلاریش به وزارت نفت را رد کرده و مدعی است بدهیش به این وزارتخانه یک میلیارد و 200 میلیون یورو بیشتر نیست. ادعایی که زنجانی در طی جلسات برگزاری دادگاه باید آن را شفاف سازی کند.
636 روز از بازداشت زنجانی می گذرد
پس از یک سال از بازداشت زنجانی، قرار بازداشت وی تمدید شد و در حال حاضر و در فاصله 6روز باقی مانده تا زمان برگزاری اولین جلسه دادگاه این متهم، وی 636روز بازداشتش در اوین را سپری می کند و باید منتظر ماند و دید متهمی که به گفته مسئولان قضایی و هیئت رسیدگی به پرونده صداقت لازم را ندارد، در یازده مهر چه دفاعیاتی را بیان خواهد کرد؟
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *