جلسه الکترونیک قضایی/ دادرسی الکترونیک باعث تسریع و تسهیل در خدمترسانی میشود
جلسات دادرسی الکترونیک باعث تسریع و تسهیل در خدمترسانی بهتر به مردم، تکریم مراجعان، رعایت حقوق شهروندی زندانیان و کاهش هزینهها میشود.
- در راستای هوشمندسازی قوه قضاییه، بخشی از جلسات دادرسی به صورت الکترونیک و غیرحضوری برگزار میشود. این در حالی است که احتمالا تا چند سال پیش، کمتر کسی تصور میکرد که بدون حضور فیزیکی در دادسرا یا دادگاه بتواند شکایت خود را مطرح یا از خود دفاع کند.
تشخیص برگزاری جلسه تحقیق به عهده مقام قضایی رسیدگی کننده است و در «دستورالعمل نحوه تحقیق و رسیدگی با استفاده از سامانههای ارتباط الکترونیک»، قید شده در صورتی که امکان تحقیق الکترونیکی فراهم باشد، تحقیق و برگزاری جلسه مطابق این دستورالعمل انجام میشود.
یکی از شرایط دادرسی الکترونیک ثبت نام و احراز هویت در سامانه ثبت نام الکترونیک (ثنا) است. با این حال اگر شخصی به «ثنا» دسترسی نداشته یا فاقد حساب کاربری باشد، تحت شرایطی، مانند مشاهده کارت ملی یا دیگر اوراق هویتی از طریق ارتباط تصویری، تایید مسئولان زندان در مورد زندانی فاقد مدارک هویتی یا تایید نمایندگی دولت ایران در مورد ایرانیان خارج از کشور، امکان احراز هویت اشخاص فراهم میشود.
جلسات دادرسی الکترونیک باعث تسریع و تسهیل در خدمترسانی بهتر به مردم، تکریم مراجعان، رعایت حقوق شهروندی زندانیان و کاهش هزینهها میشود. همچنین از آنجا که پیش از این، انتقال زندانیها به دادسرا یا دادگاه با خطرات و مشکلاتی همراه بود، اکنون برگزاری اینگونه جلسات بسیار کمک کننده است.
علاوه بر این، استفاده از بستر اینترنت و برگزاری جلسات به صورت غیرحضوری باعث جلوگیری از ازدحام و شلوغی در ساختمانهای مراجع قضایی میشود. این در حالی است که هموطنان خارج از کشور، با این امکان دیگر نیاز به طی مسافتهای طولانی و صرف وقت و هزینه گزاف نخواهند داشت.
در همین راستا، سامانه یکپارچه خدمات قضایی به آدرس adliran.ir امکان اعلام نحوه حضور شخص و افراد همراه، فهرست جلسات و پیگیری آنها، لینک ورود به جلسه، مشاهده پیامکهای جلسه و فهرست صورت مجلسها را از طریق درگاه «خدمات قضایی من» فراهم کرده است. کافی است با استفاده از حساب کاربری، رمز شخصی و رمز موقت که با سرشماره ADLIRAN دریافت کرده اید، وارد صفحه «خدمات قضایی من» شوید و روی «جلسه الکترونیک قضایی» کلیک کنید.
اعلام نحوه حضور
اعلام نحوه حضور
اگر قرار بر برگزاری جلسه دادرسی به صورت الکترونیک باشد، پیش از برگزاری جلسه، نحوه، شرایط و امکانات لازم فنی مانند نرمافزار و سختافزار مورد نیاز برای برقراری ارتباط تصویری به اطلاع اشخاص مرتبط و افراد همراه میرسد. درصورتی که پیامک اعلام نحوه حضور را دریافت کردید، با کلیک روی آیکون «اعلام نحوه حضور» وارد صفحهای میشوید که در آن توضیحات لازم داده شده است.
جلسههای من
با کلیک روی آیکون «جلسههای من» در منوی اصلی جلسه الکترونیک قضایی، بازه زمانی و محل جلسه را انتخاب و روی دگمه «بازیابی» کلیک کنید. همانطور که در این صفحه توضیح داده شده، در صورتی که محل جلسه انتخاب نشود، همه جلسهها بدون در نظر گرفتن محل جلسه نمایش داده میشود، اما ممکن است اطلاعات آن بهروز نباشد؛ بنابراین برای اطمینان از مشاهده آخرین تغییرات، محل جلسه را انتخاب کنید. محل جلسه واحدهای قضایی استانهای کشور است. البته در مورد تهران یک گزینه با عنوان واحدهای قضایی مستقر در استان تهران به جز شهر تهران و گزینه دیگری با عنوان واحدهای قضایی مستقر در شهر تهران دیده میشود. همچنین واحدهای قضایی مستقر در دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور در فهرست گزینههای محل جلسه قابل دسترسی است.
با کلیک روی «بازیابی» فهرستی از جزئیات جلسات الکترونیک اشخاص شامل شماره پرونده، شماره جلسه، نوع جلسه، مکان، تاریخ و ساعت نمایش داده میشود.
ورود به جلسه
این گزینه هم در منوی اصلی جلسه الکترونیک قضایی قابل دسترسی است. پس از دریافت پیامک ورود به جلسه، به صفحه «خدمات قضایی من» مراجعه و روی «ورود به جلسه» کلیک کنید. در صفحه جدید لینک ارتباط تصویری شما برای حضور غیر فیزیکی در جلسه دادرسی الکترونیک مشاهده میشود. با کلیک روی این لینک به جلسه متصل میشوید.
پیامکهای جلسه
در این بخش، بازه زمانی مورد نظر و موضوع پیامک را انتخاب کنید. ۴ گزینه «همه»، «پیامک اعلام نحوه حضور»، «پیامک ورود به جلسه» و «پیامک امضای صورت مجلس» در فهرست موضوع پیامک مشاهده میشود. با انتخاب یکی از این گزینهها و کلیک روی دگمه «بازیابی»، تاریخ ارسال، موضوع و همچنین متن پیامک برای شما نمایش داده میشود.
صورت مجلسها
با کلیک روی آیکون «فهرست صورت مجلسها» وارد صفحه مربوطه میشوید. در این صفحه بازه زمانی، وضعیت و محل جلسه را انتخاب و سپس روی دگمه «بازیابی» کلیک کنید. در بخش وضعیت، ۳ گزینه «همه»، «امضا شده» و «امضا نشده» را میتوانید انتخاب کنید. در بخش محل جلسه هم واحد قضایی مربوطه (استان، دیوان عدالت اداری، دیوان عالی کشور) را جستجو و انتخاب کنید. پس از کلیک روی «بازیابی»، اطلاعاتی، چون شماره جلسه، شماره پرونده، شماره صورت مجلس، تاریخ و وضعیت نمایش داده میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *