صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چاپ دوم کتاب «پژوهشی نو درباره مادر امام زمان (عج)» روانه بازار نشر شد

۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۸۰۶۹۲۶
چاپ دوم کتاب «پژوهشی نو درباره مادر امام زمان (عج)» اثر ناهید طیبی به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شد.

- طبق اعلام روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، چاپ دوم کتاب «پژوهشی نو درباره مادر امام زمان (عج)» اثر ناهید طیبی در پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۳۰۸ صفحه منتشر شد.

بررسی زندگی مادران از جهت قابلیت‌های ویژه آنان برای پرورش معصوم اهمیتی بسیار داشته که در طول تاریخ مهجور مانده است. بررسی شخصیت مادر امام زمان (عج) به علت هجمه‌های علمی از ناحیه مخالفان فرهنگ شیعی اهمیت دوچندان می‌یابد. اثر حاضر اولین اثر پژوهشی مستقل در این زمینه است.

در این اثر، ابتدا گونه‌های روایی مربوطه طبقه‌بندی شده و سپس به بررسی سندی و دلالی روایات و انطباق با منابع غیر اسلامی پرداخته و پس از قراردادن یک روایت که بیشتر قابل قبول بوده به عنوان مبنا، شخصیت و زندگانی مادر امام زمان (عج) واکاوی می‌شود و از آنجا که اتهام افسانه شیعی بودن این پاک بانو در پاره‌ای از منابع دیده می‌شود، به شبهات مربوط به اصل وجود وی نیز پرداخته شده است.

در نوشتار حاضر از نظر زمانی به حدود ده سال (۲۵۰ هجری تا ۲۶۰ هجری) بر می‌گردد، یعنی از زمان قبل از ورود مادر امام به خانه امام عسکری (ع) تا زمان شهادت امام (ع) و به امامت رسیدن امام زمان (عج) در غیبت صغری، قلمرو مکانی بحث نیز منحصر در سامرا و بیزانس خواهد شد.

یکی از مبنا‌های تحقیق حاضر، روایت شیخ صدوق قول مشهور مبنی بر رومی بودن مادر آن حضرت است که هم در مورد این بحث به عنوان فرضیه اصلی و هم اقوال غیر آن همچون سودانی یا عرب بودن به عنوان فرضیه‌های رقیب بحث خواهد شد.

ساختار اثر

این اثر در چهار فصل تهیه و تالیف شده است؛ در فصل اول این اثر، گونه‌های روایی مربوط به مادر امام زمان (ع) تبیین شده است؛ در این فصل ملیت، خصوصیات شخصی ایشان و مطالبی در خصوص ازدواج امام حسن عسکری (ع) و روایات مختص به نام مادر امام زمان (ع) آمده است.

در فصل دوم، «روایات و دیدگاهی مسلمانان در خصوص مادر امام زمان (عج)» بیان شده، همچنین دیدگاه غیر مسلمانان نیز بررسی شده است؛ «اوضاع سیاسی اجتماعی سامرا و بیزانس در سال‌های ۲۴۸ تا ۲۵۵ هجری قمری و ۸۶۲ تا ۸۶۹ میلادی» عنوان سومین فصل از این اثر است.

در چهارمین و آخرین فصل از کتاب مذکور، به شخصیت و حیات مادر امام زمان (عج) در سه گفتار پرداخته شده است؛ در گفتار اول، زندگی قبل از ازدواج مادر امام عصر (ع) (اعم از ملیت، نام ها، القاب و کنیه ها، مذهب حضرت نرجس (س)، شخصیت و اخلاقی ایشان پرداخته شده است؛ در دومین گفتار از این فصل که به زندگی پس از ازدواج حضرت نرجس (س) اشاره دارد، به سن ایشان هنگام ازدواج، تولد فرزند و قابله‌ها پرداخته شده است. در آخرین گفتار از این فصل به زندگی پس از شهادت امام حسن عسکری (ع) می‌پردازد؛ میراث امام عسکری (ع)، حُدَیث وصی امام (ع)، رحلت مادر امام زمان (ع) و زیارتنامه ایشان اشاره شده است.

علاقه‌مندان جهت خرید اینترنتی این کتاب می‌توانند به نشانی اینترنتی www.bustaneketab.ir مراجعه نمایند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *