صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نرخ بیکاری تک رقمی ماند

۱۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۶:۳۵
کد خبر: ۸۰۶۶۶۵
آمار‌ها نشان می‌دهد در حالی‌که نرخ بیکاری در زمستان ۹۸، ۶/ ۱۰ درصد و در زمستان ۹۹، ۷/ ۹ درصد بود، نرخ بیکاری زمستان پارسال ۴/ ۹ درصد شد.

_ روزنامه ایران نوشت: با رونمایی از گزارش شاخص‌های نیروی کار درآخرین فصل سال گذشته، شاهد کاهش نرخ بیکاری درگروه‌های مختلف نسبت به زمستان سال ۱۳۹۹ هستیم.

بررسی نرخ بیکاری افراد ١٥ساله و بیشتر نشان می‌دهد که ٩,٤درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه درسال قبل (زمستان ١٣٩٩)، ٠،٣ درصد کاهش یافته است.

بدین ترتیب در زمستان پارسال نسبت به زمستان سال قبل از آن ۶۸ هزارو ۷۰۸ نفر، از بیکاران کشورکاسته شده و بدین ترتیب تعداد بیکاران از ۲ میلیون و ۴۷۷ هزارو ۸۵۰ نفر به ۲ میلیون و ۴۰۹ هزارو ۱۴۲ تن رسیده است. همچنین نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤ساله حاکی از آن است که ٢٣،١ درصد از فعالان این گروه سنی در زمستان ١٤٠٠ بیکار بوده‌اند.

بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ١٣٩٩) ٠،٥ درصد کاهش یافته است. بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ١٨ تا ٣٥ساله نیز نشان می‌دهد که در زمستان ١٤٠٠، ١٦،٦ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به زمستان ١٣٩٩، به میزان ٠،٢ درصد کاهش یافته است. همچنین بر اساس فاصله اطمینان ۹۵ درصد نرخ بیکاری کل کشور بین ۹ درصد تا ۹، ۸ درصد با نقطه مرکزی ۹، ۴ درصد به دست آمده است؛ بدین معنی که این فاصله با اطمینان ۹۵ درصد، مقدار واقعی نرخ بیکاری کل کشور را دربرمی‌گیرد. بر اساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ۱۳۹۹) ۰، ۳ درصد کاهش داشته است.

افت نیم درصدی نرخ مشارکت

در زمستان ١٤٠٠، به میزان ٤٠،٤ درصد جمعیت ١٥ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ١٣٩٩) ٠،٥ درصد کاهش یافته است. بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نشان می‌دهد که ۴، ۴۰ درصد جمعیت در سن کار (۱۵ ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. همچنین نتایج نشان می‌دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه درسال قبل (زمستان ۱۳۹۹) ۰، ۵ درصد کاهش داشته است. بررسی نسبت اشتغال جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر بیانگر آن است که ۳۶، ۶ درصد ازجمعیت در سن کار (۱۵ ساله و بیشتر) شاغل بوده‌اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.

جمعیت شاغلین ١٥ساله و بیشتر در این فصل ٢٣میلیون و ١٧٤هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ٣٩هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در زمستان ١٤٠٠، بخش خدمات با ٥١،٩درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ٣٣،٦درصد و کشاورزی با ١٤،٥درصد قرار دارند.

۱۰، ۷ درصد شاغلان، کمتر از ۴۴ ساعت کار کرده‌اند

بررسی سهم جمعیت دارای اشتغال ناقص جمعیت ١٥ساله و بیشتر نشان می‌دهد که در زمستان ١٤٠٠، ١٠،٧ درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و…) کمتر از ٤٤ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ٣٦،٧درصد از شاغلین ١٥ساله و بیشتر، بیش از ٤٩ساعت در هفته کار کرده‌اند.

بررسی اشتغال در بخش‌های عمده فعالیت اقتصادی نشان می‌دهد که بخش خدمات با ۵۱، ۹ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی، بخش‌های صنعت با ۳۳، ۶ و کشاورزی با ۱۴، ۵ درصد قرار دارند.
سهم شاغلان بخش کشاورزی در زمستان ۱۴۰۰ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱، ۳ درصد و سهم شاغلان بخش صنعت ۰، ۲ درصد کاهش و سهم شاغلان بخش خدمات ۱، ۵ درصد افزایش یافته است.

نگاهی به نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور درزمستان پارسال نشان می‌دهد که نرخ بیکاری ۲۰ استان زیر ۱۰ درصد و تک‌رقمی بوده است.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *