صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشکیل کارگروه ویژه حمایت قضایی از شرکت‌های دانش بنیان در دادگستری کرمان/ خرید محصولات دانش بنیان باید در اولویت کار بخش‌های خصوصی و دولتی قرار گیرد

۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۴:۱۹
کد خبر: ۸۰۶۶۰۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رییس کل دادگستری استان کرمان اعلام کرد که کارگروه ویژه حمایت قضایی از شرکت‌های دانش بنیان در ذیل ستاد استانی اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در ابعاد حقوقی و قضایی تشکیل خواهد شد.

- یدالله موحد، رییس کل دادگستری استان کرمان از تشکیل کارگروه ویژه حمایت قضایی از شرکت‌های دانش بنیان در ذیل ستاد استانی اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در ابعاد حقوقی و قضایی خبر داد و گفت: خرید محصولات دانش بنیان باید در اولویت کار بخش‌های خصوصی و دولتی قرار گیرد.

 رییس کل دادگستری استان کرمان در نشست ستاد استانی اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در قوه قضاییه با شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان افزود: پیگیری مطالبات شرکت‌های دانش بنیان و استفاده از نخبگان علمی برای فعالیت‌های تولیدی از جمله مواردی است که در دستگاه قضایی استان کرمان پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی به مانند سال‌های اخیر عنوانی از مباحث اقتصادی را برای نامگذاری سال ۱۴۰۱ انتخاب کرده اند و این امر تنها یک نام نیست بلکه یک فرمان و امریه، ولی امر مسلمین است و همه در هر موقعیتی مکلف به اجرای این فرمان و اطاعت از تدابیر معظم له هستیم و براساس همین وظیفه و تکلیف در خدمت مدیران بنگاه‌ها و موسسات تولیدی دانش بنیان هستیم تا با حضور در جمع مدیران قضایی و اجرایی نقطه نظرات خود برای نیل به اهداف تعیین شده در انتخاب عنوان سال مطرح کنند.

وی تاکید کرد: باید لیست این شرکت‌ها و موسسات دانش بنیانی که باید براساس قوانین حمایتی موجود به ویژه قانون حمایت از بنگاه‌ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری‌ها و اختراعات مورد حمایت قرار گیرند، جمع بندی شده و بر این محور، برنامه ریزی‌های لازم انجام شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان بر تجاری سازی نتایج فعالیت‌های تحقیقاتی و توسعه‌ای تاکید و تصریح کرد: شرکت‌های دانش بنیان در صورت حمایت می‌توانند به سرعت رشد کرده و مسیر ارزشمند خود را طی کنند و با اجرای فرمایشات رهبری در حل مسائل حوزه اشتغال آفرینی و تولید تاثیرگذار باشند.

موحد تاکید کرد: حل مشکلات واحد‌های دانش بنیان باید در جلسات تخصصی و با حضور مدیران مربوطه پیگیری شده و همچنین دستگاه‌های نظارتی نیز باید سامانه‌ای برای دریافت شکایات و درخواست‌های شرکت‌های دانش بنیان تعریف کرده و زمینه‌ای فراهم شود که این درخواست‌ها با سهولت، وصول و پیگیری شود.

وی به وجود مشکلات ساختاری برای حل مشکلات شرکت‌های دانش بنیان اشاره و بیان کرد: این مشکلات ممکن است نیاز به پیگیری‌های کشوری داشته باشد که این موارد را دنبال می‌کنیم.

رییس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه پشتیبانی‌های مالی از شرکت‌های دانش بنیان باید به عنوان یک الویت مطرح شود، اظهارداشت: باید در مجموعه قضایی جلسات حمایتی از شرکت‌های دانش بنیان را تشکیل دهیم و نمونه این اقدام را در سال گذشته نیز انجام داده ایم.

موحد تصریح کرد: تلاش می‌شود که حمایت‌های قضایی از حوزه تولید را با اولویت شرکت‌های دانش بنیان داشته باشیم و معتقدیم به گفتمان و درک مشترک از شرکت‌های دانش بنیان نیاز داریم و در این رابطه باید دوره آموزشی مشترک با کارشناسان و مدیران دستگاه‌های ذیربط برگزار کنیم.

 

آینده مبهم اقتصادی استان در صورت عدم توجه به اقتصاد دانش بنیان

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان تکیه اقتصاد استان به منابع موجود را یک خطر جدی برشمرد و گفت: با توجه به پایان پذیر بودن این منابع در صورتی که به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت نکنیم، آینده اقتصادی استان مبهم خواهد بود.

سید مهدی طبیب زاده در نشست ستاد استانی اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در قوه قضاییه با شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان از اهتمام ویژه دادگستری کل استان کرمان در حمایت از تحقق شعار سال مبنی بر "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین" تقدیر کرد و افزود: باید کارگروه مشترکی بین مسوولان اجرایی، قضایی، بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان برای تحقق فرمایش رهبری را تشکیل داده و بر مبنای راهکار‌های مشترک و ظرفیت‌های قانونی در راستای تحقق شعار سال حرکت کرد.

وی با اشاره به اینکه ضرورت توجه به شرکت‌های دانش بنیان در فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی به خوبی قابل مشاهده است، تاکید کرد: در حوزه کشاورزی موضوع سرمازدگی پسته و خسارت‌های ۲۰ هزار میلیاردی این حوزه به دلیل عدم وجود روش‌های دانش بنیان را شاهد هستیم و این در حالی است که هنوز روش‌های تجمیعی برای حل مشکل سرمازدگی پسته را نداشته ایم.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان تصریح کرد: کشاورزی خیلی غیربهره ور، معادن غیرمکانیزه با بهره وری پایین، صادرات مواد خام و مهاجرت نخبگان از جمله مواردی است که با توجه به اشتغال‌های دانش بنیان می‌توان در راستای رفع آن‌ها اقدام کرد.

طبیب زاده گفت: اتاق بازرگانی استان کرمان انجمن شرکت‌های دانش بنیان را تشکیل داده و ضمن ترسیم نقشه راه این حوزه و تدوین سند فناوری استان کرمان، شورای عالی فناوری را تشکیل داده و نیز دو جلسه شورای گفتگو با محوریت این موضوع برگزار شده است.

وی اظهارداشت: پایش فضای کسب و کار نوین نیز از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان انجام شده است.

 

سند توسعه فرآوری و نقشه اکوسیستم شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان تدوین شده است

رییس انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان نیز در این نشست با تاکید بر این مطلب که این شرکت‌ها به سه دسته نوپا، تولیدی و خلاق (مستعد دانش بنیان) تقسیم می‌شوند، گفت: فهرست کالا‌ها و خدمات دانش بنیان‌ها نیز شامل هشت سرفصل است.

مجید نورانی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان از سال ۱۳۹۲ در استان تأسیس شده اند، سادآور شد: در حال حاضر ۵۹ شرکت دانش بنیان در استان کرمان مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۷۶ درصد شرکت‌ها در کرمان، ۱۷ درصد در رفسنجان، پنج درصد در سیرجان و دو درصد در جیرفت هستند.

وی ۶۰ درصد این شرکت‌ها را تولیدی و ۴۰ درصد آن را نوپا دانست و با اشاره به مشکلات فراروی شرکت‌های دانش بنیان گفت: شرکت‌های دانش بنیان به ویژه در بخش‌های اداری با مشکلات متعدد روبرو هستند و مدیران هم آشنایی کامل با این شرکت‌ها ندارند.

رییس انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان خواستار تشکیل کارگروه قضایی ویژه رفع مشکلات شرکت‌های دانش بنیان شد.

نورانی، عدم استفاده و حمایت از محصولات تولیدی شرکت‌های دانش بنیان را نیز مورد اشاره قرا رداد و افزود: حتی صنایع بزرگ استان هم استفاده چندانی از این محصولات نمی‌کنند و دستگاه‌های اجرایی هم در مناقصات خود هیچ حمایتی از این شرکت‌ها ندارند.

وی از تهیه سند توسعه فرآوری و نقشه اکوسیستم شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: عدم فضای مناسب برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان یکی دیگر از مشکلات جدی در استان کرمان به شمار می‌رود و این در حالی است که بسیاری از دستگاه‌ها ساختمان‌های بلااستفاده و یا سوله‌های مناسب دارند که می‌توانند آن را در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دهند.

رییس انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان با اشاره به مشکلات شرکت‌های دانش بنیان خواستار حمایت و سرمایه گذاری صنایع بزرگ و حمایت‌های دولتی شد.

 

۲۷۶ شرکت فنآور در استان کرمان وجود دارد

رییس پارک علم و فناوری استان کرمان نیز با بیان اینکه بخش زیادی از تاکیدات مقام معظم رهبری به تولیددانش بنیان در شرکت‌های فنآور محقق می‌شود، گفت: در حال حاضر ۲۷۶ شرکت فناور در استان کرمان فعالیت دارند که از این تعداد ۳۶ شرکت، دانش بنیان است.

محمدرضا سپهوند، وظیفه پارک علم و فناوری را بسترسازی برای فعالیت این شرکت‌ها دانست و افزود:این دسته از اکوسیستم‌های فناور موفق بودند که سهم دولت در آن‌ها کم بوده است لذا باید زیرساخت‌ها فراهم و موانع برطرف شود و دانش بنیان‌ها خود شروع به فعالیت کنند.

وی تاکید کرد: به رغم جایگاه ویژه شرکت‌های دانش بنیان و فنآور، اما سهم چندانی از منابع استان به این شرکت‌ها اختصاص ندارد و می‌توان گفت این سهم، صفر است.

رییس پارک علم و فناوری استان کرمان تاکید کرد: توجه به شرکت‌های دانش بنیان و تولیدات آن‌ها یک فرآیند کوتاه مدت نیست بلکه نیازمند ریل گذاری طولانی مدت است و اگر امسال این سیاست گذاری را انجام دهیم می‌توان امیدوار بود که سهم اقتصاد دانش بنیان از اقتصاد کشور قابل توجه باشد.

علی حیدری نژاد، مدیرعامل شرکت دانش بنیان برافزا کشاورز پارس از رفسنجان نیز در این نشست گفت: ما با اصول شرکت‌های دانش بنیان مخالفتی نداریم، اما اگر می‌خواهیم تولید کنیم باید در فروع آزاد باشیم نه تابع آنچه از تهران ابلاغ می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه پارک علم و فناوری باید از شکل اداری خارج شود؛ از مشکلات اعطای وام به شرکت‌های دانش بنیان هم انتقاد کرد.

سیدمحسن سید کاظمی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان نوین اندیشان پارسیان کویر کارمانیا نیز بر رفع مشکلات پیش روی شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: ما گیاه دارویی تولید می‌کنیم که یکی از این گیاهان که مجوز‌های علوم پزشکی را هم دارد، ۸۵ درصد سوختگی‌ها را درمان می‌کند و گیاهی است که در درمان زخم بستر و افراد دیابتی کاربرد دارد، اما مشکلاتی پیش آمده که برای حل آن‌ها نیازمند کمک مدیران مربوطه هستیم.

مرتضی ایرانمنش شرکت تعاونی دانش بنیان جوهر گستر ایرانیان نیز گفت: من نفر اول جشنواره خوارزمی، دارای سه مدال طلای جهانی در رباتیک، سه اختراع ثبت ملی و بین المللی هستم و در سال ۹۲ اولین شرکتی بودم که مجوز فعالیت در استان گرفتم.

وی با بیان اینکه ما تونر منحصر بفردی در کشور تولید می‌کنیم، اما حتی سازمان‌های استانی نیز از ما خریداری نمی‌کنند؛ افزود: محصول مشابه چینی با قیمت ارزان وارد کشور می‌شود و من اگر مثل همان را تولید کنم که می‌گویند کیفیت چینی است و اگر با کیفیت شرکت خودمان تولید کنیم قیمت بالا می‌رود و می‌گویند چینی ارزان‌تر است! الان نمی‌دانیم چه باید بکنیم.

جواد قربانی پور، مدیرعامل شرکت لاوان تابلو و بارز کلید نیز گفت: چهار محصول برای اولین بار در کشور تولید کردیم و سال ۹۲ جزو ۲۳ شرکت دانش بنیان برتر کشور بودیم که فقط بیش از ۵۰ میلیون دلار قرارداد‌های صادراتی ما بود که ۱۳ میلیون آن از استان صادر می‌شد، اما الان دچار مشکلات عدیده‌ای هستیم و خواهش می‌کنم کارگروه ویژه قضایی و مالی برای رفع این مشکلات تشکیل شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *