صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«عمران خان» از سمت نخست وزیری پاکستان برکنار شد

۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۷:۵۸
کد خبر: ۸۰۶۰۱۷
پاکستان در هفته جاری با بحران سیاسی تشدید شده‌ای مواجه شده است.
توصیه «عمران خان»، نخست وزیر پاکستان به رئیس جمهور این کشور برای صدور دستور برگزاری انتخابات جدید، در پی تصمیم پارلمان پاکستان برای برگزاری جلسه رای عدم اعتماد به وی، خشم مخالفان را برانگیخته و بحران سیاسی در این کشور را عمیق‌تر کرده است.
 
به گزارش «رویترز و جئو»، وزیر کابینه پاکستان چند ساعت پس از انحلال پارلمان پاکستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «عمران خان»، به طور رسمی از نخست وزیری برکنار شده است؛ با وجود این، وی تا زمان انتصاب نخست وزیر جدید در این سمت باقی می‌ماند.
 
بیانیه دولت پاکستان می‎گوید که براساس بند نخست ماده ۵۸ قانون اساسی پاکستان پس از انحلال پارلمان این کشور، «عمران احمد خان نیازی» به کار خود به عنوان نخست وزیر پایان داده است.
 
پارلمان پاکستان به دستور «عارف علوی»، رئیس جمهور این کشور به توصیه «عمران خان» پس از تعلیق نشست رای عدم اعتماد و درخواست برگزاری انتخابات زودهنگام ظرف ۹۰ روز منحل شد.
 
اگرچه براساس قانون اساسی پاکستان، رئیس مخالفان در پارلمان می‌بایست به عنوان نخست وزیر موقت معرفی شود، اما این امر به دلیل انحلال پارلمان ممکن نیست.
 
به همین دلیل بر اساس ماده ۲۲۴ قانون اساسی پاکستان، «عمران خان»، رئیس حزب «تحریک انصاف» پس از صدور اطلاعیه برکناری می‌تواند به مدت ۱۵ روز تا زمان انتصاب نخست‌وزیر موقت در سمت خود باقی بماند.
 
در همین حال، رئیس جمهور پاکستان با انتشار توییتی به «عمران خان» اجازه داده تا به فعالیت خود به عنوان نخست وزیر ادامه بدهد.
 
با وجود این دستور، براساس قانون، «عمران خان» نمی‌تواند تصمیماتی بگیرد که در حوزه اختیارات یک نخست وزیر منتخب است.
شورای امنیت پاکستان نیز روز دوشنبه، ۱۵ فروردین، به دادخواست مخالفان در اعتراض به رد درخواست عدم اعتماد به نخست وزیر این کشور رسیدگی می‌کند.
 
پاکستان، کشوری با بیش از ۲۲۰ میلیون نفر جمعیت همسایه ایران، افغانستان، چین و هند قرار دارد.
 
شرایط جغرافیایی پاکستان در کنار توانمندی هسته‌ای اش سبب شده تا این کشور از اهمیت استراتژیک برخوردار شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *