فوت و فنهای تهیه «کال کباب»
_ همشهری آنلاین نوشت: روش تهیه بعضی از غذاهای محلی استانهای دیگر بهشدت آسان است، اما، چون پخت آنها را در خانه امتحان نکردهایم گمان میکنیم فقط میتوانیم در سفر این غذاها را در رستورانهای محلی سفارش دهیم. یکی از این غذاها کال کباب است که زمان زیادی هم برای پخت و تهیه آن لازم نداریم و وقتگیر نیست. مدت آماده سازی و پخت کال کباب نهایت ۳۰ دقیقه است.
مواد لازم برای تهیه کال کباب
برای طبخ کال کباب به مواد زیر نیاز داریم:
بادمجان: ۱ کیلوگرم
رب انار ترش یا آب انار ترش: ۱ فنجان
گردو آسیاب شده یا دو بار چرخ شده: ۲۰۰ گرم
نمک: ۱ قاشق چایخوری
گلپر: ۱ قاشق چایخوری
سبزی چوچاق یا نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
سیر: ۴ حبه رنده شده
طرز تهیه کال کباب
ابتدا بادمجانهای شسته را روی اجاق و یا روی آتش کبابی میکنیم. دقیقا روشی که برای پخت میرزاقاسمی در نظر میگیرید. البته میتوانید آنها را در فر نیز کباب کنید.
سپس بادمجانهای کبابی را پوست بگیرید. در گذشته گیلانیها بعد از پوست گرفتن بادمجانها آنها را با سنگی بزرگ روی یک سینی چوبی که گود بود و به آن نمکار میگفتند، میکوبیدند، اما این روزها کار برای ما آسان شده است. شما میتوانید با گوشت کوب دستی یا برقی خوب آنها را له کنید.
بعد از این مرحله سیرها را پوست بگیرید و با گوشت کوب له کنید. البته میتوانید سیرها را رنده ریز نیز کنید و به بادمجانها اضافه کنید. در نهایت نعناع، فلفل سیاه، نمک و گردوی آسیاب شده و رب انار ملس یا ترش را به مواد موادتان اضافه و خوب مخلوط کنید.
کال کباب آماده شده را در ظرف مورد نظر بکشید و با دانههای انار تزئین کنید. این غذا را میتوانید در کنار غذای اصلیتان سرو کنید. البته نکته جالب توجه این است که هر چه کال کباب بیشتر در یخچال بماند خوشمزهتر میشود.