صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

یک بام و دو هوای نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی در موضوع اوکراین و یمن

۱۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۸۰۵۵۵۳
سازمان‌ها و نهاد‌های بین المللی از استاندارد‌های دوگانه‌ای در مورد تحولات و رویداد‌ها در اروپا و غرب آسیا استفاده می‌کنند.
«یک بام دو هوا» در سیاست‌ها و رفتار‌های غرب و سازمان‌های بین المللی در دنیا احساس می‌شود.
 
سازمان‌ها و نهاد‌های بین المللی در طول عمر خود بار‌ها ثابت کرده‎اند که استقلال نداشته و تحت نفوذ و تاثیر دیگران قرار دارند و نمی‌توانند درباره مسائل و موضوعات بین المللی منصفانه و عادلانه نظر دهند و اعمال قانون کنند؛ به همین خاطر است که نمی‌توان به این نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی اعتماد و اطمینان کرد.
 
تا زمانی که سیاسی کاری در نهاد‌های بین المللی حاکم باشد، هیچ امیدی به اجرای عدالت در دنیا وجود ندارد.
 
نمونه بارز این موضوع را می‌توان در نوع برخورد جامعه جهانی با عملیات روسیه در اوکراین و تجاوز ائتلاف سعودی اماراتی به یمن دید.
 
اکنون بیش از هشت سال از تجاوز و جنایات ائتلاف سعودی علیه مردم مظلوم یمن می‌گذرد و در طول این سال‌ها دیده نشده که نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی که وظیفه دفاع از حقوق مردم جهان را بر عهده دارند، واکنشی نسبت به جنایات سعودی از خود نشان دهند و ریاض را از برخی منافع بین المللی محروم ساخته و تحریم کنند.
 
یمن در وضعیت بسیار وخیمی قرار دارد، اما کمک‌های انسان دوستانه به این کشور ارسال نمی‌شود؛ در مقابل این بی توجهی مرگبار جامعه جهانی به قتل عام مردم یمن، اوکراین که تنها کمی بیش از یک ماه است که روسیه در آن عملیات داشته، همه غرب بسیج شده اند تا علاوه بر وارد کردن فشار به روسیه، کمک‌های اقتصادی، نظامی، تسلیحاتی و غذایی خود را به سوی اوکراین و آوارگان این کشور سرازیر کنند.
 
حال نوع برخورد سازمان ملل، نهاد‌های حقوق بشری و سازمان‌های کمک رسان جهانی به اوکراین و یمن را مقایسه کنید.
 
روسیه پس از عملیات در اوکراین تحت شدیدترین تحریم‌های اقتصادی قرار گرفت، اما عربستان نه تنها تحریم نشد بلکه از سوی آمریکا و اروپا در حمله به یمن و کشتار مردم مظلوم آن حمایت شد.
فروش تسلیحات و تجهیزات نظامی آمریکا و اروپا به عربستان در طول هشت سال جنگ افزایش یافت؛ عربستان از هیچ یک از سازمان‌های بین المللی اخراج و محروم نشد، حتی با دلار‌های نفتی خود بیانیه‌های سازمان حقوق بشر را تغییر داد تا علیه آن منتشر نشود؛ فیفا تیم ملی فوتبال عربستان را برای حضور در جام جهانی قطر محروم نکرد.
 
چنین رفتار دوگانه و یک بام و دو هوای فیفا و دیگر مجامع بین المللی تبعیض آشکار و البته مشارکت و سهیم شدن در جنایاتی است که ائتلاف سعودی در یمن مرتکب می‌شود.
 
در ماجرای فلسطین نیز همین شرایط وجود دارد، صهیونیست‌ها سال‌های زیادی است که فلسطین را اشغال کرده و جنایت می‌کنند، اما هیچگاه موضع عادلانه و منطقی علیه جنایات اسرائیل از سوی نهاد‌های بین المللی گرفته نشده است.
 
قدر مسلم نباید نادیده گرفت که غرب به ویژه آمریکا نقش اصلی را در بروز جنگ اوکراین داشته و دارند.
 
همانگونه که نقش حمایتی آمریکا و غرب از سعودی‌ها و صهیونیست‌ها بر آتش جنگ و ناآرامی در یمن و فلسطین می‌دمد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *