صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهرم‌های مهم مدیریت مصرف گاز در زمستان ۱۴۰۰/ فعالسازی دیپلماسی انرژی و ابزار سیاست‌های قیمتی

۰۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۰:۰۲
کد خبر: ۸۰۵۱۹۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت : تعرفه گذاری پلکانی پرمصرف‌ها که به نوعی به جریمه‌ی پرمصرف‌ها منجر می‌شود، یکی از اهرم‌های مهم در کنترل مصرف بود که توسط وزارت نفت دولت آقای رئیسی به اجرا گذاشته شد و برنامه‌ی خوبی به شما می‌رود. در زمستان سال ۱۴۰۰ نیز کشور ما با استفاده از قرارداد سوآپ گازی و فعال‌سازی دیپلماسی توانست افت فشار گاز در مناطق شمالی را از طریق همین قرارداد مدیریت کند تا شاهد افت فشار در آن مناطق نباشیم.
- یکی از نکات حائز اهمیت در روز‌های پایانی سال ۱۴۰۰ این بود که زمستان بدون قطعی گاز سپری شد به نظر می‌رسد، سیاست‌هایی که دولت به اجرا گذاشت در این امر دخیل بوده است. مثلاً تعرفه گذاری پلکانی که به زعم برخی به اصلاح الگوی مصرف پرمصرف‌ها انجامید و منابعی را در اختیار دولت برای هزینه کرد در برخی پروژه‌های نیمه تمام ایجاد کرد، توانست در مدیریت امور در حوزه‌ی انرژی دخیل باشد. برخی دیگر معتقدند گسترش روابط با کشور‌هایی مانند ارمنستان و آذربایجان و سوآپ گاز از این کشور‌ها در حل و فصل مشکلات در بخش انرژی دخیل بود.

به منظور اطلاع از نظرات قاسم ساعدی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با میزان با اشاره به عملکرد قابل قبول دولت در مدیریت و کنترل مصرف انرژی در زمستان سال ۱۴۰۰، گفت: در این موضوع که ما زمستان سال ۱۴۰۰ را بدون قطعی گاز پشت سر گذاشتیم، عواملی دخیل بودند. اولین مسئله این است که هماهنگی‌های خوبی توسط گارگروه اجرایی و نظارتی در زمینه‌ی گاز کشور ایجاد شد. جلسات متعددی بین کمیسیون انرژی مجلس با وزارت نفت برگزار شد و مسائل چالش زا توسط کمیسیون مربوطه به وزارت نفت منتقل شد. همچنین کمیسیون انرژی مجلس به ارائه‌ی پیشنهاد‌ها و راهکارهایش پرداخت. در طرف مقابل، وزیر نفت نیز کارگروه خوب و مدبری را در این زمینه به کار گرفت تا بتوانند به مدیریت امور مربوط به گاز بپردازند. این گروه به صورت مستمر فرآیند‌های مربوطه را در بخش اجرایی و نظارتی گزارش می‌داد که بسیار کارساز بود.

وی ادامه داد: به طور کلی، یکی از دلایل مدیریت امور مربوط به انرژی در زمستان گذشته بحث کنترل و نظارت در این زمینه بوده است که وزارت نفت به خوبی آن را به اجرا گذاشت. از طرف دیگر، در پالایشگاه‌ها از سوخت‌های جایگزین استفاده کردند که این موضوع نیز کمک کننده بود. تمامی این تلاش‌ها باعث شد بر مشکلات قطعی گاز که طی سال‌های گذشته با آن مواجه بودیم، غلبه شود. در این زمینه، آقای اوجی و تیم اجرایی اش توانستند نمره‌ی قابل قبولی کسب کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در ارائه‌ی راهکار‌ها به وزارت نفت نقش اساسی داشت و نقطه نظرات خودش را به صورت مستمر در زمینه‌ی چالش‌ها و مشکلات در اختیار وزارت مربوطه قرار داد.

ساعدی خاطرنشان کرد: طرح تعرفه گذاری پلکانی که از سوی دولت سیزدهم به اجرا گذاشته شد، در واقع موید اصل اسلامی صرفه‌جویی و لزوم تفاوت بین استفاده مسرفانه با استفاده معقول است که به پرداخت هزینه‌های بیشتر توسط پرمصرف‌ها منجر می‌شود و در نهایت به اصلاح الگوی مصرف می‌انجامد. این روش می‌تواند به سرمشقی برای وزارتخانه‌های دیگر تبدیل شود به طوری که صرفه جویی به صورت یک قانون در آید تا از مزایای آن تمام کشور بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: تعرفه گذاری پلکانی پرمصرف‌ها که به نوعی به جریمه‌ی پرمصرف‌ها منجر می‌شود، یکی از اهرم‌های مهم در کنترل مصرف بود که توسط وزارت نفت دولت آقای رئیسی به اجرا گذاشته شد و برنامه‌ی خوبی به شما می‌رود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه افزود: دیپلماسی انرژی یک بحث جهانی است و تمامی کشور‌ها تلاش می‌کنند از این طریق به حل و فصل مشکلاتشان در زمینه‌ی انرژی مبادرت کنند. به نظر می‌رسد، دولت فعلی توانست به خوبی در این زمینه فعال شود و از این روش برای مدیریت امور مربوط به مصرف گاز و انرژی کمک بگیرد. در زمستان نیز کشور ما با استفاده از قرارداد سوآپ گازی و فعال‌سازی توانست افت فشار گاز در مناطق شمالی را از طریق همین قرارداد مدیریت کند و شاهد افت فشار در آن مناطق نباشیم.

وی ادامه داد: برقراری ارتباط با کشور‌های همسایه به ویژه با کشور‌هایی که دوست ما به شمار می‌روند و با سیاست‌های ما همخوانی دارند، می‌تواند بیش از پیش در دستور کار قرار بگیرد. واقعیت این است که امروزه جوامع بشری به یکدیگر نیاز دارند و هر کدام می‌توانند به رفع نیاز‌های طرف مقابل بپردازند و از این ارتباط هر دو طرف سود ببرند. در زمینه‌ی انرژی نیز همین اصل وجود دارد و ما می‌توانیم از طریق گسترش روابط با کشور‌های دیگر به برآورده کردن نیاز‌های خود در این زمینه بپردازیم.
 
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *