صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیازمندی حمل و نقل روستايی به ۴۷هزار ناوگان جدید/ تسهيلات خريد ناوگان حمل و نقل روستايی

۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۸۰۳۵۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
خبرگزاری میزان - مدیرکل حمل ‌و نقل روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از نیازمندی حمل و نقل روستايی به ۴۷هزار ناوگان جدید تا پايان برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: برای سال جاری نيز تفاهم‌نامه جداگانه‌ای برای ورود ۳۰۰۰ دستگاه ون و ۴۵۰۰ دستگاه سواری سمند به حمل و نقل روستايی با شركت‌های خودروسازی منعقد شد.
به گزارش ، سید یعقوب میرکتولی با اشاره به اهمیت حمل و نقل روستایی اظهار کرد: حمل و نقل يكي از زير بناهاي اصلي توسعه جوامع است و روستاها هم از اين قاعده مستثني نيستند. هرگونه سرمايه‌گذاري در حمل و نقل روستايي در توسعه پايدار روستاها نقش مهمي دارد و در افزايش درآمد روستائيان اشتغال‌زايي و محروميت‌زدايي تأثير قابل توجهي به همراه خواهد داشت.

وی افزود: از آنجا كه توسعه حمل و نقل عمومي روستايي در سال‌هاي اخير و پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها مورد توجه دولت قرار گرفته است، انبوهي از مشكلات در زمينه حمل و نقل روستايي وجود دارد كه رفع آنها تلاش و همت مضاعف تمام دستگاه‌هاي دولتي را مي‌طلبد و از اين جهت براي جبران مشكلات قبلي و رساندن آن به يك جايگاه مطلوب و شايسته روستائيان، حمل و نقل روستايي نيازمند توجه بيشتري است.

مدیرکل حمل ‌و نقل روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای یادآور شد: با توسعه حمل ونقل عمومي روستايي امكان دسترسي راحت‌تر روستاييان به خدمات مختلف آموزشي، بهداشتي –درماني، اداري و ساير خدمات با صرف هزينه و زمان كمتر فراهم مي‌شود كه در ثبات و ماندگاري جمعيت روستايي موثر است.

وی افزود: مطابق آخرين آمار جمع آوري شده در پايان مرداد ۱۳۹۴ تعداد ۱۶۷۴۱ دستگاه ناوگان پلاك شخصي و تعداد ۹۹۸ دستگاه ناوگان پلاك عمومي در حمل و نقل روستاي فعاليت مي‌كنند.

وی ادامه داد: ذكر اين نكته لازم است كه ناوگان پلاك شخصي از سالهاي قبل در حمل و نقل روستايي فعاليت مي‌كرده‌اند كه پس از واگذاري مسئوليت حمل  نقل روستايي به سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، شناسايی و ساماندهي شده‌اند و قرار است در آينده و با ورود ناوگان پلاك عمومي به تدريج جايگزين ناوگان پلاك شخصي شوند.

وی تصریح کرد: به تعداد ناوگان فعلي فعال در حمل و نقل روستايي، راننده روستايي نيز فعاليت مي كند. همچنين تعداد ۱۰۴۵ دفتر نمايندگي حمل و نقل روستايي در سراسر كشور مجوز فعاليت دريافت كرده اند و تعداد ۵۴۷۱ مسير فعال حمل و نقل روستايي در كشور شناسايي شده است.

این مقام مسئول در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره برنامه‌هايي مربوط به توسعه ناوگان حمل و نقل روستايي در آيند به پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي مسئول حمل و نقل روستاهاي خارج از حريم شهرها است . بر طبق آمار سرشماري سال ۱۳۹۰ تعداد ۶۱۷۲۴ روستايي داراي سكنه در كشور وجود دارد. هدف بلند مدت سازمان اين است كه در اولويت اول كليه روستاهاي بالاي ۵۰ خانوار و در اولويت دوم كليه روستاهاي بالاي ۲۰ خانوار از حمل و نقل عمومي روستايي برخوردار شوند.

امضای تفاهم‌نامه با خودروسازان برای تأمین ناوگان
وی افزود: مطابق بررسي‌هاي انجام شده در كارگروه مشترك سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، مركز توسعه روستايي و مناطق محروم و معاونت راه روستايي وزارت راه و شهرسازي٬ حمل و نقل روستايي نیازمند حدود ۴۷۰۰۰ دستگاه ناوگان است كه در صورت تصويب اعتبار كافي و پيش بيني تسهيلات حمايتي اين تعداد ناوگان تا پايان برنامه ششم توسعه وارد عرصه حمل و نقل روستايي خواهند شد. براي سال جاري نيز تفاهم‌نامه جداگانه‌اي براي ورود ۳۰۰۰ دستگاه ون و ۴۵۰۰ دستگاه سواري سمند به حمل و نقل روستايي با شركت‌هاي خودروسازي منعقد شده است.

اعطای تسهيلات كم بهره براي توسعه ناوگان حمل ونقل روستايي
میرکتولی درباره تسهيلات مدنظر برای ارائه به متقاضيان فعالیت در حمل و نقل روستايي گفت: با توجه به توان اقتصادي پايين روستائيان و لزوم محروميت زدايي از جامعه روستايي و براي توسعه حمل و نقل روستايي ارائه تسهيلات حمايتي و كم بهره به متقاضيان حمل و نقل روستايي ضروري است در اين راستا با انعقاد تفاهم نامه سازمان با صندوق كارآفريني اميد در زمينه ارايه تسهيلات كم بهره براي توسعه ناوگان حمل ونقل روستايي، امكان استفاده از تسهيلات خريد ناوگان حمل و نقل روستايي به ميزان ۸۰ درصد قيمت خودرو با بهره ۴ درصد فراهم شده است.

مرکز تحقیقات راه٬ مسکن و شهرسازی روز دوشنبه ۱۳ مهرماه ۹۴ نخستین كنفرانس ملی حمل و نقل روستایی را برگزار می‌کند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *