پیامهای منطقهای و بین المللی انهدام مقر صهیونیستها در اقلیم کردستان عراق
عملیات موشکی ایران علیه مقر موساد در منطقه کردستان عراق مورد توجه کارشناسان منطقه ای و بین المللی قرار گرفته است.
- درست است که اقلیم کردستان عراق یک سیستم خودمختاری دارد، اما از نظر قانون اساسی عراق، باید تابع دولت مرکزی باشد به ویژه در زمینه ارتباطات خارجی.
عراق هم اکنون با مشکلات زیادی روبرو است؛ حاکمیت در عراق با ضعفها و چالشهای بزرگی دست و پنجه نرم میکند و توانایی ایجاد یک دولت قوی و تاثیرگذار در این کشور را ندارد.
یکی از مهمترین دلایل ضعف دولتها در عراق حضور نیروهای خارجی به ویژه آمریکاییها در این کشور است.
دخالتهای آمریکا در امور سیاسی و نظامی عراق باعث شده تا اختلافات حل نشود و وجود اختلافات شدید، مدیریت و نظارت دولت بر همه کشور را با مشکل روبرو کرده و از بسیاری مسائل در عراق غافل کرده است.
کردستان عراق یکی از مناطق ثروتمند این کشور است که به واسطه برنامههای تجزیه طلبانه آمریکا در منطقه تلاش شد تا از پیکر عراق جدا شود.
سعی و تلاش آمریکا که در قالب برنامه موسوم به خاورمیانه جدید بنا شده بود، به ایجاد یک منطقه خودمختار در کردستان عراق ختم شد.
نفوذ آمریکا و صهیونیستها در اقلیم کردستان عراق که سال هاست وجود دارد، برای ایران غیر قابل تحمل و پذیرش است؛ چراکه حضور آنها به خاطر برنامه ریزی و اقدامات تروریستی و نظامی علیه ایران است و در طول سالها حضور خود در کردستان عراق، بارها از خاک این اقلیم علیه ایران اقدام شده است.
ساکن کردن گروههای تروریستی در خاک کردستان عراق از سوی دولت این منطقه و اجازه دادن به حضور صهیونیستها در خاک این بخش از عراق بارها به دولت مرکزی و مسئولان کردستان عراق هشدار داده شده و در طول سالها با بی توجهی مسئولان این منطقه همراه بود که البته واکنش ایران را در پی داشت.
مسئولان کردستان عراق بارها منکر وجود و حضور نیروهای صهیونیستی در خاک کردستان عراق شده بودند و حتی ریاست اداره کردستان عراق گفته بود که اگر ایران یقین دارد که نیروهایی از رژیم صهیونیستی در کردستان عراق حضور دارند و مشغول توطئه علیه آن هستند، میتواند آنها را هدف قرار دهد.
«بارزانی» با این ادعا قصد داشت بگوید در کردستان عراق هیچ نیروی اسرائیلی حضور ندارد.
با وجود چنین ادعای بزرگی از سوی «بارزانی»، کافی است به اخبار و گزارشهایی که در رسانههای غربی و از سوی خبرنگاران کردستان عراق منتشر شده توجه کرد تا پی برد که سال هاست نیروهای اطلاعاتی، جاسوسی و نظامی رژیم صهیونیستی در خاک کردستان عراق حضور دارند.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، نوشت «به نظر میرسد هدف حمله موشکی سپاه به اربیل، مقری بوده است که موساد از آن استفاده میکرد.»
اشراف اطلاعاتی ایران در منطقه به ویژه کردستان عراق ثابت کرده که نیروهایی از رژیم صهیونیستی در خاک این منطقه حضور دارند.
فراخوان سفیر ایران به وزارت خارجه عراق نیز با وجودی که دولت مرکزی این کشور هیچ اشرافی و کنترلی بر کردستان عراق ندارد، بی معناست.
پاسخ «ایرج مسجدی» نیز نشان میدهد که ایران نسبت به امنیت داخلی و مرزهای خود قاطع و حساس است.
سفیر ایران در این فراخوان به مقام عراقی هشدار داده که چند مرکز صهیونیستها در خاک کردستان عراق وجود دارد که اگر جمع نشود، آنها نیز هدف قرار خواهند گرفت.
با توجه به روابط دوستانه و عمیق بین ایران و عراق، انتظار میرود هم دولت و هم برخی از جریانهای سیاسی مانند جریان «مقتدا صدر»، آگاهانهتر نسبت به تحولات درونی خود بنگرند؛ چراکه آن چه برای عراق و البته کردستان عراق ماندگار است، وجود همسایهای بزرگ و قدرتمند و قابل اعتماد، چون ایران در کنار مرزهای عراق است.
صهیونیستها و آمریکا در صدد تجزیه عراق هستند، اما ایران درصدد عراق مستقل و امن است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *