صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زباله‌ها سر پناه جدید اختاپوس‌ها

۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵:۵۱
کد خبر: ۸۰۳۰۶۹
تحقیقات جدید نشان می‌دهد با افزایش حجم زباله‌های دریایی، اختاپوس‌ها به جای صدف‌ها و مرجان‌ها، این زباله‌ها را به عنوان سرپناه خود انتخاب کرده‌اند.

_ تسنیم نوشت: حجم زباله‌های انسانی در اقیانوس‌ها به شدت افزایش یافته است و این حجم عظیم زباله چرخه زندگی بسیاری از آبزیان و زیستمندان ساکن اقیانوس‌ها را تغییر داده است. اخیراً دانشمندان با بررسی سیستماتیک عکس‌ها و ویدیو‌های زیر آب از سراسر جهان, ۲۴ گونه از سرپایان (رده‌ای از جانورانِ شاخهٔ نرم‌تنان) را که خانه‌هایشان را در زباله‌های دریایی ساخته‌اند، شناسایی کرده است.

یکی از این گونه‌ها، اختاپوس است؛ فراوانی زباله در اقیانوس‌ها باعث شده اختاپوس‌ها به جای صدف‌ها و مرجان‌ها، زباله‌های انسانی را به عنوان سرپناه خود انتخاب کنند. برای سال‌ها، غواصان و دانشمندان اختاپوس‌هایی را مشاهده کرده‌اند که تخم‌های خود را روی پلاستیک دریایی یا وسایل ماهیگیری متروکه می‌گذارند. برخی از این موجودات بطری‌های شیشه‌ای، گلدان‌های سرامیکی، لوله‌های فلزی، قوطی‌های زنگ‌زده یا لیوان‌های پلاستیکی را به عنوان سرپناه خود انتخاب کرده و در آن‌ها گیر کرده‌اند.

زباله‌های انسانی جایگزین مفیدی برای سرپناه طبیعی اختاپوس‌ها محسوب می‌شوند، اما محققان نگرانند که اگر این موجودات باهوش بیش از حد به بستر ما برای پناه گرفتن وابسته شوند، چه اتفاقی خواهد افتاد. امروزه، تولید مثل و بقای اختاپوس تا حد زیادی به زباله‌هایی که توسط ما تولید می‌شود بستگی دارد؛ برخی از زباله‌ها می‌توانند اختاپوس‌ها را در معرض مواد شیمیایی سمی یا فلزات سنگین قرار دهند. این باتری‌ها از انواع زباله‌های بسیار آلاینده است که علاوه بر مخاطرات شیمیایی، آسیب فیزیکی ناشی از لبه‌های تیز آن نیز نگران کننده است.

نویسندگان این گزارش که در وب سایت "sciencealert" منتشر شده است، یکی دیگر از علل پناه بردن سرپایان به زباله‌های دریایی را جمع‌آوری صدف‌های دریایی عنوان کردند و معتقدند که در مناطقی که گردشگران صدف‌های دریایی زیادی را جمع‌آوری کرده‌اند، سرپایان وادار به سکونت گزینی در زباله‌های انسانی شده‌اند.


برچسب ها: زباله اختاپوس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *