صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عبدلیان‌پور: راه‌اندازی سامانه ۱۵۱۵ تا یک ماه آینده/ ثبت نام آزمون وکالت از ۲۰ فروردین آغاز می‌شود

۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۲:۰۴
کد خبر: ۸۰۲۷۸۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: سامانه ۱۵۱۵ یا نظام ارجاع عادلانه کارشناسی توسط مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، راه اندازی شد و سعی می‌کنیم که تا یک ماه آینده این سامانه را به سرانجام برسانیم.
 - حسن عبدلیان پور در نشست خبری امروز خود ضمن عرض تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه درخصوص اصلاح آیین نامه جذب، گفت: برای اصلاح جذب نیرو‌های انسانی و کارت شناسایی آن‌ها اقدامات خوبی صورت گرفته است. 
 
وی درخصوص تفاهم‌نامه‌هایی که مرکز با نهاد‌های دیگر به امضا رسانده است، گفت: با آستان مقدس شاهچراغ شیراز نیز تفاهم‌نامه‌ای برای ارائه خدمات معاضدتی به زائران به امضا رسیده است که ارائه این خدمات در آستان مقدس رضوی و حضرت معصومه (س) نیز اجرایی خواهد شد. 
 
عبدلیان پور همچنین در خصوص آزمون وکالت با بیان اینکه ۳۰ هزار و ۶۷۲ وکیل عضو مرکز وکلا هستند، گفت: در آزمون امسال ۸۱ هزار و ۲۹۸ داوطلب شرکت کردند که ۷ هزار و ۱۲ نفر قبول می شوند و  نتایج این آزمون قبل از سال جدید اعلام می‌شود.
 
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ادامه داد: ۲۰ الی ۲۶ فروردین ماه سال آینده ثبت نام آزمون وکالت اردیبهشت ماه آغاز می‌شود. 
 
وی با بیان اینکه سال آینده یک آزمون نیز به صورت فوق العاده برگزار می‌کنیم، گفت: به دلیل آنکه نهاد موازی ما نتوانست سال گذشته آزمونی را برگزار کند و برای آنکه حقی از کسی تضییع نشود آزمونی را بصورت فوق العاده در روز ۲۳ اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می‌کنیم.
 
عبدلیان پور با بیان اینکه ۱۴ هزار و ۳۴۰ کارشناس عضو مرکز هستند، گفت: ۶۱ هزار و ۱۲۷ داوطلب در آزمون کارشناسی امسال شرکت کردند و حدود ۵ هزار نفر در آزمون قبول خواهند شد.
 
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با اشاره به سند تحول قضایی، گفت: سامان دادن به کارشناسی‌ها در محاکم از جمله خواسته‌های رئیس قوه قضاییه بود و برهمین اساس سامانه ۱۵۱۵ یا نظام ارجاع عادلانه کارشناسی توسط مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، راه اندازی شد. 
 
وی ادامه داد: سعی می‌کنیم که تا یک ماه آینده این سامانه را به سرانجام برسانیم تا همه مردم از آن بهره‌مند شوند.
 
عبدلیان پور با اشاره به گزارشات دادسرای مرکز وکلا اظهار کرد: تا چند سال گذشته اگر فردی به دنبال شکایت از یک وکیل بود باید حتما به تهران می‌آمد، اما در بستر اقدامات صورت گرفته اکنون در تمامی استان‌های کشور محاکم انتظامی وجود دارد و همچنین در تمامی این استان‌ها محاکم بدوی نیز وجود دارند. 
 
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، گفت: در راستای شفاف سازی و توسعه نظام الکترونیک امروزه تمام شکایاتی که علیه وکلا مطرح می‌شود کاملا بصورت الکترونیک است. 
 
وی با اشاره به مجازات‌های صادر شده در دادسرای مرکز وکلا گفت: با توجه به احکام صادره ۱۵ مورد ابطال پرونده، ۱۵ مورد انفصال موقت، ۷ مورد تنزل پایه، ۵ مورد قرار منع تعقیب دادسرا، ۵ مورد قرار موقوفی تعقیب، ۲۴ حکم برائت، ۱ مورد توبیخ با درج در سایت مرکز و ۶ مورد توبیخ با درج در پرونده صادر شده است. 
 
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به آزمون مشاوران خانواده گفت: در سال ۱۴۰۱ مقدمات برگزاری آزمون مشاوران خانواده را ایجاد خواهیم کرد و تقاضا داریم صلاحیت‌ها در این خصوص افزایش یابد. 
 
عبدلیان پور در خصوص انتخابات هیات مدیره مرکز گفت: از آنجایی که همه برنامه‌های مرکز با نظم برگزار می‌شود، انتخابات هیأت مدیره نیز با نظم خاص در بهمن ماه برگزار و تمامی فرآیند انتخابات به صورت الکترونیکی و بدون وجود شائبه برگزار شد.
 
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به بیشترین تعداد تخلفات وکلا اظهار کرد: بیشترین شکایت‌ها گزارشات خلاف واقع است؛ حدود ۷۰ درصد این شکایت‌ها واهی است چرا که در هر پرونده با توجه به اینکه یکی از طرفین بهره‌مند و دیگری متضرر می‌شود، این مسائل و شکایات مطرح می‌شود. 
 
وی در خصوص ساماندهی کارشناسان پرونده‌های بانکی، گفت: همواره تلاش کرده ایم پرونده‌هایی ارجاع شده به مرکز و گزارشات کارشناسی که در مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه انجام می‌شود به بهترین نحو باشد و در همین راستا مواردی نداشتیم که کارشناسان ما درگیر تخلفات در حوزه بانکی شوند. 
 
عبدلیان پور درباره تخصصی شدن وکالت گفت: تخصصی شدن این امر موجب می‌شود تا مردم بتوانند وکیل مورد نیاز خود را پیدا کنند و از تخصص وکیل بهره‌مند شوند، زیرا وکیل باید نسبت به موضوع مورد نظر خود اشراف کامل داشته باشد و اکنون در بسیاری از کشور‌های دنیا وکالت تخصصی انجام می‌شود و به همین دلیل دپارتمان‌های وکالت تخصصی در مرکز ایجاد شده است. 
 
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه درباره دپارتمان‌های پیشنهاد شده گفت: بیمه کار، حمل و نقل، بورس و بازار سرمایه، خانواده و امور حسبی، ورزشی، مطبوعات از جمله این دپارتمان‌ها است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *