عضو کمیسیون انرژی مجلس: تعرفه پلکانی مانع بد مصرفی انرژی می شود
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: برای اصلاح مصرف انرژی تعویض کنتورهای برق را در دستور کار داریم و دولت را مکلف کردهایم که کنتورهای برق باید هوشمند شود. این هوشمندسازی باعث کنترل مصرف هم میشود و هم تعرفههای برق را مشخص میکند.
پرویز محمدنژاد قاضی محله در گفتوگو با میزان، درباره میزان افزایش قبوض مردم با اجرای تعرفه گذاری پلکانی گفت: بیش از ۷۵ درصد مردم ما الگوی مصرف را در حوزه انرژی رعایت میکنند و از این بابت نباید نگرانی وجود داشته باشد.
محمدنژاد در ادامه تاکید کرد: ۲۵ درصد از مردم الگوی مصرف را در کشور رعایت نمیکنند و برای آنها هزینه انرژی مهم نیست که یکی از دلایل عمده آن تخصیص پیدا کردن یارانه پنهان به حوزه انرژی است.
این نماینده مجلس یازدهم بیان کرد: عدهای بیش از الگوی مصرف استفاده میکنند و همین امر باعث شده تا ما با قطعیهای گسترده برق و کمبود مواجه شویم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تصریح کرد: ما یارانه پنهان خیلی زیادی در حوزه آب برق و گاز به مصارف خانگی میدهیم و تقریباً این میزان یک به ۷ است. در واقع یعنی از ۷ برابر انرژی که در این حوزه تخصیص پیدا میکند فقط یک درصد آن به عنوان هزینه آب، برق و گاز به جیب دولت باز میگردد.
محمدنژاد قاضی محله گفت: قیمت تمام شده برق حرارتی برای ما در نیروگاههای حرارتی ۶۵۰ تومان است، ولی ما آن را به قیمت ۱۰۰ تومان در اختیار آنها قرار میدهیم. یعنی یک ششم قیمت را از آنها میگیریم. باید این فاصله کمتر شود.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: ۲۵ درصد مشترکینی که الگوی مصرف را رعایت نمیکنند باید تنبیه شوند و حق ندارد هر مقداری که میخواهند از یارانه دولتی در حوزه انرژی استفاده کنند. لذا اصلاح الگوی مصرف باید برای این افراد در نظر گرفته است. کسانی که به میزان الگوی مصرف، انرژی مصرف میکنند شامل همان تعرفه عادی میشوند و کسانی که تا ۳۵۰ هزار مگاوات مصرف میکنند حسابشان به صفر میرسد و اصلاً نیازی نیست که هزینه پرداخت کنند و این اقدام باعث فرهنگسازی در این زمینه میشود.
وی ادامه داد: همچنین گروهی هم هستند که یک برابر الگوی مصرف، استفاده میکنند مشمول یک قیمتی میشوند و کسانی که دو برابر الگوی مصرف، استفاده میکنند مشمول قیمتی متفاوت، اما کسانی که از الگوی مصرف و پله ششم عبور میکنند مشمول تعرفههای پرداخت انرژی به قیمت انرژی تجدید پذیر میشوند. یعنی قیمتی که پرداخت میکنند در واقع آزاد محسوب میشود. اگر بخواهیم این موضوع را با دقت عملیاتی کنیم خیلی نباید دچار کمبود برق باشیم چراکه این شیوه بخشی از کمبود برق ما را جبران خواهد کرد، ولی نه به طور کلی.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اصلاح الگوی مصرف به تنهایی نمیتواند باعث کاهش مصرف شود، ما باید به فرهنگسازی هم توجه و از سرقتهای برق هم جلوگیری کنیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطر نشان کرد: ما برای اصلاح مصرف انرژی تعویض کنتورهای برق را نیز در دستور کار داریم و دولت را مکلف کردهایم که کنتورهای برق باید هوشمند شود. این هوشمندسازی باعث کنترل مصرف هم میشود و هم تعرفههای برق را مشخص میکند.
این نماینده مجلس گفت: واگذاری ۲۰ درصد ماموریتهای تولید برق به خود سازمانهای اداری و تشکیلات اداری وزارتخانهها از جمله اقدامات دیگر ما بوده است. ادارات در کشور ما خیلی برایشان مهم نیست که چقدر مصرف میکنند، به همین دلیل تکلیفی برای ادارات هم در نظر گرفتیم تا آنها ۲۰ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از انرژی تجدیدپذیر استفاده کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *