قرار توقیف دادرسی چه زمانی صادر می شود؟
زمانی که یكی از اصحاب دعوی فوت کند و یا محجور شود و یا سمت یكی از آنان كه به موجب آن سمت داخل در دادرسی شده زایل شود، دادگاه با صدور قرار توقیف دادرسی رسیدگی را متوقف و مراتب را به طرف دیگر اعلام میکند.
– هر زمانی که یكی از اصحاب دعوی فوت کند و یا محجور شود و یا سمت یكی از آنان كه به موجب آن سمت داخل در دادرسی شده از بین برود، دادگاه با صدور قرار توقیف دادرسی رسیدگی را متوقف و مراتب را به طرف دیگر اعلام میکند.
اگر فوت یا زوال سمت یكی از اصحاب دعوا، تأثیری در دادرسی نسبت به دیگران نداشته باشد، در این صورت دادرسی نسبت به دیگران ادامه خواهد یافت.
در نتیجه پس از تعیین جانشین و درخواست ذینفع، جریان دادرسی ادامه پیدا میکند.
دیگر موارد توقف در دادرسی:
۱ـ در صورت توقیف یا زندانی شدن یكی از اصحاب دعوی یا عزیمت به محل مأموریت نظامی یا مأموریت دولتی یا مسافرت ضروری، دادرسی متوقف نمی شود ولی دادگاه مهلت كافی برای تعیین وكیل می دهد.
۲ ـ در صورت فوت یا محجورشدن وكیل، رویه قضایی اینگونه است كه دادرسی متوقف نمی شود بلكه دادگاه به اصحاب دعوی یا یكی از طرفین كه وكیل وی فوت یا محجور شده اخطار می دهد كه وكیل دیگری تعیین کند.
۳ ـ در اجرای مفاد ماده ۱۰۹ قانون آیین دادرسی مدنی( مبنی بر تأمین ندادن خواهان و توقیف دادرسی تا تودیع تأمین) قرار توقیف دادرسی صادر می شود.
الف ـ پس از صدور قرار توقیف دادرسی و توقیف آن، هر عملی پس از تاریخ صدور قرار و قبل از تعقیب جدید در پرونده واقع شود معتبر نیست و قائم مقام قانونی متوفی یا محجور می تواند نسبت به آن در مرجع بالاتر اعتراض کند.
ب ـ توقیف دادرسی مانع از تعلق خسارت تأخیر تأدیه در مدت توقیف نمی باشد، مگر در خصوص فوت خوانده كه تاریخ محاسبه خسارت تأخیر تأدیه از تاریخ صدور حكم به نفع مدعی محاسبه می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *