صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلیل کُندی مذاکرات وین؛ موانع آمریکایی یا مطالبات روسی؟!

۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۱:۱۸
کد خبر: ۸۰۱۵۱۹
دسته بندی‌: سیاست
اگرچه روند گفت‌وگو‌ها در وین همچنان معطل تصمیم سیاسی آمریکایی‌هاست، اما آن‌ها سعی می‌کنند با فرار به جلو و هیاهوی رسانه‌ای، درخواست روسیه را به عنوان مانع شکل‌گیری توافق معرفی کنند.
- بنا به اعلام نورنیوز، در حالی که مذاکرات وین به دلیل تعلل آمریکا در اتخاذ تصمیم سیاسی پیرامون موضوعات باقی‌مانده که در محدوده خطوط قرمز ایران است، روند کُندی را طی می‌کند و مقامات و رسانه‌های غربی مدام ایران را به دروغ، مانع حصول توافق معرفی می‌کنند، درخواست روسیه نیز به عامل جدیدی برای بهانه‌جویی آمریکا تبدیل شده است.

چند روز قبل و پس از آنکه «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اعلام کرد؛ تحریم‎ علیه کشورش در بحران اوکراین، مانعی بر سر راه توافق هسته‌ای ایران ایجاد کرده است، مسکو از واشینگتن خواست برای از میان برداشتن این مانع، بی‌اثر بودن تحریم‌ها در مسیر روابط تجاری-‍‌اقتصادی و سرمایه‌گذاری روسیه در ایران را به صورت کتبی تضمین کند.

این درخواست در فضای سیاسی و رسانه‌ای دو گونه تفسیر به همراه داشت؛ برخی آن را گروکشی مسکو و مانعی بر سر توافق در وین عنوان کرده و برخی نیز آن را دلیلی بر جدیت روسیه در مذاکرات وین و تضمینی برای انتفاع ایران از توافق احتمالی تعبیر کردند.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به درخواست روسیه این‌گونه واکنش نشان داد که؛ تحریم‌های جدید مرتبط با روسیه با برجام ارتباطی ندارد. این نه تنها به نفع آمریکا، بلکه به نفع روسیه هم است که ایران نتواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.

دریابان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز در بیان موضع ایران در این خصوص با قابل درک خواندن درخواست روسیه در حساب توئیتری خود نوشت: تنها عامل تاثیرگذار بر تعامل ما با کشور‌های ۱+۴، تامین منافع بلندمدت مردم ایران است.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه هم از ضرورت دریافت درخواست روسیه از مجاری دیپلماتیک سخن گفت و خاطرنشان کرد: همکاری‌های هسته‌ای ایران نباید تحت تاثیر هیچ تحریمی قرار بگیرد.

او افزود: رویکرد روسیه برای رسیدن به توافق دسته‌جمعی در وین سازنده بوده است، منتظریم از طریق مجاری دیپلماتیک جزییات بیشتری را به ما بدهند.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان نیز در واکنشی مشابه اظهار داشت: ضمن ایستادگی در حفظ و رعایت خطوط قرمز، اجازه نمی‌دهیم هیچ عامل خارجی منافع ملی را در مذاکرات وین تحت تأثیر قرار دهد.

در پی این واکنش‌ها؛ وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با امیرعبداللهیان بر موضع مسکو تاکید کرد و گفت: توافق هسته‌ای باید برای همه اعضا، منافع مساوی آن‌هم در همه حوزه‌ها فراهم کند.

در همین حال؛ «لوان جاگاریان» درباره اظهارات وزیر امورخارجه این کشور گفت: سوءتفاهمی در این خصوص پیش آمده است. از مردم ایران می‌خواهیم که به اظهارات رادیو‌های بیگانه مانند رادیو دیروز (فردا) گوش ندهند. ما رسماً از طریق منابع دیپلماتیک به دوستان ایرانی در این خصوص توضیح خواهیم داد.

این تحولات در حالی طی چند روز گذشته صورت گرفته که روند گفتگو‌ها در وین همچنان معطل تصمیم سیاسی آمریکایی‌هاست، اما آن‌ها سعی می‌کنند با اتخاذ رویکرد فرار به جلو و هیاهوی رسانه‌ای، درخواست روسیه را به عنوان مانع شکل‌گیری توافق معرفی کنند.

در همین حال؛ «علی باقری» مذاکره‌کننده ارشد ایران در حالی مجددا دوشنبه شب برای رایزنی با مقامات عالی کشور به تهران بازگشته که «انریکه مورا» هماهنگ کننده اتحادیه اروپا گفته است: زمان آن رسیده که براى پایان مذاکرات در چند روز آینده تصمیم‌هاى سیاسى گرفته شود.

به طور طبیعی خطاب این جمله‌ معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مشخصا ایالات متحده آمریکاست و طی روز‌های آینده مشخص می‌شود که آیا مذاکرات که به «موانع آمریکایی» برخورد کرده به مرحله بررسی درخواست روسیه خواهد رسید یا خیر؟
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *