صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بورس در سالی که گذشت/ رشد خوب شاخص در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۰

۰۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۰:۰۲
کد خبر: ۸۰۱۴۰۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
کارشناس بازار سرمایه گفت: نیمه اول سال ۱۴۰۰ باتوجه به اینکه فصل مجامع و تقسیم سود مجامع بود شاخص رشد خوبی پیدا کرد و از حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد به حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد رسید، اما بعد از آن شاهد روند نزولی بازار بودیم.

سعید کرداری در گفت‌وگو با میزان، در خصوص وضعیت بازار بورس و اوراق بهادار در سال ۱۴۰۰، گفت: سال ۱۴۰۰ دلگرمی‌های زیادی باتوجه به انتخابات و حمایت‌های کاندیده‌ها در برنامه‌های انتخاباتی مطرح شد و نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۰ خوب سپری شد.

وی بیان کرد: اواخر سال ۹۹ شاخص کار خود را در کانال حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی به پایان رساند و با توجه به اینکه از کانال حدود یک میلیون و صد هزار واحدی به یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی دست یافته بود رشد نسبتاً خوبی داشت و پس از آن ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ به واسطه تصمیمات اتخاذ شده نسبتاً خوب سپری شد.

کارشناس بازار سرمایه گفت: با روی کارآمدن دولت سیزدهم بند‌هایی برای حمایت از بورس تصویب شد که تصمیم حمایتی خوبی از بازار سرمایه بود، اما متأسفانه فاکتور‌های دیگری که تأثیر بیشتری بر بازار سهام داشتند مانع از رشد نقدینگی بازار و ورود پول به بازار شدند.

کرداری در ادامه تاکید کرد: نیمه اول سال ۱۴۰۰ باتوجه به اینکه فصل مجامع و تقسیم سود مجامع بود شاخص رشد خوبی پیدا کرد و از حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد به حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد رسید، اما بعد از آن شاهد روند نزولی بازار بودیم.

وی اظهار داشت: روند نزولی بازار نیز چند دلیل داشته و تا ابهامات برطرف نشود ما شاهد این روند خواهیم بود که یکی از آن‌ها گره‌خوردن بازار سرمایه با برجام است.

کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: نرخ بهره بانکی و سود اوراق یکی از موضوعاتی است که در تمام جوانب اقتصاد تأثیرگذار است.

کرداری افزود: حدود ۲۱ درصد بازدهی بدون ریسک از اوراق در صندوق‌های درآمد ثابت امکان‌پذیر است که می‌تواند کشور را دچار یک رکود عمیق کند و این موضوع تأثیر مستقیمی در بازار سرمایه و دیگر بازار‌های مالی دارد.

وی بیان کرد: تصمیم اخیر وزارت اقتصاد مبنی بر دریافت مالیات از شرکت‌های حقوقی می‌تواند در زمینه سرمایه‌گذاری و رونق بازار سهام تأثیرگذار باشد چرا که شرکت‌ها باید سرمایه‌گذاری مولد انجام دهند تا مشمول مالیات نشوند.

کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: در سال ۹۹ اعتمادی در بازار سرمایه وجود داشت که از میان رفت و تا زمانی که پول حقیقی به بازار بازنگردد ما شاهد رشد بازار سهام نخواهیم بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *