صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلایل صعودی شدن شاخص بورس؛ از رشد قیمت نفت تا حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۱:۲۴
کد خبر: ۸۰۱۳۳۶
کارشناسان معتقدند که رشد جهانی قیمت فلزات اساسی، رشد قیمت نفت و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از جمله عوامل تاثیرگذار بر روند صعودی شاخص یورس در سومین روز پیاپی از هفته جاری بوده است.

- فارس نوشت: بازار سرمایه برای سومین روز پیاپی با رشد شاخص‌های عملکردی مواجه شده است، عوامل مختلفی در این صعود دست دارند، به عبارت دیگر، رشد قیمت‌ها در بازار سهام متأثر از «رشد قیمت فلزات اساسی در بازار‌های جهانی»، «رشد قیمت نفت» و «حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی طبق مصوبه مجلس» است.

امروز قیمت سهام همه نماد‌های پالایشی افزایش یافت و گروه فراورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای سبزترین گروه بازار سهام بود، پس از پالایشی ها، گروه‌های فلزات اساسی و محصولات شیمیایی سبزترین گروه‌های بازار در روز دوشنبه بودند.

در سوی دیگر بازار قیمت سهام اغلب نماد‌های دو گروه خودرو و ساخت قطعات و بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کاهش یافت و این دو گروه بزرگ قرمزپوش شدند.

دلایل رشد بازار سرمایه در سومین روز هفته جاری

در این‌باره، رضا گلستانی خواه، کارشناس بازار سرمایه در خصوص دلایل رشد بازار سرمایه در روز‌های اخیر می‌گوید: در دو روز اخیر چند عامل صعودی به هم رسیده‌اند و موجب رونق معاملات و رشد قیمت‌ها شده‌اند، این عوامل مانند رشد قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها و قیمت جهانی نفت بوده است که موجب تقاضای بالا در نماد‌های پالایشی شده است.

وی در زمینه سایر دلایل که منجر به رشد سایر گروه‌ها شده است، افزود: علاوه بر این، انتشار خبر حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی، موجب رشد قیمت سهام گروه‌هایی مانند زراعت و دامپروری شده است،   در صورتی که همین روند تا پایان سال ادامه‌دار باشد می‌توان در سال آینده روند بورس را متعادل پیش‌بینی کرد.

رشد دسته جمعی شاخص‌های بازار سهام

شاخص کل بورس در پایان معاملات روز دوشنبه با رشد ۲۰ هزار و ۳۲۴ واحدی که داشت به عدد یک میلیون و ۳۲۴ هزار و ۹۲۲ واحد رسید، بازدهی شاخص کل مانند روز گذشته مثبت ۱.۵۴ درصد بوده است.

شاخص کل هموزن بازار سرمایه نیز بازدهی مثبت ۰.۸۴ درصد را ثبت کرده است. این شاخص رشد دو هزار و ۸۴۴ واحدی داشته و به عدد ۳۴۱ هزار و ۵۱۵ واحد رسیده است. شاخص فرابورس نیز رشد ۳۰۶ واحدی داشته و به عدد ۱۸ هزار و ۹۸ واحدی رسیده است.

کاهش ورود پول حقیقی به بورس

در جریان معاملات روز دوشنبه میزان تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی برای سومین روز پیاپی نیز مثبت شد، امروز ۱۵۲ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بورس شده است که نسبت به روز گذشته با افت ۴۵ درصدی روبرو شده است.

میانگین خرید هر کد حقیقی در جریان معاملات امروز ۳۲.۸ میلیون تومان و میانگین فروش هر کد حقیقی نیز ۳۰.۱ میلیون تومان برآورد شده است.

سهم‌های وبملت (بانک ملت)، بپاس (بیمه پاسارگاد) و حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) بیشتری میزان خروج پول را در معاملات امروز داشته اند و نماد‌های شبندر (پالایش نفت بندرعباس)، شتران (پالایش نفت تهران) و  نوری (پتروشیمی نوری) نیز بیشترین میزان پول را به خود اختصاص داده اند.

رشد ۸ درصدی ارزش معاملات خرد

میزان ارزش کل معاملات در بازار سرمایه مانند همه دوشنبه‌های گذشته به دلیل معامله اوراق بدهی با رشد قابل توجهی روبرو شده است. ارزش معاملات اوراق بدهی بیش ۱۶۵ هزار میلیارد تومان بود که بیش از ۹۰ درصد معاملات بازار سهام را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد نیز نسبت به روز گذشته رشد ۸ درصدی داشت و به عدد چهار هزار و ۸۶۴ میلیارد تومان رسید. حدود ۶ درصد از ارزش کل معاملات را معاملات خرد در برگرفته است.

کاهش مازاد تقاضا در پایان معاملات روز دوشنبه

در پایان معاملات روز دوشنبه، ۳۴۳ نماد رشد قیمت داشتند. به عبارت دیگر، ۶۹ درصد بازار رشد قیمت داشتند. تعداد سهم‌های حاضر در صف خرید در پایان معاملات به ۴۱ رسید.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۴۸ درصد افت کرد و در رقم ۱۹۲ میلیارد تومان ایستاد.

امروز نماد‌های غبشهر (شرکت صنعتی بهشهر)، فایرا (شرکت آلومینیوم ایران) و زاگرس (شرکت پتروشیمی زاگرس) در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند.

در پایان معاملات روز دوشنبه، ۱۳۷ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۲۸ درصد بازار افت قیمت داشتند، ۱۹ سهم نیز در جریان معاملات امروز در صف فروش بازار را به پایان رساندند.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز یکشنبه ۲۳ درصد افزایش یافت و ۶۹ میلیارد تومان شد، بدین ترتیب معاملات روز دوشنبه با مازاد تقاضای ۱۲۳ میلیارد تومانی بسته شد.

بیشترین صف فروش نیز به سهم‌های سدبیر (شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران فارس و خوزستان)، غدشت (شرکت دشت مرغاب) و مفاخر (شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی) تعلق داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *