صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تعامل قوای سه‌گانه در مسیر حل مشکلات و مطالبات مردم/ احیای خلیج گرگان با همکاری قوه قضاییه و دولت

۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴:۵۰
کد خبر: ۸۰۰۸۴۶
بررسی‌ها نشان می‌دهد یکپارچگی روسای قوا در موضوعات و مقوله‌های مختلف به منصه ظهور درآمده است که از جمله آن‌ها می‌توان به موضوع آزادسازی سواحل و حریم رودخانه‌ها در راستای انتفاع عمومی و مردمی و همچنین موضوع لایروبی خلیج گرگان اشاره کرد.

_ تسنیم نوشت: خلیج گرگان در شرق دریای خزر واقع شده و یکی از زیستگاه‌های مهم آبزیانی مانند ماهیان خاویاری بوده و یکی از میزبانان پرندگان مهاجر در استان گلستان بوده است. اکوسیستمی که در سال‌های اخیر به علت پسروی آب دریای خزر، کاهش آب ورودی رودخانه‌ها به آن و بسته شدن کانال‌های ارتباط دریا با این خلیج حدود یک سوم مساحت ۴۰ هزار هکتاری آن خشک شده است. ورود آلاینده‌ها و سموم کشاورزی نیز کیفیت آب خلیج گرگان را به شدت کاهش داده و آن را تبدیل به یک باتلاق کرده است که خطرات زیست محیطی فراوانی برای ساکنان حاشیه خلیج ایجاد کرده است.

سال ۹۳ در سفر دولت یازدهم به گلستان، رئیس جمهور وقت قول احیا و نجات این خلیج را داد، اما تا سال ۱۴۰۰ و پایان عمر دولت تدبیر، هیچ اقدام عملی برای نجات خلیج گرگان انجام نداد؛ و فقط در سال ۹۹ اعتبار ۹۰۰ میلیارد تومانی برای احیای این خلیج از سوی دولت مصوب شده بود که در بودجه ۱۴۰۰ ردیف اعتباری خاصی برای ان پیش بینی نشد.

لایروبی کانال‌های آبرسان به خلیج گرگان شامل چاپاقلی، اشوراده و خزینی، پمپاژ آب دریای خزر به خلیج و تنظیم ورودی و خروجی آب در دهانه خلیج از راهکار‌های اساسی برای احیا و نجات خلیج گرگان است.

استان هم پیشنهاداتی را برای نجات خلیج گرگان برای ارائه در سفر رئیس جمهور آماده کرده است که از جمله آن می‌توان به تفویض اختیارات ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌ها به استاندار گلستان برای تسریع در تصمیم گیری و احیای خلیج گرگان اشاره کرد.

تکلیف به وزارت نیرو برای تسریع در عملیات پمپاژ ۳۵ مترمکعب در ثانیه از دریای خزر به خلیج گرگان یا تامین منابع مالی موردنیاز آن برای اقوام ستاد استانی از دیگر پیشنهادات استان در این سفر خواهد بود.

مصوبه پیشنهادی دیگر تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای لایروبی کانال‌های ارتباطی (چاپاقلی، آشوراده و خزینی) بین دریا و خلیج از محل اعتبارات بحران در راستای مصوبه‌های چهارمین جلسه ستاد ملی تالاب‌ها و هم چنین تعریف ردیف اعتباری ویژه و تامین اعتبار بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای سایر پروژه‌های مصوب سومین جلسه ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌هااز جمله لایروبی رودخانه‌های منتهی به خلیج، اجرای تصفیه خانه فاضلاب و ... است.

اما یکپارچگی و انسجام رؤسای قوا طی مدت اخیر در موضوعات و مقوله‌های مختلفی به منصه ظهور درآمده است که از جمله آن‌ها می‌توان به موضوع آزادسازی سواحل و حریم رودخانه‌ها در راستای انتفاع عمومی و مردمی و همچنین موضوع لایروبی خلیج گرگان اشاره کنیم.

خلیج گرگان بزرگترین خلیج دریای خزر محسوب می‌شود که بیش از ۳۵ درصد آن خشک شده است؛ لایروبی کانال‌های منتهی به این خلیج یکی از راهکار‌های برون رفت از معضل خشک شدن اعلام شده است.

۲۵ آذرماه در جریان سفر استانی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه به استان گلستان، یکی از موضوعات مورد بررسی و پیگیری، بحث خشک شدن و لایروبی خلیج گرگان بود که رئیس عدلیه در این رابطه در دیدار با فعالان اقتصادی استان گلستان ضمن نگاهی تخصصی به موضوع از پیشنهادی بدیع برای رفع چنین مشکلاتی سخن گفت و بحث مجازات جایگزین حبس با محوریت و ماهیت خدمات عام‌المنفعه را پیش کشید و بیان داشت: «می‌توان به جای صدور حکم حبس برای فردی که ۲ هزار میلیارد اختلاس کرده، او را مکلف به لایروبی خلیج گرگان کرد که این قضیه به گفته مسئولین مشکلات امنیتی را برای استان به وجود آورده است؛ یا اینکه فرد محکوم به جای احکام طویل‌المدت مکلف شود چند هزار مسکن بسازد. البته این موضوع نیازمند مصوبه قانونی است.»

۲۵ آذر ماه رئیس سازمان بازرسی کل کشور از خلیج گرگان بازدید کرد. خداییان با اشاره به ارزش مادی و اقتصادی خلیج گرگان به دلایل مختلف مانند موضوع تخم‌گذاری ماهیان خاویار گفت: با لایروبی کانال‌ها در خلیج گرگان به شکل محسوس و قابل توجهی وضعیت این خلیج بهبود می‌یابد و با توجه به اهمیت مادی و اقتصادی این خلیج، هزینه‌کردن برای آن صرفه اقتصادی دارد.

در جریان جلسه شورای عالی قوه قضاییه در تاریخ ۲۹ آذرماه نیز حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به دستاورد‌ها و مصوبات سفر هیئت عالی قضایی به استان گلستان رسیدگی به لایروبی خلیج گرگان را از جمله مطالبات مردم گلستان عنوان و تاکید کرد: رسیدگی به این موضوع ارتباطی مستقیم به قوه قضاییه ندارد لکن گفته شد خواسته‌ها به دولت و مجلس منتقل خواهد شد و قوه قضاییه نیز تا جایی که امکان داشته باشد همراه آن‌ها خواهد بود.

رئیس عدلیه در همان جلسه با تاکید بر اینکه لایروبی خلیج گرگان فاقد مشکل حقوقی است، افزود: عدم لایروبی خلیج گرگان مشکلات زیادی را به همراه داشته است که براورد مالی نیز در سفر برای لایروبی از سوی مسئولین استانی اعلام شد.

اما روز جمعه گذشته (۱۳ اسفند) چند هفته پس از سفر رئیس قوه قضاییه به استان گلستان و بررسی و پیگیری موضوع لایروبی خلیج گرگان، آیت الله رئیسی، رئیس‌جمهور نیز در جریان سفر به استان گلستان دستوراتی را برای لایروبی خلیج گرگان صادر کرد و در جریان بازدید از سواحل خلیج گرگان گفت: باید از همه ظرفیت‌ها برای اجرای فوری طرح لایروبی خلیج گرگان استفاده کنیم. آب باید در خلیج گرگان جریان داشته باشد و مسئولان بدون فوت وقت برای احیاء این پهنه آبی اقدام کنند. حداکثر تا ۱۰ روز جلسه کارشناسی تشکیل شده و اقدامات لازم برای لایروبی آبراهه‌های تأمین‌کننده آب این مناطق به سرعت آغاز شود.

اما همکاری و تعامل قوا سه‌گانه به ویژه قوه قضاییه و دولت تنها به موضوع احیای خلیج گرگان به عنوان یکی از مهم‌ترین زیست‌بوم‌های شمال کشور منحصر نمانده است و دو قوه در امر آزادسازی حریم و بستر رودخانه‌ها و سواحل نیز همکاری و اقدامات مجدانه‌ای صورت داده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به رفع تصرفات از حریم و بستر رودخانه چالوس در استان البرز به عنوان یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری کشور و همچنین آزاداسازی سواحل دریای خزر اشاره کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *