آخرین اخبار فرهنگ و هنر در روزی که گذشت
- چهاردهمین روز از اسفند ماه ۱۴۰۰ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به اظهارنظر امیرعباس ربیعی درباره ساخت فیلم سینمایی «ضد» اشاره کرد.
احتشامی: آهنگسازی فیلم ۲۸۸۸ باعث افتخار و غرور من بود
سامان احتشامی در گفتگو با میزان پیرامون آهنگسازی فیلم سینمایی «۲۸۸۸» گفت: حضور در این پروژه باعث افتخار من بود، اینکار یعنی آهنگسازی این پروژه کاری بود که از دست من بر میآمد، به عنوان یک نوازنده و موزیسین کاری که از من بر میآید تا برای مملکتم انجام دهم این است که برایش ساز بزنم.
وی در همین راستا ادامه داد: همواره دوست دارم تا برای مملکتم گامی مثبت بردارم و خوشحالم که توسط «کیوان علیمحمدی» برای ساخت موسیقی فیلم سینمایی «۲۸۸۸» انتخاب شدم، باعث افتخارم است که در ژانر دفاع مقدس موسیقی ساخته ام.
آهنگساز فیلم سینمایی «۲۸۸۸» ضمن ادای دین به رزمندگان دوران دفاع مقدس اضافه کرد: افتخار میکنم که برای فیلمی موسیقی ساختم که درباره خلبانان این کشور است، بدون شک اگر امروز میتوانم این گفتگو را انجام دهم مدیون رشادت و شجاعت این عزیزان هستم.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
حسنی: کتابخوانی باید به عنوان یک ضرورت در جامعه مطرح شود
وحید حسنی در گفتوگو با میزان پیرامون توسعه فرهنگی کتاب و کتابخوانی گفت: اگر بتوانیم این باور را در مخاطب ایجاد کنیم که خواندن یک کتاب به مراتب عمیقتر از دیدن یک فیلم است آنگاه باید گفت توانستهایم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در جامعه توسعه دهیم، باید تلاش کنیم تا با تغییر ذهنیت افراد نسبت به کتاب، سرانه مطالعه را افزایش دهیم.
وی در همین راستا ادامه داد: افزایش سطح سرانه مطالعهکتاب ارتباط مستقیمی به فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارد، این مهم نیازمند فرهنگ سازی از دوران کودکی است، متاسفانه هم اکنون شاهد این معضل بزرگ هستیم که چندان برنامه درستی برای علاقمند کردن کودکان برای مطالعه آثار غیردرسی وجود ندارد.
حسنی با اشاره به دوران طلایی افزایش سرانه مطالعه کتاب در کشور تاکید کرد: دوران طلایی مطالعه در ایران به دهه ۶۰ و ابتدای دهه هفتاد باز میگردد، در این زمان کتابهایی همچون کتابهای شهید مطهری از جمله پرفروشترین و جذابترین کتابها محسوب میشدند، بعد از این مدت و با حضور فیلمهای متعدد، کتاب و مطالعه از جریان فکری کنار گذاشته شد.
حسنی وضعیت نامناسب معاش نویسندگان را عاملی مهم در عدم تولید کتاب دانست و ابراز کرد: وقتی کتابهای خوب تولید نمیشود یعنی نویسنده در شرایط مناسب برای تولید قرار نگرفته است، کاهش سطح دستمزد نویسنده سبب میشود وی برای امرار معاش به کارهایی غیر از نویسندگی روی آورده و از دغدغه اصلیاش که نویسندگی است فاصله بگیرد، به همین ترتیب میزان تولید آثار و طبعا انتشار آثار تازه نیز کاهش مییابد.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
چند نکته مهم پیرامون سیره سیاسی و ارزش الگوپذیری از «امام حسین (ع)»
محمد هادی هدایت در گفتوگو با پیرامون بینش سیاسی «امام حسین (ع)» گفت: بینش دقیق اجتماعی و سیاسی «امام حسین (ع)» همچنین امکان تفکیک موضوعات از یکدیگر، شاخهای مهم در رفتار اجتماعی «اهل بیت (ع)» است، بر همین پایه بهرغم ناخرسندی از عملکرد خلیفهها خصوصا عثمان، اما تلاش برای نجات جان مخالفان، تنها به امر پدر و برای پاسداری از کیان برخی ارزشهای جامعه از اهمیت بسزایی برخوردار است که نمود آن در عملکرد «امام حسین (ع)» به خوبی خود مشخص بود.
***اهمیت و ارزش الگوپذیری از «امام حسین (ع)»
وی به اهمیت الگوپذیری از «امام حسین (ع)» اشاره و تاکید کرد: «امام حسین (ع)» به عنوان یکی از «ائمه معصومین (ع)» بهترین فرد برای الگو قرار گرفتن محسوب میشوند چرا که ویژگیهای خاص اخلاقی ایشان، شیوه و سبک درست زندگی را ارائه میکند و این همان حلقه مفقوده جامعه و فرهنگ امروز ما است، متاسفانه در پیش گرفتن و ترویج فرهنگ اشتباه جامعه را به حرص و خودخواهی نزدیک کرده است.
***سیره رفتاری «امام سوم(ع)»
هدایت پیرامون سیره رفتاری «امام حسین (ع)» بیان کرد: «امام حسین (ع)» در زمان حیات خود به عنوان یکی از کریمان عصر خود محسوب میشدند، افراد متعددی برای دریافت کمک به ایشان مراجعه میکردند. روزی مردی فقیر به در خانه «امام حسین (ع)» رفت و چون برای بیان خواسته خود خجالت میکشید با زبانی شعر گونه نیاز و احتیاجش به پول را بیان کرد، «امام حسین (ع)» برای برآورد کردن حاجت مرد فقیر به خانه رفتند هر آنچه داشتند را در پارچه قرار دادند و از تمام اعضای خانواده خواستند تا هر چه میتوانند به فقیری که به در خانه آنها آمده کمک کنند.
این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا ادامه داد: اهالی خانه نیز هرچه داشتند و میتوانستند در پارچه قرار دادند، «امام حسین (ع)» پارچه را بستند این کمک را به نحوی به نیازمند دادند که چشم در چشم نشوند و مرد نیازمند خجالت زده نشود، مرد مستمند با دیدن این میزان کمک خجالتزده شد و بیان کرد من هرگز فکر نمیکردم که این میزان کمک به من شود بنابراین نتیجه میگیریم «امام حسین (ع)» فردی با کرامت و بخشش بودند همین امر ایشان را از سایر مردمان همعصر مجزا کرده بود، خیرخواهی و مردم داری از جمله رویکردهای «امام حسین (ع)» محسوب میشد، ایشان همواره به مستمندان و شیعیان کمک میکردند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
ربیعی: به ژانر سیاسی در سینما علاقه زیادی دارم/«امیدوارم «ضد» گیشه خوبی داشته باشد
امیرعباس ربیعی در گفتوگو با میزان پیرامون آخرین خبرها از وضعیت اکران فیلم سینمایی «لباس شخصی» گفت: صادقانه بخواهم بگویم، اکران فیلم سینمایی «لباس شخصی» به دوران شیوع بیماری کرونا و تعطیلی سینماهای سراسر کشور خورد.
وی در همین رابطه ادامه داد: سرمایه گذاران فیلم سینمایی لباس شخصی و همچنین سازمان اوج منتظر بودند تا وضعیت بیماری کرونا مشخص شود و نمی خواستند که فیلم را با ریسک اکران کنند، حال با بازگشایی سینماها و ادامه روند فعالیت آنها سرمایه گذاران پیگیر حل مشکلات فیلم و اکران آن هستند.
کارگردان فیلم «لباس شخصی» درباره تولید فیلم سینمایی «ضد» و پرداخت دوباره به فیلمی با ژانر سیاسی اضافه کرد: این ژانر مورد علاقه من است، به طور کلی به ساخت فیلم با سوژه سیاسی علاقه فراوانی دارم. به نظر من سوژه های تاریخ معاصر سیاسی کشور سوژههای بسیار جذابی برای پرداخت سینمایی هستند.
وی درباره همکاری مجدد با «مهدی نصرتی» به عنوان بازیگر نقش اول فیلم سینمایی «ضد» تاکید کرد: نصرتی بازیگر بسیار خوبی است و ما در فیلم لباس شخصی تجربه به شدت دلنشینی با هم داشتیم، در فیلم «ضد» هم به نظرم نصرتی کاملا از پس نقش بر آمده است.
ربیعی درباره تحقیقات صورت گرفته برای فیلم سینمایی «ضد» اذعان کرد: در فیلم لباس شخصی من نویسنده بودم ولی در فیلم سینمایی «ضد» حسین تراب نژاد فیلمنامه نویسی را بر عهده داشت و طبیعتا تحقیقات اصلی و اولیه توسط وی صورت گرفته است. تا آنجا که می دانم تیم تحقیق مدت زمان زیادی روی این کار وقت گذاشته و اثر به خوبی بر اساس مستندات ارائه شده است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.