صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کنترل و کاهش هدفمند جمعیت کیفری اراده و خواست نظام اسلامی است

۰۲ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۰:۰۱
کد خبر: ۸۰۰۷۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، عمومی
خبرگزاری میزان - افشارنیا گفت: کاهش و کنترل هدفمند جمعیت کیفری یک ضرورت و اولویت در نظام قضائی است و اراده نظام اسلامی هم بر کاهش تعداد زندانیان است.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی زندانهای خوزستان دکتر افشار نیا با بیان مطلب فوق در دومین نشست شورای قضائی استان که با حضور مدیران دستگاه های وابسته به قوه قضائیه و به میزبانی اداره کل زندانهای استان برگزار شد افزود: یکی از ابزار کنترل و کاهش جمعیت کیفری حضور قضات در فرایند اجرای مجازات زندان و بررسی وضعیت زندانیان است، بدین ترتیب که باید شاهد حضور مستمر مراجع قضائی در زندانها و رسیدگی به پرونده ها و وضعیت و مسائل و مشکلات زندانیان باشیم . در این ارتباط علاوه بر تاکید پیرامون حضور و بازدید قضات، خروجی کار باید اعطای هدفمند و مناسب امتیازات به زندانیان واجد شرایط، کنترل و کاهش جمعیت کیفری و کاهش مشکلات قضائی و پرونده ای زندانیان باشد.

ضرورت توسعه تعاملات هدفمند بین قضات و زندانها:

رئیس شورای قضائی خوزستان افزود: یکی از مواردی که باید مورد توجه باشد حسن تعامل هدفمند بین مدیران زندان و قضات است، در این تعامل مفید رؤسای زندانها باید ضمن احصاء نیازها و تقاضاهای زندانیان در راستای برخورداری از حقوق قضائی مورد تقاضا، مراجع قضائی را در راستای بررسی میدانی و رفع مشکلات جامعه هدف بدرستی همراهی کنند تا کار نتیجه محور باشد در غیر این صورت آمار بازدید ها به صرف هیچ سودی در رفع مشکلات زندان و زندانی در پی نخواهد داشت. از دیگر سو هم باید قضات و حوزه های قضائی فعال در این عرصه مورد تشویق قرار گیرند و بالعکس  حوزه ها قضائی که به این اولویت مهم قضائی کم توجه هستند مورد سئوال واقع شوند تا انگیزه تلاش در توسعه قضائی در حوزه زندانها و رفع مشکلات آن افزایش یابد.

از ظرفیت های قانون جدید مجازات اسلامی استفاده شود:

نماینده ارشد قوه قضائیه در خوزستان همچنین به ظرفیت های پیش بینی شده  در آئین دادرسی کیفری جدید اشاره کرد و گفت: ظرفیتهای بسیاری در این قانون لحاظ شده تا مجازات زندان گزینه اول در رسیدگی به جرایم نباشد، فرصت و مجال رسیدگی و مساعدت به زندانیان در صورت ندامت تدبیر شده و توجه به این ظرفیتها و بالفعل سازی آنها می تواند به کنترل و کاهش جمیعت کیفری در زندانها و کاهش رودی ها به ندامتگاه ها کمک کند.

تراکم جمعیت کیفری اثر بخشی اصلاح و تربیت مجرمین را به چالش میکشاند:

دکتر افشار نیا  در ادامه با بیان اینکه فضا و ظرفیت زندانها محدود و ظرفیت آنها تعریف شده است گفت: تراکم جمعیت کیفری نظام مدیریت اصلاحی و تربیتی مجرمین را به چالش می کشاند ، جمعیت کیفری بالا موجب کمرنگ شدن اثرات اقدامات و برنامه های اصلاحی و تربیتی و تأمینی میگردد لذا باید به کاهش جمعیت کیفری به عنوان یک راهبرد اصولی برای رفع این  آسیب توجه شود.یکی از راهکارهای این امر اعطای هدفمند امیتازات آئین نامه سازمان زندانهاست که در قالب شوراهای طبقه بندی  دنبال می شود و قضات ناظر بر زندان بعنوان نماینده دستگاه قضا می توانند در این عرصه اثربخشی داشته باشند، لذا تقویت جایگاه و کارائی این دادیاریها به ویژه در شهرهای بزرگ دارای ندامتگاه و جمعیت کیفری بالا باید بصورت خاص دنبال شود.

یکی دیگر از این ظرفیتها برای کاهش جمعیت کیفری در بخش موجودی ها اعطای درست و هدفمند و تحت نظارت زندانهای باز و نیمه باز(اشتغال بکار است) که باید با پوشش حداکثری دنبال شود

عملکرد مدیریت زندانهای خوزستان بسیار قابل قبول است:

رئیس کل دادگستری استان خوزستان در خاتمه با تقدیر از اقدامات انجام شده در زندانهای استان، تغییرات و تحولات مثبت را بسیار فراگیر و بواسطه حداکثر بهره گیری از امکانات و فرصتهای در اختیار قرار گرفته توصیف کرد و گفت: مدیریت اصولی و مبتنی بر واقعیت ها و پرهیز از ایده آل گرائی از صفات و شاخصهای مدیریتی پوستچی مدیر کل زندانهای استان است که توفیق یافته با همکاری و مشارکت جمعی مسئولین و کارکنان زندانها، اقدامات بدیع و مفیدی را برای بهبود وضعیت زندانها و زندانیان و دستاوردها و موفقیت های مختلف در جشنواره ها و مسابقات و ارزیابی های عملکردی برای زندانها و تشکیلات قضای استان بدست آورد.

در این نشست مدیران سازمانهای وابسته به قوه قضائیه در استان خوزستان نیز در سخنانی ضمن بیان دیدگاه ها و مسائل مرتبط با حوزه های تحت مدیریت بر ضرورت عزم اعضای شورای قضائی برای توسعه همکاری و هم افزائیها در راستای توسعه روند ارتقاء و منزلت قضائی تأکید کردند.

رضا پوستچی مدیرکل زندانهای خوزستان میزبان این نشست  در توضیحاتی ضمن اشاره به طرح تعطیل سازی و انتقال زندان کارون به خارج از شهر، ضرورتهای هم افزائی محاکم قضائی را تشریح کرد و از توسعه زندان باز ، رسیدگی به وضعیت زندانیان تحت قرار و بازداشت و کاهش نرخ ورودی به زندانها از طریق کاهش اعمال مجازات حبس در روند رسیدگی به جرائم بعنوان تدابیر راهبردی برای کاهش جمعیت کیفری هدفمند یاد کرد.

شفیعی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح خوزستان با تقدیر از اقدامات مدیر کل زندانهای استان در ساخت و بهره برداری از  اندرزگاه مجزا و منفک  نظامیان در مجموعه کانون اصلاح و تربیت اهواز، این اقدام را راهی مفید برای پیشگیری و کاهش آسیبهای ناشی از حبس بر جمعیت کیفری جوان نظامی استان توصیف کرد.

ممبینی دادستان نظامی سازمان قضائی نیروهای مسلح خوزستان با اشاره به سیاستهای نوین قضائی در حوزه ضابطین قضائی، بر ضرورت آموزش ضابطین متناسب با  آئین جدید دادرسی کیفری آشنا سازی ناجا با رسالت و شرح وظایف و انتظارات قضائی در این خصوص تأکید کرد .

 دکتر کرمی رئیس سازمان بازرسی استان نیز با  پیشنهاد موضوعات دادن دستور کار جلسات شورای قضائی که در دستگاهای تابعه تشکیل می گردد به موضوعات و مشکلات همان دستگاه، گفت: برای ارتقای توان کار نظام زندانبانی در بهبود وضعیت زندان و اصلاح و تربیت مجرمان از ظرفیت کمکهای دستگاه ها و مجامع صنعتی و اقتصادی استفاده و همکاری خواهیم کرد.

سعیدی  مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان هم در این نشست بر ضرورت رفع مشکلات مالی فراروی این دستگاه نظارتی برای توسعه کیفیت کار تأکید کرد و گفت: اقدامات متعددی برای بهبود روند اجرای رسالت محوله به ویژه در کنترل بازار، رفع مشکلات چارترینگ بلیطهای هواپیمائی و …  انجام شده و باور داریم که  اثرات و  بازتاب خدمات سازمان تعزیرات به مردم و ارتقاء امنیت روانی جامعه در حوزه خدمات و اقتصاد می انجامد.

دکتر حسینی مدیرکل پزشکی قانونی خوزستان نیز گفت: با کمبود تیم پزشکی در نظام پزشک قانونی مرکز استان و شهرستانها مواجهیم و البته نیاز است مزایایی  برای جذب همکاری و استخدام پزشک در پزشکی قانونی اتخاذ و برای این موضوع انگیزه سازی شود.

حجت الاسلام  امانت بهبهانی  معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نیز از تدوین تفاهم نامه همکاری بین این معاونت و اداره کل زندانهای استان در سه محور  ارتقاء هم افزائیهای دستگاه های جامعه با زندان، توسعه علمی روند پیشگری از وقوع جرم در بین زندانیان و رسیدگی های قضائی در این عرصه خبر داد.

حسینی پویا دادستان کل خوزستان هم گفت: توسعه روند رسیدگی قضائی به زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها همراه با تقویت جایگاه قاضی ناظر زندان از اولویتهای این دادستانی است که در تعامل با مراجع قضائی با جدیت و علاقه دنبال میشود.

حجت السلام حسن زاده  معاون قضائی رئیس کل دادگستری استان در امور زندانها هم گفت: ارزیابی حوزه های قضایی برای بازدید از زندان و رسیدگی به امور زندانیان بصورت مداوم انجام می شود. در این راستا  در تلاشیم فرهنگ سازی لازم انجام شود، همچنین برنامه ریزی شده که قضات به پرونده های زندانی دار سرکشی کنند تا فردی در زندان بدون رسیدگی رها نشود . این نشست با مصوباتی در حوزه های قضائی مختلف بکار خود پایان داد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *