صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارزنده‌ترین اعمال در روزهای ماه شعبان

۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۲:۰۲
کد خبر: ۸۰۰۲۰۱
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: اعمال متعددی همچون نماز، روزه، اذکار و دعا‌ها و استغفار در ماه شعبان وارد شده که در کتاب مفاتیح الجنان در فصل اعمال ماه شعبان ذکر گردیده است.

محمد حمید رجبی در گفت‌و‌گو با میزان پیرامون اهمیت ماه شعبان گفت: ماه شعبان ماهی که در آن روزی بندگان فراوان است و خداوند متعال در این ماه نگاه ویژه به بندگان خود دارد لذا هر گونه عبادت دارای ارزش و اهمیت خاص است و دعا‌ها در این ماه به اجابت نزدیک‌تر است.

وی پیرامون ماه شعبان بیان کرد: ماه شعبان ماه «پیامبر اکرم (ص)» و ماه آماده شدن برای میهمانی خداوند متعال است در روایات بیان شده است «خاتم النبیین (ص)» فرمودند: شعبان، ماه من است هر که یک روز از ماه مرا روزه بگیرد، بهشت برای او واجب می‌شود همچنین روایتی از «امام زین العابدین (ع)» بیان شده است که اصحاب خود را جمع کرده و فرمودند، اى اصحاب من مى‌دانید این چه ماهى است؟ این ماه شعبان است.

رجبی به اعمال ماه شعبان اشاره و بیان کرد: اعمال متعددی همچون نماز، روزه، اذکار و دعا‌ها و استغفار در این ماه وارد شده که در کتاب مفاتیح الجنان در فصل اعمال ماه شعبان ذکر گردیده است؛ بیان ذکر «اَسْتَغْفِرُاللّهَ وَ اَسْئَلُهُ التَّوْبَةَ» و «اَسْتَغْفِرُاللّهَ الَّذى لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحیمُ الْحَىُّ الْقَیّوُمُ وَ اَتُوبُ اِلَیْهِ» هر روز هفتاد مرتبه ثواب بسیار دارد.

***اذکار ماه شعبان

وی به اذکار ماه شعبان پرداخت و افزود: بهترین دعا‌ها و ذکر‌ها در ماه شعبان استغفار است و هر که هر روز از این ماه هفتاد مرتبه استغفار کند، مثل آنست که هفتاد هزار در ماه‌هاى دیگر استغفار کند همچنین در تمام این ماه هزار بار بگوید: «لا اِلهَ اِلا اللّهُ وَ لانَعْبُدُ اِلاّ اِیّاهُ مُخْلِصینَ لَهُ الدّینَ وَ لَوُ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ» که ثواب بسیار دارد، از جمله آن که عبادت هزار ساله در نامه عملش بنویسند.

***پرداخت صدقه

این کارشناس علوم قرآنی به دادن صدقه در ماه شعبان اشاره و تصریح کرد: تصدّق کند در این ماه اگر چه به نصف دانه خرمایى باشد تا حق تعالى بدن او را بر آتش جهنم حرام گرداند.

 

***نماز‌های ارزنده ماه شعبان

وی به نماز‌های ماه شعبان اشاره و بیان کرد: در هر پنجشنبه این ماه دو رکعت نماز کند، در هر رکعت بعد از حمد صد مرتبه توحید و بعد از سلام صد بار صلوات بفرستد تا حق تعالى برآورد هر حاجتى که دارد از امر دین و دنیاى خود و روزه‌اش نیز فضیلت دارد.

رجبی بیان کرد: در کتاب سید ابن طاووس روایت از «پیامبر اکرم (ص)»بیان شده که مبنی بر این مهم که «برای کسی که سه روز اوّل این ماه را روزه بگیرد و در شب‌های آن، دو رکعت نماز بخواند با این ترتیب که: در هر رکعت سوره «حمد» «یک بار» و سوره «توحید» «یازده بار» خوانده شود.

*** مناجات شعبانیه

وی اهمیت دعا در ماه شعبان را بسیار دانست و تاکید کرد: خداوند انسان‌ها را بخاطر دعا هایشان مورد توجه قرار دادند لذا در این ماه خواندن «مناجات شعبانیه» که هدیه‌ای از «انیرالمومنین (ع)» است و عمل به آیه شریفه «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ» است.

***ارزنده‌ترین عمل در ماه شعبان

این کارشناس علوم قرآنی به یکی از مهمترین اعمال ماه شعبان اشاره و ابراز کرد: گرفتن روزه از مهمترین اعمال ماه شعبان به شمار می‌رود؛ «پیامبر اکرم (ص)» فرمودند: «شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه خدا. هر کس یک روز از ماه من را روزه بگیرد، من در قیامت شفیع او خواهم بود». در روایات آمده است که از «امام صادق (ع)» سؤال کردند روزه در ماه رجب چقدر اهمیت دارد ایشان در پاسخ فرمودند: چرا غافلید از روزه شعبان؟ کسى که یک روز از شعبان را روزه بدارد به خدا قسم بهشت ثواب اوست.

رجبی بیان اهمیت صلوات در ماه شعبان را پر فضیلت دانست و خاطرنشان کرد: در ماه شعبان بیان صلوات بسیار ارزنده است  در آیه ۵۶ سوره احزاب آمده است: «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ ۚ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا؛ خدا و فرشتگانش بر (روان پاک) این پیغمبر صلوات و درود می‌فرستند شما هم‌ای اهل ایمان، بر او صلوات و درود بفرستید و با تعظیم و اجلال بر او سلام گویید و تسلیم فرمان او شوید»؛ در احادیث آمده است فضیلت‌های بسیاری برای صلوات ذکر شده، صلوات در هر زمان خوب بوده و باعث ارتباط با «ائمه معصومین (ع)» و بالطبع ارتباط با خدای متعال می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *