صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آنچه برای ساختمان پلاسکو پیش آمد حادثه بود نه بحران/ شورای شهر فقط می‌تواند به ساختمان‌های نا ایمن اخطار بدهد

۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۴:۰۱
کد خبر: ۷۹۹۸۱۹
عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: ما الان به ساختمان ناایمن اخطار می‌دهیم، چون تمهیدات ایمنی از جمله سیستم اطفای حریق را انجام نمی‌دهد. اما ما نمی‌توانیم الزامی در این زمینه داشته باشیم.
مهدی بابایی نایب رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران درخصوص تدبیر مدیریت شهری برای مقابله با کمبود برنامه و نبود توانمندی عملیاتی در رویارویی با حوادث ساختمانی به میزان گفت: اولین نکته این است که باید حادثه را از بحران جدا کنیم. درواقع حادثه وقتی از یک سطحی بیشتر شود تبدیل به بحران خواهد شد. اما گاهی وقت‌ها حوادث اثرات اجتماعی بالایی هم به دنبال دارند. برای نمونه آن چیزی که در ساختمان پلاسکو پیش آمد یا آن پیشامدی که در کلینیک سینا اطهر رخ داد هر دو این‌ها حادثه بودند و به سطح بحران نرسیدند. ولی این‌ها حوادثی بودند که با توجه به اینکه تلفات جانی داشتند پیامد‌های اجتماعی را به دنبال داشتند. این موضوع ما را به مساله توجه ویژه به تعیین تکلیف ساختمان‌های ناایمن در سطح شهر تهران دلالت می‌دهد.
 
وی ادامه داد: در این عرصه ما با یک ضعف قانونی روبرو هستیم و پیگیر هستیم تا این ضعف قانونی برطرف شود. در صورت حل شدن این ضعف قانونی خواهیم توانست آن جا‌هایی که شهرداری به ساختمان‌های ناایمن اخطار می‌دهد تا تمهیدات ایمنی را رعایت کنند صاحبان این ساختمان‌ها را برای رعایت این تمهیدات الزام کنیم. ما الان به ساختمان ناایمن اخطار می‌دهیم، چون تمهیدات ایمنی از جمله سیستم اطفای حریق را انجام نمی‌دهد. اما نمی‌توانیم الزامی در این زمینه داشته باشیم. البته دادستانی محترم تعامل خوبی با ما دارد. اما وجود این خلا‌های قانونی تا حدودی باعث شده ما نتوانیم به صورت ویژه در این حوزه برخورد کنیم. ولی الان به صورت ویژه با پیگیری‌هایی که انجام دادیم سازمان آتش نشانی با تمام توان رویکردش را از کار‌های عملیاتی به سمت اقدام‌های پیشگیرانه برده است. به طوری که کمیته ایمنی مناطق درحال حاضر به صورت مستمر تشکیل می‌شود و به ساختمان‌های نا ایمن رسیدگی می‌شود.
 
بیشتر بخوانید:

عضو شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه کم توجهی به الزامات مدیریت بحران در حوزه برنامه ریزی شهری چقدر بر بروز حوادثی نظیر آنچه که در ساختمان پلاسکو یا بازار تهران پیش آمد موثر است گفت: حتما عدم توجه به اقدامات پیشگیرانه در حوزه مدیریت بحران مساله‌ای بسیار اساسی در این حوزه به شمار می‌رود. ما تا می‌توانیم باید به سمت پیشگیری حرکت کنیم. از اساس نام سازمان بحران هم سازمان پیشگیری از بحران است. یعنی باید با دست بردن به اقدامات پیشگیرانه از رسیدن به مرحله بحران جلوگیری شود. چون به هرحال هم اقداماتی باید پیش از بحران انجام شود و هم حین بحران. اما هنر ما این است که با دست بردن به اقدامات پیشگیرانه فعالیت‌ها را به سمتی ببریم که دچار بحران نشویم؛ بنابراین قسمتی از این اقدامات توسط سازمان آتش نشانی انجام می‌شود.
 
بابایی خاطرنشان کرد: ما مصوبه‌ای در شورای شهر تهران داشتیم که جایگاه اچ اس سی را به عنوان سامانه مربوط به ایمنی و سلامت و همچنین محیط زیست را در سطح شهرداری تهران ارتقا دادیم. ما این سامانه را ذیل سازمان بحران و در مجموعه شهرداری تهران قرار دادیم. هدف ما این بود که الزاماتی که در حوزه اچ اس سی به مناطق ابلاغ می‌شود الزام آوربشود و مناطق انجام بدهند و این حوزه سیاست گذاری و نظارت در بالاترین سطح سازمان انجام شود. این یکی از اقداماتی بود که شورای شهر در حوزه پیشگیری از بحران انجام داد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *