صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فواید و فضایل دعای روز اول ماه مبارک رمضان

۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰:۰۲
کد خبر: ۷۹۹۶۴۷
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: خواندن دعا‌های «چهل و سوّم صحیفه کامله» همراه با «اعمال اول ماه رمضان» ثواب بسیار دارد، در عین حال گفتن ذکر صلوات بر حضرت «محمد (ص)» در روزه داری بسیار ارزشمند است، زیرا افراد روزه حتی برای خوابشان نیز حسنه نوشته می‌شود در عین حال قرائت هر آیه از قرآن کریم ثواب فراوان دارد.

رضا حیدری در گفت‌وگو با میزان پیرامون اهمیت ماه رمضان گفت: ماه رمضان یکی از پر فضیلت‌ترین ماه‌های اسلامی بوده، زیرا تعلیم و تربیت در کنار پرورش و رشد و تعالی روحی برای روزه داران در نظر گرفته شده است لذا ماه رمضان ماه خداوند است.

وی در همین راستا ادامه داد: برنامه تربیتى روزه نیز باید با آگاهى هر چه بیشتر و عمیقتر از تعلیمات آسمانى هماهنگ گردد، تا جسم و جان آدمى را از آلودگى گناه شستشو دهد، حدیثی از پیامبر اکرم (ص) در بحارالانوار علامه مجلسی ذکر شده است: ماه رمضان گناهان را می‌سوزاند، این ماه در کتب مختلف آسمانی از جمله قرآن کریم، انجیل، تورات، صحف و زبور نازل شده است و تنها ماهی است که نام آن در قرآن ذکر شده است.

حیدری در مورد جایگاه روزه داری اظهار کرد: روزه زنجیر بر نفس اماره زدن و زنده کردن و یادآوری جایگاه انسان به عنوان بنده و ذکر خداوند متعال را بر زبان ساری و جاری کردن است، در این ماه دعای زیاد خواندن و تلاوت قرآن فضیلت‌های فراوانی دارد.

وی تاکید کرد: در ماه رمضان بندگان، مومنان و روزه داران مهمان بر سر سفره رحمت خالق بوده و با توسل به توبه و استغفار از خدای متعال رحمتش را خواهانند تا سعادت برای خودشان، برای برادران مؤمن، برای جامعه اسلامی به همراه داشته باشد.

این کارشناس علوم قرآنی به جایگاه روزه داری از دیدگاه «ائمه معصومین (ع)» پرداخت و افزود: روزه داری همواره از اعمال برجسته در عبادات بوده و شیوه اجرای آن از سوی «ائمه معصومین (ع)» مطرح و به صورت عملیاتی به اجرا گذاشته شده است، این بزرگان در بسیاری از روز‌های سال در روزه داری بسر می‌بردند. در کتاب بحار النوار جلد ۹۶ صفحه ۲۹۲ آمده است: «امام صادق (ع)» درباره روزه می‌فرمایند: «هرگاه روزه دار بودی، باید گوش و چشم تو در برابر کار‌های حرام و همه اعضای تو در برابر کار‌های زشت نیز روزه دار باشد»، همچنین حضرت «علی (ع)» درباره روزه داری فرموده اند: «روزه قلب و خودداری از فکر گناه، برتر از روزه شکم و خودداری از خوراک است».

***دعای روز اول ماه رمضان

این کارشناس علوم قرآنی به اعمال روز اول ماه رمضان پرداخت و اظهار کرد: پس از طلوع آفتاب خواندن این دعا توصیه شده است «اللَّهُمَّ قَدْ حَضَرَ شَهْرُ رَمَضَانَ وَ قَدِ افْتَرَضْتَ عَلَیْنَا صِیَامَهُ وَ أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ هُدًى لِلنَّاسِ وَ بَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَ الْفُرْقَانِ اللَّهُمَّ أَعِنَّا عَلَى صِیَامِهِ وَ تَقَبَّلْهُ مِنَّا وَ تَسَلَّمْهُ مِنَّا وَ سَلِّمْهُ لَنَا فِی یُسْرٍ مِنْکَ وَ عَافِیَةٍ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ. خدایا ماه رمضان رسید، تو روزه‏اش را بر ما واجب نموده‏اى، و قرآن را در آن براى‏ هدایت مردم، و دلایل روشنى از هدایت و شناسایى از باطل نازل کرده‏اى. خدایا ما را بر روزه‏اش یارى کن، و آن را از ما بپذیر، و این ماه را از ما به سلامت دریافت کن، و آن را براى ما از سوى خویش در آسانى و عافیت سالم بدار، همانا تو بر هرچیز توانایى توصیه به خواندن دعاى چهل ‏وچهارم صحیفه کامله نیز توصیه شده است.

وی به سایر اعمال روز اول ماه مبارک رمضان پرداخت و تاکید کرد: خواندن دعا‌های «چهل و سوّم صحیفه کامله» همراه با «اعمال اول ماه رمضان» ثواب بسیار دارد، در عین حال گفتن ذکر صلوات بر حضرت «محمد (ص)» در روزه داری بسیار ارزشمند است، زیرا افراد روزه حتی برای خوابشان نیز حسنه نوشته می‌شود در عین حال قرائت هر آیه از قرآن کریم ثواب فراوان دارد.

***نماز‌های توصیه شده در اولین روز ماه رمضان

حیدری با اشاره به نمازهای روز اول ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: خواندن «هفت مرتبه» سوره «حمد» همچنین به جاآوردن دو رکعت نماز که هر رکعت پس از سوره «حمد» سوره «اَنعام» را قرائت کند و از خداوند بخواهد او را از هر ترس و دردی ایمن گرداند و در آن ماه حادثه‌ای را نبیند بیان شده است، البته نماز دیگری نیز بیان شده است که در روز اوّل ماه رمضان دو رکعت نماز بخواند، در رکعت اول پس از سوره «حمد» «سی‌مرتبه» سوره «توحید» و در رکعت دوم بعد از سوره «حمد» «سی‌مرتبه» سوره «قدر» بخواند و پس از نماز صدقه بدهد مورد تاکید قرار گرفته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *