صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی: مشارکت وکلای دادگستری در اشاعه فرهنگ صلح و سازش سازنده است

۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۷:۲۸
کد خبر: ۷۹۹۴۶۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی از حوزه قضایی شیروان بازدید و با رئیس دادگستری، دادستان عمومی و انقلاب، اعضاء و کارکنان شورا‌های حل اختلاف این شهرستان و تعدادی از مراجعین نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین براتی زاده، صبح امروز ضمن بازدید سرزده از حوزه قضایی شیروان، با رئیس دادگستری، دادستان عمومی و انقلاب، اعضاء و کارکنان شورا‌های حل اختلاف این شهرستان و تعدادی از مراجعین نیز دیدار و گفت‌وگو کرد و حسب مورد، عملکرد این مجموعه‌ها را در ابعاد مختلف، مورد بررسی قرار داد.

رئیس کل دادگستری خراسان شمالی با ابراز خرسندی از عملکرد حوزه قضایی شیروان از حیث شاخص‌های کلی پیش بینی شده در سند تحول قضایی، تصریح کرد:ما هم اکنون در بحبوحه دوران تحول قرار داریم و باید با در نظر گرفتن اولویت‌های مهم قوه قضاییه، در سطوح مختلف بر اساس سیاست گذاری‌ها و برنامه ریزی‌های تعیین شده در سند تحول قضایی، عمل و به سمت اهداف مورد نظر حرکت کنیم.

وی ادامه داد: به لطف خدا و با انسجام و همدلی، وحدت و یکپارچگی و در عین حال عزم و ارائه جدی که هم اکنون در بین تمامی ارکان و بخش‌های مختلف دستگاه قضایی و سازمان‌های تابعه در استان وجود دارد، می‌توانیم به چشم انداز آینده و پیشبرد بهتر و بیشتر جهت تحقق اهداف یاد شده در سند تحول قضایی امیدوار باشیم.

رئیس کل دادگستری خراسان شمالی با قدردانی از اهتمام جدی صورت گرفته از سوی مجموعه عوامل و دست اندرکاران شورای حل اختلاف شیروان در راستای رفع مسالمت آمیز اختلافات فی مابین طرفین دعوا و اصلاح ذات البین، از بهبود عملکرد شورا‌های حل اختلاف استان و این شهرستان در حوزه صلح و سازش در مقایسه با دور قبل، ابراز خرسندی و این تلاش‌ها را در خور تحسین توصیف کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین براتی زاده در ادامه با بیان اینکه اختلافات خانوادگی و شکایات کیفری و دعاوی حقوقی مطروحه ناشی از آن در شعب دادسرا‌ها و محاکم دادگستری بعنوان یکی از نگرانی‌های جدی دستگاه قضایی در استان به شمار می‌رود، به مهمترین برنامه‌ها و راهبرد‌های دادگستری کل استان در این خصوص از جمله اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری از وقوع جرایم و آسیب‌های اجتماعی از طریق اجرای طرح‌های بازدارنده و پیشگیرانه، تقویت مراکز مداخله در بحران‌های خانواده، آموزش زوجین پیش از ازدواج و تلاش در جهت صلح و سازش اشاره کرد و از دستگاه‌های ذی ربط در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی خواست با همکاری و نقش آفرینی بهتر، دستگاه قضایی را در اجرای برنامه‌های یاد شده بیشتر همراهی کنند.

وی همچنین نقش غیرقابل انکار وکلای دادگستری را در فرایند دادرسی و مناسبات قضایی خاطرنشان و اظهار کرد: بدون شک یک وکیل با بهره گیری از دانش و اطلاعات حقوقی کافی و آشنایی دقیق به ماهیت اختلاف خانوادگی و اشراف و استیلای ذهنی بر ریشه شکل گیری این مشکلات می‌تواند نقش بهتر و پررنگ در تحکیم مبانی و بنیان نهاد خانواده بر عهده بگیرد.

رئیس کل دادگستری استان از سوی دیگر به اهتمام جدی اعضاء شورا‌های حل اختلاف برای ایجاد مصالحه در دعاوی خانوادگی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: خوشبختانه شورا‌های حل اختلاف ما در استان توانسته اند با همت مضاعف در موارد عدیده‌ای زوجین را که بعضا در آستانه طلاق، جدایی و فروپاشی بنیان خانواده قرار داشتند، مجددا به کانون گرم خانواده بازگردانند.

حجت‌الاسلام والمسلمین براتی زاده بیان کرد:در بسیاری از پرونده‌های مربوط به خانواده مشاهده می‌شود که وکلا نیز به اعتبار کارکرد و وظایف خود به نمایندگی از سوی هر دو طرف یا یکی از اصحاب دعوا، حضور دارند و به همین اعتبار از این عزیزان که در زمره اقشار فرهیخته و تحصیلکرده جامعه هستند انتظار داریم صرفنظر از روال دادرسی، نقشی پررنگ و البته تاثیرگذار در راستای جلوگیری از تزلزل بنیان خانواده و بازگشت آرامش مجدد به کانون خانواده‌ها بر عهده بگیرند و با این کار پرخیروبرکت، دستگاه قضایی را در حل و فصل مسالمت آمیز این اختلافات و گسترش و اشاعه فرهنگ صلح و سازش بیش از پیش یاری کند.

وی افزود: با توجه به اعتمادی که افراد عمدتا به توانمندی‌های وکلای عزیز دارند، طبعا یک وکیل می‌تواند با اتکاء به مبانی ارزشی و اصول و موازین اخلاقی، کاری کند که فارغ از سازوکار‌های حقوقی، قانونی و قضایی متصور، حلاوت گذشت و سازش بار دیگر در متن مناسبات خانوادگی شکل گرفته و نهادینه شود و در واقع یک خانواده نگران و مضطرب به آرامش و ثبات موردانتظار و استحکام دوباره برگردند و یقینا این کار نزد خداوند متعال اجری عظیم دارد و آثار معنوی متعددی بر آن مترتب است.
براتی زاده تسهیل در فرایند دادرسی و کوتاه کردن روند رسیدگی‌های قضایی و نیز تسریع در اجرای احکام را اولویت دیگر دستگاه قضایی استان برشمرد و با اشاره به برنامه‌های دادگستری کل استان در این خصوص، از ساماندهی و تقویت سازوکار‌های آموزشی به ویژه در حوزه آموزش ضابطین، بعنوان یکی از عوامل زمینه ساز تحقق و دسترسی به اهداف مورد نظر خبر داد.

وی با تاکید مضاعف بر ضرورت صیانت از حقوق عامه و جلب رضایت مردم و بالابردن سطح و میزان اعتماد عمومی به دستگاه قضایی، از مدیران قضایی خواست در تحقق اهداف پیش بینی شده اهتمام جدی تری داشته باشد.

۵۷ درصد پرونده های حوزه قضایی شیروان به مصالحه ختم می شود

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان در امور شورا‌های حل اختلاف نیز از رشد ۲۱درصدی میزان حصول سازش در پرونده‌های دارای قابلیت مصالحه در حوزه قضایی شیروان طی ۱۱ ماهه سال جاری در مقایسه با دوره گذشته خبر داد.

سیدابراهیم محجوب، تصریح کرد:میزان مصالحه در حوزه قضایی شیروان در گذشته ۳۶ درصد بوده که این رقم در حال حاضر به ۵۷ درصد ارتقاء یافته است و خوشبختانه این وضعیت، نشان دهنده گسترش بیشتر فرهنگ سازش، در نتیجه تلاش‌های اعضاء شورا‌های حل اختلاف است و من از زحمات تک تک این عزیزان بسیار ممنون و سپاسگزارم.

وی همچنین ضمن اشاره به آمار بالای میزان مصالحه در پرونده‌های دارای قابلیت سازش در حوزه‌های روستایی شورا‌های حل اختلاف استان در مقایسه با حوزه‌های شهری از وجود ۲۵حوزه روستایی فعال در شهرستان شیروان خبر داد و از شهروندان این شهرستان خواست برای رفع اختلافات خود، از این ظرفیت عظیم و ارزشمند بیشتر بهره‌مند شوند.

محجوب همچنین با بیان اینکه در حال حاضر هیات‌های حل اختلاف و صلح و سازش بطور فعال در تمامی اصناف و ادارات سراسر استان مستقر شده اند از واحد‌های صنفی و کارکنان اداری این مجموعه‌ها خواست در موارد اختلافی به این هیات‌ها مراجعه کنند.

وی در مقایسه آثار ناشی از تشکیل این هیات‌ها با روند رسیدگی‌های قضایی، گفت: فرایند انجام کار در این هیات‌ها دارای سازوکار ساده و فاقد پیچیدگی‌های اداری معمول است و با هدف اصلاح ذات البین و حصول سازش، در یک روند بسیار کوتاه و البته به مراتب کم هزینه‌تر انجام می‌شود و همچنین واجد آثار و برکات پایداری است که اساسا با فصل خصومت از طریق رسیدگی، انشاء، صدور، ابلاغ و اجرای احکام قضایی قابل مقایسه نیست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *