هراس رژیم صهیونیستی از انتفاضه جدید در شیخ جراح و الاقصی
- روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» اخیرا مقالهای با عنوان «نقطه اشتعال شرق قدس که میتواند کل خاورمیانه را شعله ور کند» منتشر کرد.
روزنامه نگار این روزنامه در این مقاله نوشت «شیخ جراح دوباره به محل درگیریهای خشونت آمیز تبدیل شده است، درست مانند قبل از جنگ سال گذشته بین اسرائیل و غزه.»
به گزارش «میدل ایست آی»، سایر محافل صهیونیستی نیز به نگرانیهای مشابهی اشاره کردند.
نفتالی بنت، نخست وزیر ررژیم صهیونیستی، به ایتامار بن گویر، عضو راستگرا و افراطی کنست، که اخیرا یک دفتر موقت پارلمانی را در چادری در شیخ جراح راه اندازی کرد، هشدار داد؛ او گفت اقدامات بن گویر میتواند باعث هرج و مرج شود.
با توجه به آخرین حمله شهرک نشینان صهیونیست به محله شیخ جراح در قدس شرقی اشغالی و درگیریهای خشونت آمیز با ساکنان فلسطینی آن، نگرانی مقامات و رسانههای رژیم صهیونیستی در مورد تکرار قیام بی سابقه فلسطین در ماه می گذشته، دور از ذهن به نظر نمیرسد.
اقدام بن گویر در شیخ جراح، جایی که ۲۷ خانواده فلسطینی از سال ۲۰۰۸ در حال مبارزه با اخراج بودند، به درگیریهای خشونت آمیز بین خانوادههای فلسطینی و نیروهای امنیتی صهیونیست منجر شد؛ تعدادی از معترضان مجروح و تعدادی دیگر بازداشت شدند.
این مقاومت خانوادههای فلسطینی در برابر حملات اخیر شهرک نشینان است که باعث نگرانی صهیونیستها شده، به خصوص که این مقاومت محلی مجدد فشار دیپلماتهای بین المللی مستقر در قدس را نیز به همراه داشته است.
تمایل آشکار رژیم صهیونیستی برای اجتناب از رویارویی بیشتر با فلسطینیها از دلایل بشردوستانه ناشی نمیشود؛ و انتقاد نفتالی بنت از رفتار تحریک آمیز بن گویر به این دلیل نیست که نخست وزیر این رژیم در مورد انکار حق تعیین سرنوشت فلسطینیها کمتر افراطی یا تهاجمی است؛ بلکه به این دلیل است که اولاً، بنت رفتار بن گویر را علیه کابینه خود به عنوان بخشی از درگیریهای داخلی در اردوگاه شهرک نشینان میبیند، که بر سر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق و اتهامات فسادی که او با آن مواجه است، در حال وقوع است.
ثانیاً، بنت به هیچ گونه اختلالی که متحدان عرب جدید او در خلیج فارس را شرمنده کند، علاقهای ندارد.
غیرممکن تصور میشد که مقاومت فلسطین بتواند بر موانع عظیمی از نظر فیزیکی، با دیوارهای بلندی که برپا شده بود غلبه کند.
اما تا زمانی که رژیم شهرک نشین-استعماری آپارتاید به بی عدالتی ها، وحشی گریها و جنایات خود ادامه دهد، مردم فلسطین به مقاومت ادامه خواهند داد.
در سالهای اخیر، ما شاهد ظهور نسلی جوان، مبارز، خلاق و درخشان در سازماندهی در فلسطین بودهایم.
رژیم آپارتاید صهیونیستی ممکن است روابطی از نظر اقتصادی و امنیتی با دولتهای جهانی داشته باشد اما جامعه مدنی جهانی دستخوش تغییر نظر قابل توجهی علیه این رژیم است.
در هر انتفاضه مردمی، با هر استقرار نظامی علیه مقاومت فلسطین در نوار غزه، رژیم صهیونیستی مورد انتقاد سازمانهای جامعه مدنی جهانی قرار میگیرد.
فلسطینیها و به ویژه فعالان جوان، مطمئن هستند که لحظه مانند انقلاب آفریقای جنوبی دیر یا زود فرا میرسد؛ این امید همان چیزی است که به شور و شوق آنها در مبارزه برای فلسطین آزاد دامن میزند، جایی که عدالت و برابری میتواند بر ویرانههای موجودیت شهرک نشین-استعماری غیراخلاقی و غیر انسانی حاکم شود.