کشت قراردادی در راستای تامین امنیت غذایی/ اجرای طرح الگوی کشت در گرو سودآوری تضمینی برای کشاورزان
کوهسار خالدی در گفتوگو با میزان، در خصوص تأثیر اجرای طرح کشت قراردادی در تولید محصولات کشاورزی، گفت: طرح کشت قراردادی مزایا و منافعی دارد و روشی بوده که در تمام دنیا مورد تجربه قرار گرفته است بنابراین کشت قراردادی میتواند کمیت، پایداری و کیفیت تولیدات داخلی را در راستای امنیت غذایی برقرار کند.
وی افزود: امنیت غذایی در جوامع مختلف شرایط متفاوتی دارد به طوری که در کشورهای توسعه یافته معیارهای ویژهتری نسبت به کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته وجود دارد؛ بنابراین در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته ممکن است شاخص کیفیت مواد غذایی قربانی کمیت مواد غذایی شود.
پژوهشگر اقتصاد کشاورزی در خصوص اجرای الگوی کشت در تولید محصولات کشاورزی اظهار کرد: فعالان اقتصادی در حوزهای فعالیت میکنند که سودآوری بیشتر و امنیت لازم را داشته باشند بنابراین کشاورزان را زمانی میتوانیم از کشت محصولی به سمت کشت محصول دیگر سوق دهیم که سودآوری تضمینی و پایداری را به همراه داشته باشد.
خالدی بیان کرد: سیاستهای حمایتی فقط با خرید تضمینی محصولات کشاورزی میسر نیست و سیاستهای متنوع تشویقی و انگیزشی وجود دارد به طوری که در دنیا سیاستهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد تا از بخش کشاورزی حمایت شود.
پژوهشگر اقتصاد کشاورزی خاطر نشان کرد: سالیان سال است که نرخ مبادله به ضرر بخش کشاورزی بوده که بر روی سودآوری بخش کشاورزی نیز تأثیرگذار است.