صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

محاکمه مدیر عامل سابق بانک صادرات/ ترور بابک زنجانی در زندان/پاسخ سخنگوی دستگاه قضا به اظهارات ترکان/ افزایش 15درصدی جرائم اول کشور

۰۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹:۱۲
کد خبر: ۷۹۹۰۳
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان- افزایش 15درصدی ده جرم اول کشور، محاکمه ۴۵ مسئول بانکی در پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی، تمدید بازداشت بقایی، نهایی شدن گزارش سازمان بازرسی در خصوص تخلفات گردنه حیران از جمله مهمترین خبرهای قضایی در هفته ای که گذشت،بود.
به گزارش اولین روز از آخرین هفته شهریور با برگزاری نشست خبری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه همراه بود.

ضرب و جرح عمدی،اولین جرم پر تکرار در کشور/ افزایش 15درصدی 10جرم اول

محمد باقر الفت، در این نشست از افزایش جرائم در کشور خبر داد و گفت: اگر 10 جرم اول کشور را ضرب و جرح عمدی، توهین به اشخاص عادی، سرقت مستوجب تعزیر، صدمه بدنی غیر عمدی ناشی از  تصادفات، تهدید، کلاهبرداری ، تصرف عدوانی، خیانت در امانت و مزاحمت ملکی بدانیم بین سه ماهه اول 94 و سه ماهه اول سال 93 ما 15 درصد افزایش و رشد داشته ایم.

معاون پیشگیری از وقع جرم قوه قضائیه همچنین در خصوص مطالبات مردمی گفت: در 10 خواسته و مطالبه اول که مطالبه وجه چک، مطالبه وجه عمومی بابت سفته و مهریه، مطالبه خسارات دادرسی، طلاق توافقی، مطالبه مهریه، مطالبه خسارت نیز 15 درصد رشد داشته ایم و این نشان می دهد اقدامات پیشگیرانه را انجام نداده ایم و در واقع ابزار لازم برای انجام عملیات پیشگیرانه در اختیار دستگاه ها نبوده است و از طرفی دستگاه ها خود را ملزم نمی دانندکه احیاناَ بسته پیشگیرانه در اختیارشان است از مفاد آن استفاده کنند.









انتقاد از عملکرد بانک ها/ بانک ها به پیشگیری از وقوع جرم توجه نمی کنند

الفت که این هفته در برنامه« تیتر امشب» نیز حضور یافت در پاسخ به این سئوال که چه دستگاه‌هایی به حوزه پیشگیری توجه ندارند،اظهار داشت: بانک‌ها به پیشگیری توجه آنچنانی ندارند. در حوزه شفاف سازی و گردش اطلاعات با اینکه قانون برنامه پنجم وظایف متعددی برای بانک‌ها از جمله بانک مرکزی در نظر گرفته ولی آمادگی همکاری و همراهی را در این حوزه ندارند. ولی سازمانی مثل سازمان امور مالیاتی به راحتی پای میز مذاکره در رابطه با مباحث پیشگیری حاضر می‌شوند.


آغاز سال تحصیلی دانشگاه امام صادق(ع) با حضور رئیس قوه قضاییه


 «آیت‌الله صادق آملی لاریجانی» رئیس قوه قضائیه و رئیس هیات امنای دانشگاه امام صادق (ع) در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید یکشنبه هفته ای که گذشت با حضور در جمع دانشجویان با انتقاد از سکولاریزه بودن علوم انسانی غربی از ضرورت تبیین علوم انسانی اسلامی سخن گفت.
در زمینه علوم انسانی تلاش‌های جامعی را انجام نداده‌ایم





وی با بیان اینکه در زمینه علوم انسانی تلاش‌های جامعی را انجام نداده‌ایم و خسارت هایی را نیز دیده‌ایم، گفت: علوم انسانی سکولار را در دانشگاه‌ها تدریس می‌کنند با این ادعا که این علوم مثل وحی هستند و نکات ثابت شده‌ای را دارند و متاسفانه در مرحله توجیه خصوصا در علومی مثل جامعه شناسی، روان شناسی و علوم کلامی نتایج عجیبی را به بار می‌آورند

علنی برگزار شدن دادگاه زنجانی بر عهده قاضی است

یکشنبه این هفته هم خبرنگاران از رسانه های مختلف در دفتر سخنگوی قوه قضاییه حضور یافتند تا حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در هشتاد و پنجمین نشست خبری خود،پاسخگوی سوالاتشان باشد.

آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی همچون نشست های قبلی یکی از اصلی ترین سوالات خبرنگاران بود که معاون اول قوه قضاییه در رابطه با این متهم گفت:  تشخیص علنی یا غیر علنی بودن دادگاه زنجانی با قاضی است  هر چند اگر دادگاه هم علنی باشد تا قبل از قطعیت، حکم قابل انتشار نخواهد بود





پاسخ اژیه ای به اظهارات ترکان/ توهین ها قابل پیگیرد قانونی است

اظهارات ترکان مبنی بر اینکه میلیاردر نفتی گردن کشی می‌کند و بدهی خود را پرداخت نمی‌کند و همچنین برخی نمایندگان مجلس علنی بودن دادگاه میلیاردر نفتی را خواستار شده اند هم از دید معاون اول قوه قضائیه دور نماند و حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در این خصوص گفت: هیچ کس حق ندارد به یک فرد هر چند که متهم هم باشد توهین کند، متاسفانه بعضی مطالب که بعضاَ از زبان برخی مسئولین نسبت به این متهم گفته می‌شود اصلاَ صحیح نیست و اگر این متهم شاکی بشود این توهین‌ها قابل پیگیری است.

محاکمه ۴۵ مسئول بانکی در پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی

آخرین وضعیت پرونده خاوری یکی دیگر از سوالات خبرنگاران بود که سخنگوی دستگاه قضا در این رابطه اعلام کرد: در خصوص پرونده 3هزار میلیاردی متهمین متعددی وجود داشت و گاهی وقفه‌هایی به دلیل تغییر قاضی در این پرونده ایجاد شد که رفتن قاضی سراج به سازمان بازرسی کل کشور نمونه‌ای از آن است..

وی با بیان اینکه این پرونده، پرونده سنگینی بود گفت: درحال حاضر 45 نفر در حال محاکمه هستند کسانیکه در رابطه با بانک صادرات از مدیر عامل سابق تا بقیه افراد که در این پرونده متهم بودند در حال محاکمه هستند. سه جلسه دادگاه فقط قرائت کیفر خواست بود 45 نفر با قرار آزاد هستند و به ترتیب به دادگاه احضار می شوند.


بقایی همچنان در بازداشت است

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آخرین وضعیت پرونده بقائی و بازداشت وی به کجا رسید، تصریح کرد: از بیان جزئیات معذورم و قرار بازداشت موقت تمدید شده و وی بازداشت است و مطالبی که در خصوص اموال وی در خارج مطرح می‌شود صحت ندارد


نگرانی دادستان کل کشور از حفر 300هزار چاه غیر مجاز

در این هفته همچنین نشست دادستان کل کشور با مسئولان ذیربط در ارتباط با حفر چاه‌های غیر مجاز و نحوه پیشگیری و برخورد برگزار شد که حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در حاشیه این نشست به خبرنگاران،گفت:  حفر بیش از 300 هزار چاه غیر مجاز در مقابل 400 هزار چاه مجاز آماری نگران کننده است.




دادستان کل کشور با اشاره به گزارشات کارشناسان وزارت نیرو بیان کرد: گزارشات ارائه شده از وزارت نیرو حاکی از آن بود که در استان تهران و برخی استانها نشست زمین داریم که سانتیمتر آن فرق می کند و از این جهت تهدید کننده است؛ نشست زمین در بعضی از بخش‌ها نگرانی را بر می انگیزد که اقدام قاطع در رابطه با حفر چاه های غیر مجاز را می طلبد.



سازمان بازرسی و نهایی شدن گزارش تخلفات گردنه حیران

در دومین روز از هفته ای که گذشت، ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص آخرین وضعیت پرونده تخلفات گردنه حیران به خبرنگاران،گفت: گزارشات سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با زمین خواری و تخلفات صورت گرفته در این منطقه نهایی شده است. با توجه به محتوایی که این گزارش دارد در حال حاضر اطلاعات این پرونده قابلیت رسانه ای شدن ندارد و  از بیان جزئیات آن معذور هستم.



حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه هم در این رابطه اعلام کرد: بسیاری از تخلفات این منطقه از سال 82 شروع شده است و براساس آمار مسئولان ذیربط 500 ساختمان در این مکان ساخته شده است. از این تعداد تقریبا 31 الی 32 مورد مجوزهای لازم را نداشته و مابقی همگی مجوز داشته اند. در این راستا دیده شده است که 15 دستگاه این مجوزها را امضا کردند.


پزشکی قانونی و تعیین هویت قربانیان سیل شرق تهران

روزهای ابتدایی این هفته،خبر«سیل در تهران» بسیاری از مخاطبان را شگفت زده کرد. از همان ساعت های اولیه پس از سیل، پزشکی قانون استان تهران کار شناسایی و تعیین هویت کشته شدگان سیل را آغاز کرد.
چند ساعت پس از وقوع سیل،روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد: اجساد قربانیان حادثه سیل روز جمعه به دستور مقام قضایی جهت انجام معاینات و صدور جواز دفن به مرکز تشخیصی و آزمایشگاهی استان ارجاع شد. در نهایت هم  بنا به گزارش این سازمان؛ شمار  اجساد قربانیان این حادثه که به پزشکی قانونی ارجاع شده اند  شش نفر اعلام شد.


دادگاه مطبوعات و مجرم شناخته شدن مدیر مسئول وقت ایران 


این هفته دادگاه مطبوعات به ریاست قاضی مدیرخراسانی برگزار شد و علی اکبر کسائیان، سخنگوی هیئت منصفه دادگاه در این خصوص به میزان گفت: مدیرمسئول وقت روزنامه ایران ( مجید امیدی شهرکی) به دو اتهام نشر مطالب خلاف واقع و افتراء با اکثریت آراء مجرم شناخته شد.

سخنگوی هیئت منصفه دادگاه مطبوعات در ادامه بیان کرد: همچنین وی در دو اتهام  توهین و انتشار مطالب محرمانه با اکثریت آراء مجرم شناخته نشد، ضمنا هیئت منصفه دادگاه مطبوعات وی را مستحق تخفیف ندانست.


آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه علوم قضایی/ رتبه 8کنکور قاضی می شود


در این هفته همچنین،مراسم استقبال از دانشجویان جدید الورود دانشگاه علوم قضایی با حضور معاون منابع انسانی قوه قضاییه و تعدادی از مسئولان این دانشگاه برگزار شد.

شریعت باقری،رئیس دانشگاه علوم قضایی  با بیان اینکه ورودی کل دانشجویان امسال در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا 203 نفر است، گفت: در مقطع کارشناسی میانگین رتبه ها 350 است همچنین 83 نفر رتبه سه رقمی کنکور هستند و رتبه 8 کنکور سراسری نیز وارد این دانشگاه شده است.





وی افزود: 52 نفر نیز کارشناسی ارشد پیوسته از ورودی های جدید این دانشگاه هستند که همگی رتبه دو رقمی و زیر 100 دارند.

خالی بودن 40تا 50درصد پست های اداری در قوه قضائیه

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا امینی در حاشیه مراسم اغاز سال تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم قضایی به خبرنگاران گفت:5هزار پست خالی قضایی داریم. 40 تا 50 درصد پستهای مصوب اداری قوه قضائیه بلا تصدی اند که قرار بود در برنامه پنجم توسعه سالانه 10 درصد از این پست ها تکمیل شود ولی به دلیل  کمبود اعتبارات برای قوه قضائیه محدودیت هایی در این خصوص ایجاد شده است.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *