نقش مخرب آمریکا در مناقشات بین المللی/از افغانستان و عراق تا اوکراین
آمریکا قصد دارد از بحران اوکراین به عنوان پوششی برای ناکامیهای خود در غرب آسیا استفاده کند.
- آمریکا میخواهد شکستهای سنگین خود را در غرب آسیا با جنگ افروزی در اوکراین جبران و هزینه آن را به منطقه تحمیل کند.
آمریکا تاکنون در هر جنگی که ایجاد کرده با شکست خفت بار مجبور به ترک آن منطقه و کشور شده است.
۲۰ سال حضور نظامی آمریکا در افغانستان به خروج ناگهانی این کشور منجر شد تا جایی که حتی همپیمانانش از او انتقاد کردند.
آمریکا خود را از باتلاق افغانستان نجات داد؛ چرا که حضور نیروهای آمریکایی در این کشور خسارات سنگینی را به آمریکا وارد کرد.
افغانستان نیز ویران شد و اکنون با بحران غذایی روبرو است؛ حمله نظامی و حضور در عراق نیز جز ویرانی عراق و گسترش جنگ در منطقه دستاوردی نداشت، حتی با وجود تشکیل گروههای تروریستی همچون داعش در منطقه، آمریکا به اهدافش دست نیافت.
حضور نظامی آمریکا در عراق رو به پایان است و باید این کشور را ترک کند، چارهای جز این ندارد، اما تبعات نظامیگری آمریکا سالها در عراق باقی است.
سوریه نیز توانست خطر داعش را از سر بگذراند؛ در حالی که توطئهای بزرگ برای سوریه تدارک دیده شده بود؛ آمریکا برای سوریه خوابها دیده بود، اما باعث کابوس آمریکا شد.
هر آنچه آمریکا و دیگر همپیمانان آن برای منطقه برنامه ریزی کرده بودند، ناکام ماند و طبیعی است که عصبانیت آمریکا افزایش یابد.
آمریکا قصد داشت سوریه و عراق را تجزیه کند و از دل آنها چندین کشور کوچک بیافریند که در ضعف سیاسی و اقتصادی غوطه ور باشند تا وابستگی بیشتری به آمریکا و غرب داشته باشند.
آمریکا بلایی که بر سر بالکان آورد قصد داشت بر سر غرب آسیا نیز بیاورد.
منطقه بالکان به ویژه یوگسلاوی از همپیمانان شوروی بود که با اختلاف افکنیهایی که آمریکا و اروپا در این منطقه ایجاد کردند، جنگهایی میان برخی از مناطق این اقلیم شکل گرفت و بهانهای شد برای مداخله نظامی ناتو که نتیجه آن تجزیه یوگسلاوی و چند کشور بلوک شرق شد.
بحران اوکراین نیز با دخالتهای آمریکا دامن زده شد و اکنون شرایط به یک مو بند است.
کارشناسان و تحلیلگران نظامی اعتقاد دارند که احتمال جنگ میان روسیه و آمریکا کم است، اما اگر چنین اتفاقی بیفتد باید در انتظار یک جنگ فراگیر بود؛ جنگی که میتواند جنگ جهانی سوم باشد.
روسیه تاکنون با وجود اقدامات و تحریکات آمریکا و اروپا خویشتنداری کرده است، اما اگر چنین شرایط مشابهی برای آمریکا اتفاق افتاده بود، آمریکا جنگ به راه میانداخت.
به رسمیت شناختن دو منطقه «دونتسک» و «لوهانسک» از سوی روسیه، در راستای یک اقدام بازدارنده تلقی میشود، در حالی که مردم این دو منطقه از روسیه درخواست کمک کرده بودند؛ چراکه دولت مرکزی اوکراین حملات نظامی خود را به «لوهانسک» و «دونتسک» آغاز کرده بود.
سیاستی که دولت اوکراین و رئیس جمهور این کشور در پیش گرفته، نه تنها یک خطر جدی علیه این کشور است بلکه برای منطقه و جهان نیز خطر آفرین است.
غرب قابل اعتماد است و این نکته از سوی دولت و مردم اوکراین درک نشده است.
آمریکا در بزنگاه، پشت اوکراین را خالی خواهد کرد در حالی که برای کییف آن چه میماند، همسایگان او در منطقه به ویژه روسیه است.
مردم اوکراین نیاز به آگاهی دارند، افغانستان و عراق باید درس عبرتی برای دولت و ملت اوکراین باشد، چرا که نتیجه اعتماد آنها به آمریکا چیزی جز نابودی و جنگ نیست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *