صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فرهنگ تجاوز جنسی در ارتش کانادا

۰۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۵:۰۲
کد خبر: ۷۹۷۸۹۲
ارتش کانادا در مقابل ریشه دواندن فرهنگ تجاوز جنسی در این نهاد به راهکار بی توجهی روی آورده است.
ارتش کانادا در پی عذرخواهی، استعفا و اخراج مقام‌های رده‌های مختلف این نهاد به دلیل سوءرفتار و تجاوز جنسی به موازات ناتوانی سیستم قضایی ورشکسته این کشور با چالش جدیدی مواجه شده است.
 
به گزارش «مکلینز، سی تی وی نیوز و chatelaine»، نیرو‌های مسلح در کانادا به عنوان یک نهاد دارای فرهنگ قهری باعث رقم زدن آسیب می‎شوند.
 
این در حالی است که بررسی پرونده‌های مربوطه نشان می‌دهد که اکثر نظامیان کانادایی درگیر پرونده‌های قضایی مرتبط با موضوع بالا، می‌توانند به شکل خود را تبرئه کنند.
 
البته این در صورتی است که پرونده‌ها وارد سیستم قضایی کانادا شوند؛ چراکه قدرت اندک نهاد‌های نظارتی سبب می‌شود طرح شکایت و احقاق حقوق قربانیان بسیار دشوار شود.
 
در بسیاری از موارد قربانیان سوءرفتار و تجاوز جنسی توسط دستگاه‌های مربوطه مجبور می‌شوند که ارتش کانادا را ترک کرده و به خانه بازگردند.
 
هرچند این افراد تا آخر عمر خود با پیامد‌های جسمی و روانی این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.
 
فرهنگ آزار و تجاوز جنسی در ارتش کانادا
 
اصلی‌ترین بحران در ارتش کانادا سوءرفتار و تجاوز جنسی است که منجر به بحران وخیم‌تر فرماندهی شده است.
 
افراد شاغل در ارتش کانادا در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ آغاز کننده جریان افشاگری در مورد سوءرفتار جنسی و رفتار‌های مخرب در این نهاد بودند.
 
نخستین افشاگری عمومی در این مورد در سال ۱۹۹۸ در میانه درگیری ارتش کانادا با رسوایی متفاوتی انجام شد.
 
در واقع ارتش کانادا در سال ۱۹۹۷ با گزارشی مبنی بر سرپوش نهادن به رسوایی سوءاستفاده هنگ هوابرد خود در چارچوب ماموریت سازمان ملل در سال‌های ۱۹۹۲ و ۱۹۹۳ از جمله شکنجه و کشتن یک نوجوان سومالیایی مواجه شده بود.
 
دولت کانادا در نهایت برای حل دو بحران مذکور تغییرات عمده‌ای در سیستم قضایی نظامی وضع و بازرسی و کمیسیون شکایات پلیس نظامی ایجاد کرد اما این تغییرات به تاکید وکلا و حقوقدانان کانادایی، دو مشکل عمده داشت؛ نخست حذف جرم تجاوز جنسی از فهرست جرایم غیرنظامی و دوم، عدم ایجاد نقش بازرس کل قدرتمندی که بتواند موارد مشابه را مستقیما به پارلمان ارائه کند.
 
براساس برآوردی که در سال ۲۰۱۴ انجام شده، احتمالا سالانه هزار و ۷۸۰ مورد تجاوز جنسی در ارتش کانادا رخ می‌دهد.
 
در سال ۲۰۱۸ نیز اداره آمار کانادا، حدود ۹۰۰ نیروی نظامی کانادا معادل ۱.۶ درصد کل اعضا، در طول سال گذشته تجاوز جنسی را تجربه کردند و از هر چهار نفر از این قربانیان، یک نفر اعلام کرد که مقام‌ها را در جریان این حادثه قرار داده است.
 
بررسی مشابه سال ۲۰۲۰ نیز به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد.
 
گزارش هولناک تری در این رابطه در همان سال ۲۰۱۴ تخمین زد که روزانه پنج نفر در جامعه نظامی مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرند.
 
سیستم ردیابی عملیات ارتش کانادا نیز اعلام کرد که از آوریل ۲۰۱۶ تا پایان مارس ۲۰۲۱، ۶۷۱ مورد تجاوز جنسی و هزار و ۲۲۰ مورد سوءرفتار جنسی دیگر را ثبت کرده است.
 
این در حالی است که به گزارش سرویس تحقیقات ملی ارتش کانادا، تیم‌های پاسخگویی به تخلفات جنسی در این نهاد، به بررسی «شمار اندکی» از جرایم جنسی پرداخته اند.
 
ضمن این که از هزار و ۳۷۶ مورد تجاوز یا سوءرفتار جنسی توسط پلیس نظامی کانادا در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱، حدود ۲.۸ درصد «بی اساس» اعلام شد؛ البته میزان مذکور در قیاس با میانگین ملی ۱۱ درصدی «بی اساس» خواندن شکایت‌ها در بررسی اداره آمار کانادا در سال ۲۰۱۸، قابل توجه است.
 
مرکز پاسخگویی به سوءرفتار‌های جنسی ارتش کانادا نیز در سال مالی ۲۰-۲۰۱۹ اعلام کرد که ۶۲۸ مورد جدید را شناسایی کرده که تقریبا از هر پنج مورد، دو مورد مربوط به تجاوز جنسی بوده است؛ در همان سال مالی تنها چهار مورد تجاوز جنسی در دادگاه‌های نظامی تحت تعقیب قرار گرفتند.
 
باید توجه داشت که تنها چهار قاضی نظامی برای رسیدگی به پرونده‌های سوءرفتار یا تجاوز جنسی وجود دارند که سالانه ۵۰ تا ۶۰ محاکمه را برگزار می‌کنند.
 
ضمن این که در صورت اثبات جرم، مجرم با احکام سبکی مانند حبس دو ماهه یا جریمه نقدی کم‌تر از ۲ هزار دلار یا بازداشت سه هفته‌ای مواجه می‌شود.
 
البته باید در نظر داشت که همین اندازه توجه و رسیدگی به پرونده‌های سوءاستفاده و تجاوز جنسی در ارتش کانادا، مدیون شکایت یکی از نظامیان انگلیسی است که در سال ۲۰۱۶ به کانادا اعزام شده و قربانی تجاوز جنسی شده بود.
 
واکنش ارتش کانادا به این بحران
 
ارتش کانادا در مواجهه با این بحران از رویکرد انکار استفاده کرده و مدعی است که در نیرو‌های مسلح این کشور جایی برای هیچ گونه رفتار نادرست وجود ندارد.
 
ضمن این که ادعا شده که ارتش در حال برداشتن گام‌های مشخصی برای تمرکز مجدد و تشدید تلاش‌های خود برای ریشه‌کن کردن همه اشکال رفتار نادرست، تبعیض، تعصبات، کلیشه‌های مضر و موانع سیستمی و البته به طور خلاصه، تغییر فرهنگ در نیرو‌های مسلح است.
 
ارتش کانادا در حال حاضر با بحران جدی کمبود ۷ هزار و ۵۰۰ نفری نیرو مواجه است که از شیوع کرونا و بحران آزار و تجاوز جنسی مداوم ریشه می‌گیرد.
 
البته باید گفت که بحران آزار و تجاوز جنسی در ارتش کانادا سبب شده تا این نهاد با یکی از سخت‌ترین نبرد‌های خود در خاک خودش مواجه شود.
 
موضوع آزار و تجاوز جنسی در ارتش کانادا، در دهه‌های اخیر بار‌ها مطرح شده است، اما آن چه مشخص است این که فرهنگ نظامی کانادا به دلیل نهادینه شدن این بحران، توجهی به انتقاد‌ها و شکایت‌ها نداشته است.
 
در عین حال قربانیان این بحران دچار فروپاشی عصبی و افسردگی شده و هر کدام دستکم یک بار اقدام به خودکشی کرده اند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *