سبزیجات خیارشور را بشناسید
_ بیتوته نوشت: خیارشور یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین دورچینهای غذا است که برای تهیه آن خیار قلمی را در یک بازه زمانی مشخص در آب شور مخلوط با مخلفات دیگر مانند سرکه، سبزی، سیر و... قرار میدهند. افزودن برخی سبزیجات به خیارشور، طعم و عطر فوق العادهای به آن میبخشد و سبب میشود مزه خیارشورتان تا مدتها در ذهنتان باقی بماند. اگر نمیدانید که کدام سبزیها را به خیارشور خود بیافزایید، با ادامه این بخش همراه شوید.
ترخون
ترخون یکی از سبزیجات معطری است که در تهیه خیارشور به کار میرود و عطر و طعم خوبی به آن میبخشد. ترخون دارای پتاسیم، منیزیم و ویتامینهای A و C و منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز میباشد. از این سبزی در پخت و پز نیز استفاده میشود. ترخون به دلیل خواصی که دارد به درمان برخی بیماریها کمک میکند. مصرف ترخون سبب سم زدایی بدن و پاکسازی کبد و روده میشود.
گشنیز
یکی دیگر از سبزیجاتی که در خیارشور استفاده میشود، گشنیز است. گشنیز سرشار از آهن و کلسیم است و دارای آنتی هیستامینی قوی میباشد که میتواند آلرژیهای فصلی و تب یونجه را کاهش دهد. گشنیز از لحاظ فرم ظاهری به جعفری شباهت دارد، ولی برگهای آن بسیار لطیفتر از جعفری است. برگهای گشنیز عطر خوش و آشنایی دارند و معمولا به صورت خام یا خشک شده در آشپزی استفاده میشوند.
شوید
شوید، سبزی معطر با طعمی دلپذیر است که در آشپزی کاربرد فراوان دارد و از آن به صورت خشک و تازه در غذاهای مختلف استفاده میشود. شوید از نظر طبیعت، گرم و خشک است و دارای کالری اندک و مواد مغذی بسیاری است. شوید حاوی منیزیم، فولات، آهن، کلسیم، ویتامین B۶، پتاسیم، منگنات و آنتی اکسیدانهایی است که باعث حذف رادیکالهای آزاد میشود.
نعنا و ریحان
نعنا و ریحان جزو سبزیجات معطری هستند که میتوان از آنها در تهیه خیارشور استفاده نمود. ریحان و نعناع یکی از سبزیهای پر مصرف بوده و در سبزی خوردن نیز به وفور استفاده میشود. برای طعم بخشیدن به خیارشور میتوانید بر حسب سلیقه خود از ریحان و نعناع استفاده کنید.
مرزه
مرزه گیاه فلفلی و تند با برگهای صاف و گلهای کوچک است که میتوان از آن در خیارشور استفاده کرد. مرزه گیاهی سرشار از مواد معدنی، پروتئین و ویتامینهای غنی و کم کالری است که در پخت و پز این امکان را به شما میدهد که از طعم و مزه غذاها لذت ببرید.
روش تهیه خیارشور با سبزیجات
برای تهیه خیارشور با سبزیجات، خیارهای ریز و قلمی را انتخاب کرده، بشویید و خشک کنید.
در یک ظرف آب و نمک را مخلوط کرده و بگذارید خنک شود.
سپس سرکه را به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
خیارها را در ظرف شیشهای پر کنید.
سبزیجات معطرمانند شوید، ترخون، نعنا خشک، ریحان خشک و … (انتخاب سبزیجات معطر اختیاری و سلیقهای است) را کمی خرد کرده و به همراه سیر اضافه کنید. میتوانید به جای سبزی تازه از نوع خشک شده آنها استفاده کنید.
در پایان شیشه را با آب نمک و سرکه حل شده پر کنید تا خیارها کاملا در آب و نمک غرق شوند.
درب شیشه را ببندید و آن را درون یخچال بگذارید البته میتوانید خیارشور را در جای خنک نیز قرار دهید، زیرا نگهداری خیارشور درجای گرم سبب کپک زدن آن میشود.