صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ظلم و اجحاف به دانشجویان بورسیه به چه قیمتی!؟/ ورود قوه قضائیه دانشجویان متضرر را دلگرم کرد

۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۱:۰۹
کد خبر: ۷۹۷۶۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
خبرگزاری میزان-رهبر انقلاب پیش تر در دیدار با اساتید دانشگاهها با بیان این مطلب که درموضوع بورسیه‌ها به عده‌ای ظلم شد،افزودند:متأسفانه،اقدام صورت گرفته هم خلاف قانون، هم خلاف تدبیر و هم خلاف اخلاق بود.
- گروه سیاسی: موضوع بورسیه‌ها و ظلم و اجحافی که به برخی دانشجویان و نخبگان در این پرونده صورت گرفته، این روزها نُقل محافل رسانه‌ای و دانشگاهی است؛ مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شب گذشته در حاشیه جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از نامه آیت‌الله آملی لاریجانی به مقام معظم رهبری پیرامون موضوع استیفای حقوق دانشجویان بورسیه و صدور دستور بررسی از سوی معظم‌له،خبر داد.  

مقام معظم رهبری پیش از این نیز، در جریان دیدار با اساتید دانشگاه ها  موضع گیری صریح و قاطعی را در این باره انجام دادند و موضوع طرح بورسیه‌ها را یکی از غلط‌ترین کارهایی دانستند که در این یکی دو سال اخیر اتفاق افتاده؛ ایشان در جریان دیدار مزبور گفتند: تحقیقات دقیق نشان می‌دهد مسئله بورسیه‌ها، به آن شکلی که در روزنامه‌ها با آن بازی کردند نبود اما اگر هم بود باید از راه‌های قانونی امتیازاتی که عده‌ای بر خلاف قانون گرفته بودند لغو می‌شد نه اینکه سر و صدا و جنجال درست شود.

رهبر انقلاب همچنین سیاست بازی را سمِّ محیط‌های علمی خواندند و با ابراز تأسف از اینکه در موضوع بورسیه‌ها به عده‌ای ظلم شد، افزودند: سمّی که در این موضوع به دانشگاه‌ها تزریق شد از بینش فکری مبتنی بر سیاست کاری نشأت می‌گرفت و متأسفانه، هم خلاف قانون، هم خلاف تدبیر و هم خلاف اخلاق بود.

اواسط شهریور ماه بود که جمعی از دانشجویان بورسیه در نامه‌ای به حجت‌الاسلام محمدیان،نسبت به عدم رسیدگی به مشکلاتشان از سوی وزارت علوم، گلایه کردند و نوشتند: بیش از ۶۵ روز از بیانات ارزشمند رهبر معظم انقلاب در خصوص توبیخ عاملان یکی از غلط‌ترین کارهای سال‌های اخیر می‌گذرد؛ هنوز متاسفانه دانشجویان بورسیه در بلاتکلیفی به سر می‌برند و افق امیدوارکننده‌ای را برای حل مشکل خود از طریق وزارت علوم نمی‌بینند.

در بخشی از نامه مزبور آمده بود: وزارت علوم به هیچ یک از تصمیمات کمیته ۵ نفره عمل نکرده و همچنان احکام ظالمانه خود را به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌نماید؛ با توجه به قول وزیر به کمیته ۵ نفره در مورد حل مشکلات دانشجویان، متاسفانه فرمول معدل و سن در مورد دانشجویان بورسیه همچنان رعایت نشده است، همچنین ۵۸ نفر از دانشجویان که دارای حکم بورسیه دولت جمهوری اسلامی ایران می‌باشند، لغو بورس شده‌اند؛ بیش از ۱۲۰۰ نفر از دانشجویان بورسیه مشکل جایابی هیئت علمی دارند که وزارت علوم هیچ همکاری با این دانشجویان انجام نمی‌دهد، همچنین تعداد افراد بیشتری نسبت به این لیست ادعایی ۱۷۰ نفره وزارت علوم وجود دارند که نامه لغو بورس آن‌ها به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است. بیش از ۶۰۰ نفر لغو بورس شده‌اند و وزارت علوم جهت منحرف کردن فضای جامعه اطلاعات دقیقی منتشر نمی‌کند. رئیس سازمان دانشجویان یکی از بانیان «غلط‌ترین کار‌ها» در مورد دانشجویان بورسیه، تصمیمات کمیته ۵ نفره را به سخره گرفته است و انجام نمی‌دهد.

در ادامه نامه مزبور، دانشجویان بورسیه از مسئول نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها درخواست کردند که گزارشی شفاف و کامل از موضع‌گیری‌ها و نیز اقدامات موثر و قاطع پس از بیانات رهبر معظم انقلاب، در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد تا موجب دلگرمی دانشجویان مظلوم بورسیه شود و احساس بی‌یاوری و غربتی که در اثر اقدامات وزارت علوم و مصوبه غیرقانونی ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی به آنها دست داده است، اندکی تسلی یابد.

اما مصوبه 630 شورای عالی انقلاب فرهنگی(خروج آراء صادره از کمیته‌های تخصصی وزارتین از شمول صلاحیت مراجع قضائی) که دانشجویان بورسیه در نامه فوق‌الذکر نسبت به تصویب آن انتقاد داشتند، بنا به اظهارات دیروز مخبر دزفولی تنها شامل امور علمی و آموزشی می‌شود و اگر در موارد غیرعلمی و غیرآموزشی مشکلی وجود داشته باشد دانشجویان و به طور کلی دانشگاهیان می‌توانند به مراجع قضایی از جمله دیوان عدالت اداری شکایت کنند.

بر این اساس، حجت الاسلام محسنی اژیه سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری اخیر خود در پاسخ به سؤالی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده بورسیه‌ها گفت:‌ کسانی که در رابطه با انتشار اخبار کذب در خصوص پرونده بورسیه‌ها شاکی و خواستار اعاده حیثیت هستند، می‌توانند در دادگاه شکایت کنند و اکنون چند شکایت در این مورد در دادسرای تهران ثبت شده است.

وی تصریح کرد: بورسیه‌ها به دو بخش تقسیم می‌شوند یک دسته کسانی که در کمیته ایجاد شده به قانونی بودن و رعایت شرایط بورسیه شدن آنها اذعان شده و دسته دوم تعدادی هستند که با شرایطی می‌توانند درس و بورسیه خود را ادامه دهند.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: در این رابطه مسئله‌ای که وجود دارد این است که در آن روزها وزارت علوم و رسانه‌ها فضایی کاذب ایجاد و انگشت اتهام را متوجه عده‌ای کرده‌اند، که در این خصوص اگر چنانچه کسی شکایت کند قابل رسیدگی است.

نمایندگان مجلس نیز در اظهارات اخیر خود با اشاره به عدم اراده لازم برای احقاق حق دانشجویان بورسیه، خواستار ورود دادستان به این پرونده شدند و از سیاسی کاری‌ها، آمارسازی‌ها و دروغ پردازی‌های مسئولان وزارت علوم انتقاد کردند.

در اوایل شهریور، در جریان جلسه مشترک بین کمیسیون‌های اصل نود و آموزش و تحقیقات مجلس که با حضور مسئولان سابق و فعلی وزارت علوم با دعوت از مسئولان دیوان محاسبات کشور برگزار شد، گزارشی تهیه و به سران قوا و جمعی از مسئولین ارسال شد.

در این جلسه فرهادی وزیر علوم به رغم دعوت قبلی، شرکت نکرد و کسی را هم به‌عنوان نماینده خود به این جلسه نفرستاد و این کار فرهادی با توجه به اهمیت موضوع به‌شدت مورد اعتراض و انتقاد مجلسی‌ها قرار گرفت؛ در این جلسه به تخلف و فرافکنی وزارت علوم در تعیین تکلیف موضوع بورسیه‌ها اشاره شد و اکثریت قریب به‌اتفاق اعضای جلسه خواستار معرفی مسئولین متخلف ذی‌ربط به قوه قضائیه شدند.

همچنین به دلیل اینکه دانشجویان بورسیه از سوی شورای مرکزی بورس وقت واجد شرایط، تشخیص داده شده‌اند و از این طریق حقوق مکتسبه‌ای برای آنان ایجادشده، اعضای جلسه هرگونه ورود، ابطال یا تعلیق تحصیل و بورسیه سایر دانشجویانی که به تأیید شورای مرکزی بورس رسیده است را فاقد وجاهت قانونی دانستند.

در اواسط ماه گذشته نیز نامه‌ای مشترک از سوی کمیسیون آموزش و کمیسیون اصل90 به قوه قضائیه ارسال شد تا در این رابطه ورود کرده و با متخلفان برخورد کند و همچنین از دانشجویانی که با حیثیت و اعتبار علمی آنها بازی شده است، دلجویی شود.

با وجود اینکه حدود 1600 دانشجو بورسیه شده در بلاتکلیفی به سر می برند و آینده تحصیلی و شغلی مبهمی را در نتیجه سیاست های وزارت علوم در زمینه بورسیه ها برای خود متصور هستند، نامه آیت الله آملی لاریجانی به رهبر معظم انقلاب این نوید را به دانشجویان مزبور داد که قوه قضاییه پیگیر حقوق آنها است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *