١٨٠هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل در دوره اول متوسطه
خبرگزاری میزان - امروز اول مهر سال تحصیلی بیش از ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشآموز کشور آغاز شد؛
طبق اعلام مسئولان آموزش و پرورش تاکنون ۱۲ میلیون و ۷۲۵ هزار و ۳۸۹ نفر در مدارس کشور ثبتنام کردهاند که از این تعداد هفت میلیون و ۲۷۴ هزار و ۳۵۹ نفر در دوره ابتدایی، دو میلیون و ۹۹۹ هزار و ۵۱۰ نفر در دوره متوسطه اول، دو میلیون ۵۱ هزار و ۳۶۱ نفر در دوره متوسطه دوم، ۳۳۵ هزار و ۳۹ نفر در دوره پیش دبستانی و ۶۵ هزار و ۱۲۰ نفر در مدارس استثنایی ثبتنام کردهاند. براین اساس ۹۶ درصد دانشآموزان در مدارس ثبتنام کردهاند.
اما سال تحصیلی جدید در حالی آغاز می شود که گزارش ها حاکی از این است باز هم تعداد زیادی از دانش آموزان از تحصیل بازمانده اند؛ در بین دانشآموزان بازمانده از تحصیل گروهی هستند که پایشان هیچ وقت به مدرسه باز نشده و گروهی هم بعد از گذراندن مقطع ابتدایی، به دلایل فقر، نداشتن شناسنامه و حمایت خانواده مجبور به ترک تحصیل میشوند. بر اساس این گزارش تحقیقات نشان می دهد حدود ۳۰ درصد از کودکان کار و خیابانی به مدرسه نمی روند که بیشتر آنها ۶ تا ۱۱ سال سن دارند.
منظور از کودک بازمانده از تحصیل، آن گروه سنى از جمعیت است که در سنین مدرسه؛ یعنى بین شش تا ۱۸سال قرار دارند، ولی در ماههاى تحصیلى و در چرخه آموزشى کشور حضور ندارند؛ یعنى در زمان ساعات کار مدارس، خارج از مدارس هستند و به هر دلیلى؛ یا اساساً وارد چرخه آموزش نشدهاند یا بعد از مدت کوتاهى از آن خارج شدهاند.
چندی پیش؛ علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده بود که قرار است وزارت آموزش و پرورش دانشآموزان بازمانده از تحصیل را پیدا کند و فضایی را برای تحصیل به آنها اختصاص دهد، اما نکته مهم این است که زمانی که این دانشآموزان دغدغه مالی دارند نمی توانند کار را رها کرده و به مدرسه بروند.
بر اساس آمار به دست آمده، دختران بیشترین گروه بازمانده از تحصیل هستند که بیشترشان در مناطق محروم زندگی کرده و خانوادههایشان یا اجازه تحصیل به آنها نمیدهند و یا اینکه مجبور هستند تا کار کنند.
اما نکته اصلی که باید به آن توجه کرد این است که بیشتر کودکان کار به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور به ترک تحصیل میشوند. به اذعان کارشناسان حساسیت خانوادههاى کمدرآمد براى ادامه تحصیل دختران بسیار کمتر از پسران است؛ چراکه این مسئله در نوع خود یک واقعیت اجتماعی است که معمولاً خانوادههایی که از سطح تحصیلی و اقتصادی پایینتری برخوردارند، ورود به بازار کار را براى کودکان بر تحصیل و آموزش ترجیح میدهند و اگر در یک موقعیت انتخابی برای تحصیل دختر یا پسرشان قرار بگیرند، ترجیح میدهند پسر به مدرسه برود تا در آینده شغل بهتری داشته و کمک خرجشان باشد، اما آینده دخترانشان را در ازدواج زودهنگام و خانهداری میبینند.
البته آمار دقیقی از ترک تحصیل کودکان در پایه های تحصیلی نیز وجود ندارد و برخی از مسوولان نیز نرخ گذر از دوره ابتدایی به راهنمایی و راهنمایی به متوسطه را با عدد های متفاوت اعلام می کنند اما با این وجود می توان گفت که تعداد زیادی از دانش آموزان هستند که یا در دوره ابتدایی مدرسه را ترک می کنند یا با اتمام ابتدایی وارد دوره راهنمایی نمی شوند.
بر اساس خبری که هفته گذشته وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد در سال تحصیلی جدید، ۴۵۰ هزار نفر به تعداد دانشآموزان اضافه شده است که اما هنوز ٦درصدی در بیرون از مدرسه قرار دارند؛ این خبری است که معاون آموزش متوسطه او میگوید؛ "بیشتر این تعداد به دوره ابتدایی اضافه میشوند. موضوع دانشآموزان بازمانده از تحصیل در دوره اول و دوم متوسطه اما هنوز به جاست."
معاون وزیر در توضیح بیشتر درباره اختلاف عددی میان دانش آموزان بازمانده از تحصیل دوره متوسطه اول و دوم می گوید: ما نمیتوانیم این دو را با هم حساب کنیم، چون دوره متوسطه اول برای ما جنبه اجباری دارد و هدف ما پوشش ١٠٠درصدی تحصیل است، یعنی آن ٦درصد باقیمانده را هم که درحال حاضر به مدرسه نمیروند، باید حتما به داخل مدرسه بیاوریم ولی در دوره متوسطه دوم که تعلیم، اجباری نیست، اگرچه شرایط ١٠٠درصدی تحصیل را ما باید فراهم کنیم اما آمدن دانشآموزان به اختیار خودشان است.
هرچند «علی زرافشان» میگوید: امسال پوشش تحصیلی در دوره اول متوسطه به ٩٤,٦درصد رسیده اما هنوز هم باید به آن ٦درصدی که هنوز بیرون مدرسهاند، توجه کرد و آن ١٨درصدی را که در دوره دوم متوسطه هنوز به مدرسه نمیروند باید به مدرسه برگرداند.
زرافشان همچنین دلیل اضافه شدن این جمعیت ٤٥٠هزار نفری به جمعیت دانشآموزان را همکاری بیشتر اولیای مدارس و اولیای دانشآموزان عنوان کرده که باعث شده ساماندهی آموزش و پرورش، امسال بهتر از سالهای قبل انجام شود.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *