صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شناسایی ۱۲ هزار محدوده معدنی امید بخش در کشور

۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۹۷۲۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان - معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران از شناسایی ۱۲ هزار محدوده امیدبخش معدنی خبر داد.
به گزارش ، بهروز برنا اظهار کرد: برای تکمیل نقشه ژئوفیزیک هوایی به ویژه در مناطق الویت دار سرمایه گذاری های خوبی شده است و امسال با در اختیار قرار گرفتن دو بالگرد در محدوده هایی که صرفه اقتصادی دارد عملیات اکتشاف اغاز شده است.

وی گفت: در برنامه ششم توسعه دست کم پنچ هزار و 500 میلیارد تومان منابع برای اجرای طرح های اکتشافی معادن  نیاز است.

معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی اکتشاف ژئوفیزیکی بلوک سنگان را یکی از طرح های مشترک این سازمان با ایمیدرو اعلام کرد و ادامه داد: در این بلوک که  50 محدوده مشخص شده است در عمق  15 هزار متری  به ماده معدنی رسیدیم و ذخایر جدیدی از آهن و آهن آبرفتی و سرب و روی، طلا و ذخایر پلی متال هم کشف شده است.

وی افزود: فعالیت های اکتشافی سازمان زمین شناسی هم اکنون بر  روی عناصر استراتژیک و موضوعی همچون کشف طلا، قلع، تنگستن، لیتیوم، خاک های نادر و برخی مواد معدنی  متمرکز شده است ضمن اینکه، اکتشاف بر روی 60 کفه نمکی ارزشمند کشور از دیگر برنامه های اکتشافی است.

برنا اضافه کرد: سازمان زمین شناسی در دهه هشتاد برای اولین بار در کشور پهنه های  زمین شناسی شامل کانون های  20 گانه به مساحت 420 هزار کیلومتر مربع را در  5 لایه اطلاعاتی  تکمیل و معرفی کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون 580 محدوده امیدبخش برای اکتشافات معدنی در این کانون های بیست گانه شناسایی شده است، افزود: انتخاب این 20  کانون  الویت دار  معدنی براساس استقرار  بر کمربندهای فلزی و غیرفلزی و مناطق مستعدی بوده است که قابلیت کشف ذخایر معدنی را دارد.

معاون سازمان زمین شناسی با اشاره به اینکه در حوزه اکتشاف بسیاری از کارها بومی شده است و نیازی به کارشناسان خارجی نداریم، گفت:‌ تنها  در فرآوری صنایع معدنی نیاز به تکنولوژی های برتر داریم تا زنجیره ارزش افزوده در کشور را با تعامل بخش دولتی با خصوصی شکل دهیم و سازمان زمین شناسی با اعتماد بیشتری امور را به  بخش خصوصی  واگذار کند.

برنا، واگذاری عملیات اکتشاف به بخش خصوصی را مهمترین اولویت سازمان زمین شناسی برای سرعت بخشیدن به طرحها در این بخش اعلام کرد و افزود: ریسک اکتشاف بالاست و سازمان زمین شناسی تلاش می کند ریسک را کم کند و  نقشه های پایه آماده  شده را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.

وی توانمند سازی بخش خصوصی را مهمترین اولویت برای جلب مشارکت در طرح های اکتشافی ذکر کرد و افزود: سازمان زمین شناسی به عنوان متولی بخش اکتشاف  نقشه های پایه و اطلاعاتی  برای زمین شناسی و اکتشاف را تهیه می کند و در اختیار کاربران قرار می دهد.

برنا اضافه کرد: کل بودجه سازمان زمین شناسی  در سال های 80 تا 93  حدود 200 میلیارد تومان بود که 34 میلیارد تومان آن صرف اکتشاف شد ‌که این میزان به هیچ وجه با نیاز این بخش همخوانی ندارد و اگر قرار باشد معدن پیشران در تولید ناخالص ملی باشد باید بیش از این ها در این بخش هزینه شود تا اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی در دولت یازدهم محقق شود.

وی افزود: رونق اقتصادی در هر کشوری با معدن شکل می گیرد و ایران در نیمه کمربند متالوژی آلتی مالیا قرار دارد، کشف ذخیره معدنی برای کشورها ایجاد ثروت می کند در نتیجه زمین شناسی، ‌اکتشاف و شناخت مواد معدنی در این میان اهمیت به سزایی می یابد.

معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی با تاکید بر اینکه مهم ترین اولویت در بخش معدن تکمیل زنجیره های ارزش افزوده صنایع معدنی است، گفت: تمرکز اصلی سازمان زمین شناسی شناسایی  پهنه های با مقیاس 25 هزار با لایه های ژئوشیمی است.

معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی معدنی ایران افزود: هم اکنون عمق اکتشاف در دنیا به طور متوسط 80  متر و در ایران 20 متر است.

وی اضافه کرد: آمارها نشان می دهد که 9 هزار و یک معدن داریم که 12 معدن در سطح جهانی قرار دارد و 60 میلیارد تن ذخایر احتمالی داریم که 46 میلیارد تن ذخایر قطعی کشور محسوب می شود.

برنا با بیان اینکه تاکنون 70 نوع ماده معدنی شناسایی شده که  22درصد  استخراج  فعلی کشور  ذخایر فلزی است، ادامه داد: این امارها بیانگر این واقعیت است که اکتشاف ذخایر فلزی در کشور باید در اولویت قرار گیرد.

برنا گفت: در 20 سال گذشته فقط یک میلیارد دلار در  بخش اکتشاف سرمایه گذای شده است که به هیچ وجه تناسبی با ظرفیتهای معدنی کشور ندارد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *