صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حمله کی‌یف به مواضع جمهوری خودخوانده لوهانسک

۲۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵:۵۳
کد خبر: ۷۹۷۱۱۰
بر اساس برخی گزارش ها، ارتش اوکراین در اوایل روز پنجشنبه، چهار منطقه در جمهوری خودخوانده لوهانسک را با گلوله‌های خمپاره و نارنجک هدف قرار داد.

- نیرو‌های جمهوری لوهانسک در شرق اوکراین اعلام کردند که وضعیت در منطقه طی روز گذشته به طور قابل توجهی بدتر شده است و کی‌یف در تلاش برای تشدید درگیری است. این جمهوری از ناظران بین المللی خواست تا این حمله را ثبت کنند و تدابیری برای جلوگیری از تجاوزات اوکراین اتخاذ کنند.


به گزارش «اسپوتنیک»، به گفته مرکز مشترک کنترل و هماهنگی، ارتش اوکراین در اوایل روز پنجشنبه، چهار منطقه در جمهوری خودخوانده لوهانسک را با گلوله‌های خمپاره و نارنجک هدف قرار داد.


یکی از افسران هیأت نمایندگی جمهوری خودخوانده لوهانسک در مرکز مشترک کنترل و همکاری (JCCC) اعلام کرد «یگان‌های مسلح اوکراین با استفاده از سلاح‌هایی که طبق توافقات مینسک باید از منطقه خارج می‌شد، آتش‌بس را به شدت نقض کردند.»

 

البته با وجود آنکه نماینده جمهوری خودخوانده لوهانسک از حمله اوکراین به چهار موضع در این منطقه خبر داد، کی‌یف هرگونه حمله را رد کرده است.


توافقنامه مینسک که در فوریه ۲۰۱۵ بر سر آن توافق شد، آتش‌بس بین جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک و کی‌یف، خروج پرسنل نظامی، از سرگیری روابط اقتصادی و اصلاح قانون اساسی در اوکراین را فراهم می‌کند، به طوری که حقوق ملی جمهوری‌های خودخوانده را تضمین می‌کند.


ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیشتر تاکید کرد که توافقات مینسک در مورد درگیری در شرق اوکراین تنها راه حل ممکن برای این موضوع است، اما کی‌یف نمی‌خواهد به آن‌ها عمل کند.

به گفته پوتین، اوکراین مذاکرات برای حل مناقشه را به تعویق انداخته است و در مقابل این موضوع، ناتو تجهیزات نظامی را نزدیک‌تر به مرز با روسیه مستقر کرده است.


بن والاس، وزیر دفاع انگلیس، گفت که این کشور تعداد پرسنل نظامی خود را در استونی دو برابر کرده و تجهیزات اضافی از جمله تانک و خودرو‌های زرهی جنگی را به این کشور ارسال می‌کند. همچنین چهار هواپیمای دیگر تایفون انگلیس روز چهارشنبه در قبرس فرود آمدند.


این در حالی است که وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه ویدئویی را به اشتراک گذاشت که ظاهراً گروه‌هایی از تجهیزات نظامی و نیرو‌های نظامی را نشان می‌دهد که منطقه هم مرز با اوکراین را ترک می‌کنند.


یک مقام آمریکایی ادعا کرده که روسیه ۷ هزار نظامی دیگر را در مرز با اوکراین مستقر کرده است. دولت بایدن مدعی شده است که اعلامیه روسیه مبنی بر بازگشت نظامیان روسی مستقر در مرز اوکراین به پایگاه هایشان صحت ندارد.
وزیر خارجه انگلیس هم در تازه‌ترین اظهارات، به اظهار نظر درباره تنش اوکراین پرداخت.


لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس مدعی شد که ولادیمیر پوتین می‌تواند برای به چالش کشیدن وحدت غرب، بحران اوکراین را برای ماه‌ها به طول بینجامد.


تراس گفت «ما نباید با ادعای روسیه مبنی بر بازگشت برخی از نیرو‌ها به پادگان‌های خود دچار احساس امنیت کاذب شویم، در حالی که در واقع هیچ نشانه‌ای از کاهش نیرو‌های نظامی روسیه وجود ندارد.»

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *