صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هنرمندان هم مالیات می‌دهند؟

۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۹۶۸۹۴
یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: موضوع حذف معافیت مالیاتی هنرمندان تنها در کمیسیون تلفیق مطرح شده و تا زمانی که داخل صحن علنی مجلس نیاید و قانون نشود، در حد یک نظر و پیشنهاد است.

_ روزنامه همشهری نوشت: ۲ سال پیش بود که بحث گرفتن مالیات از هنرمندان مطرح شد، موضوعی که با واکنش‌های زیادی از سوی هنرمندان و برخی از مدیران فرهنگی و هنری روبه‌رو و در نهایت در صحن علنی مجلس پرونده‌اش مختومه شد. حالا بعد از ۲ سال، در بررسی لایحه بودجه سال۱۴۰۱ کل کشور در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی، معافیت مالیاتی هنرمندان حذف شده است، اما این حدف به‌معنای تصویب قطعی نبوده و اگر چه این تغییر قانون در کمیسیون تلفیق اتفاق افتاده، اما در صحن علنی مجلس ممکن است تصمیم‌های دیگری درباره این موضوع گرفته و قبل از ابلاغ نهایی، با تغییراتی در صحن مجلس روبه‌رو شود. با این حال به‌نظر می‌رسد مجلس مصمم است که از هنرمندان در شرایطی که تعیین می‌کند، مالیاتش را بگیرد.

در این میان نکته قابل توجه این است که براساس بند «ل» قانون مالیات‌های مستقیم که مرجع این معافیت است و در سال‌های اخیر همواره محل مناقشه بوده، فعالیت‌های انتشاراتی و مطبوعاتی و قرآنی (دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های ذی‌ربط)، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می‌شوند، از پرداخت مالیات معافند.

نگاهی به یک پیشنهاد قدیمی

معافیت مالیاتی فعالیت‌های هنری در بودجه سال۱۴۰۰ کل کشور، برای درآمد‌های سالانه کمتر از ۲۰۰میلیون تومان حذف شد؛ بنابراین در سال‌جاری باید هنرمندان پردرآمد که بیشتر از ۲۰۰میلیون تومان در سال درآمد داشتند، مالیات می‌دادند.

حذف معافیت مالیاتی در حد پیشنهاد است

سیدغنی نظری‌خانقاه، یکی از نمایندگان مجلس و از اعضای کمیسیون اقتصادی که در کمیسیون تلفیق حضور دارد، با تأیید اینکه بحث حذف معافیت مالیاتی در کمیسیون تلفیق مطرح شده، می‌گوید: «در کمیسیون تلفیق قرار شد تا معافیت مالیاتی هنرمندان حذف شود و هنرمندانی که درآمد بالایی دارند مالیات خود را بدهند، اما نکته این است که این موضوع تنها در کمیسیون تلفیق مطرح شده و تا زمانی که داخل صحن علنی مجلس نیاید و قانون نشود، در حد یک نظر و پیشنهاد است.»

وی در ادامه با تأکید بر اینکه این موضوع تنها پیشنهاد بوده، توضیح می‌دهد: «در سال و در خوش‌بینانه‌ترین حالت ما ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در همه زمینه‌ها داریم و متأسفانه افرادی هستند که درآمد‌های خوبی دارند، اما چون شاکله و ساختار قانونی وجود ندارد، مالیات نمی‌پردازند. این موضوع مختص هنرمندان نیست و بلکه در همه زمینه‌هاست.»

نماینده مردم خلخال و کوثر، همچنین درباره پیشنهاد معافیت مالیات هنرمندان و حذفش می‌گوید: «قرار نیست که همه هنرمندان مالیات بدهند، برای این موضوع یک کف و سقفی وجود دارد، برخی از هنرمندان هستند که دستمزد و درآمد پایینی دارند و همه این موارد در کمیسیون تلفیق دیده شده است. کمیسیون هم براساس بودجه، پیشنهاد‌های خود را می‌دهد و در صحن مجلس مطرح و در نهایت رأی‌گیری و تبدیل به قانون می‌شود.»

هنرمندان با درآمد بالا مالیات بدهند

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو درباره حذف معافیت مالیاتی که در کمیسیون تلفیق عنوان شده می‌گوید: «بحثی که مطرح شده درباره حذف معافیت مالیاتی هنرمندانی است که درآمد بالایی در سال دارند. در میان هنرمندان و گروه‌های هنری و فرهنگی، افراد درآمد بالایی ندارند و این قشر معاف از پرداخت مالیات هستند و در میان هنرمندان افراد معدودی هستند که درآمد‌های کلانی دارند و پیشنهاد شده که این افراد مانند دیگر مردم مالیات پرداخت کنند.»

وی همچنین به موضوع درآمد‌ها اشاره می‌کند و یادآور می‌شود: «تعداد افرادی که درآمد‌های ثابت و محدود در میان هنرمندان دارند، زیاد است؛ کسانی که درآمد ۶۰ میلیون تومان در سال دارند، از پرداخت مالیات معاف هستند و عنوان شده بود که افرادی که ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان درآمد دارند، مالیات محدود بپردازند و برای افرادی که درآمد بالاتر دارند، مالیات درنظر گرفته شده است که مانند دیگر افراد باید آن را بپردازند.»

آغاز بررسی لایحه بودجه از اول اسفند

محمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس همچنین از ارسال لایحه بودجه ۱۴۰۱ به هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی توسط این کمیسیون خبر داده است. این نماینده مجلس می‌گوید: «علت تأخیر در ارسال لایحه بودجه به هیأت‌رئیسه مجلس ویراستاری بودجه توسط هیأت‌رئیسه کمیسیون تلفیق بود. از این‌رو بعد از اتمام ویراستاری لایحه در سامانه مجلس بارگزاری شده و نمایندگان مجلس تا ۳۰ بهمن فرصت دارند تا لایحه بودجه را بررسی و پیشنهاد‌های خود را در سامانه نمایندگی ثبت کنند. سپس بررسی لایحه بودجه در روز یکشنبه ۱ اسفند آغاز خواهد شد.»

وی همچنین یادآور می‌شود: «هر آنچه در بررسی لایحه بودجه بوده و پیشنهاد می‌شود، مبنای بررسی مصوبات تلفیق است و نمایندگان هرگونه پیشنهاد اصلاحی، تکمیلی یا حذفی دارند را در این مدت می‌گویند.» با توجه به صحبت‌های میرتاج‌الدینی باید دید که نمایندگان ملت چه تصمیمی درباره معافیت مالیاتی هنرمندان خواهند گرفت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *