صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چگونه می‌توانیم از گیاه «کروتون» مراقبت کنیم؟

۲۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۹۶۶۱۰
مراقبت از گیاه «کروتون» و همچنین پرورش آن کار بسیار دشواری است، زیرا به مراقبت‌های زیادی احتیاج دارد و تا وقتی که نور، دما، رطوب و باقی موارد آن درست نباشد درست رشد نمی‌کند.

_ نمناک نوشت: کروتون‌ها گیاهان گرمسیری با برگ‌های روشن و چند رنگ هستند. آن‌ها می‌توانند در هوای گرم و مرطوب در فضای باز رشد کنند و در غیر این صورت بهتر است آن‌ها را به عنوان گیاهان خانگی یا فصلی پرورش دهید. پرورش کروتون‌ها می‌تواند مشکل باشد، چون به شرایط بسیار ویژه‌ای از نور، آب، دما و رطوبت نیاز دارند و دوست ندارند جابجا شوند. ترفند مناسب برای پرورش این گیاهان یافتن مکانی ایده آل برای رشد گیاه و جلوگیری از حرکت دادن آن است.

روش پرورش گیاه کروتون

بخش ۱. انتخاب مکان مناسب:

۱. یک گلدان با زه کشی خوب انتخاب کنید:

کروتون‌ها عاشق آب هستند و در خاک خیس یا مرطوب به خوبی عمل می‌کنند. برای اطمینان از اینکه گلدان زه کشی مناسبی دارد باید به دنبال ظرفی باشید که دارای سوراخ‌های خوبی در کف باشد. هنگام انتخاب اندازه گلدان، به دنبال ظرفی باشید که نیم برابر بزرگتر از توپه ریشه گیاه باشد.

اگر در مناطق سختی زندگی می‌کنید، می‌توانید آن را مستقیماً به باغ ببرید و از گلدان صرف نظر کنید.

۲. یک ناحیه انتخاب کنید که ۶ تا ۸ ساعت نور خورشید داشته باشد:

کروتون‌ها به آفتاب زیادی نیاز دارند تا برگ‌های رنگارنگ خود را حفظ کنند، اما اگر تمام روز در معرض نور شدید قرار بگیرند، می‌سوزند. مکان ایده آل کنار پنجره شرقی یا غربی است که هر روز ۶ تا ۸ ساعت نور مستقیم بگیرد.

نور خورشیدی که بیش از حد مستقیم باشد، ممکن است باعث سوختن برگ‌ها شود.

اصول مراقبت از گیاه کروتون

۳. گیاه را از جریان هوا دور نگه دارید:

کروتون‌ها جریان هوا را تحمل نخواهند کرد، به خصوص اگر هوا سرد باشد. مکانی را انتخاب کنید که دور از در‌ها و پنجره ها، دریچه‌های تهویه و هوا، پنکه سقفی و هر جای دیگری که ممکن است در معرض جریان هوا باشد، قرار گیرد.

۴. گیاه را تا جایی که ممکن است کم جابه جا کنید

زمانی که مکانی را پیدا کردید که در آن کروتون‌ها خوشحال هستند، از انتقال آن به هر قیمتی خودداری کنید. کروتون به خوبی به شوک‌ها واکنش نشان نمی‌دهند، شوک‌هایی که شامل حرکت هستند و اگر برگ‌های آن‌ها پس از هر جابجایی به میزان زیادی ریخت اصلا تعجب نکنید.

۵. کروتون‌ها را در فصل بهار بیرون ببرید:

برای کاشت در بیرون از منزل، یک مکان با نور خورشید غیر مستقیم، مانند زیر درختی که سایه جزئی را ایجاد می‌کند، انتخاب کنید. هدف از جابجایی گیاه در اواسط تا اواخر بهار حداقل شوک رساندن به گیاه است.

کروتون احتمالاً در آب و هوای خنک یا دمای کمتر از ۴۰ درجه فارنهایت (۴ درجه سانتیگراد)، زنده نخواهد ماند.

اگر دمای زمستان در منطقه شما پایین‌تر از این است، می‌توانید کروتون را دوباره به یک ظرف منتقل کنید و آن را فقط برای زمستان داخل بیاورید.

اگر بسته به فصل، کروتون خود را به داخل و خارج جابجا کنید و برای ریزش برگهایش آماده باشید.

خاک ایده آل هم برای کروتون یک خاک خوب زه کش و غنی از مواد مغذی است.

برای غنی سازی خاک و بهبود زه کشی اش، آن را با کود کمپوست پیش از کاشت اصلاح کنید.

شرایط مناسب برای نگهداری کروتون

نحوه پرورش گیاه کروتون

بخش ۲. رشد یک کروتون سالم:

۱. به طور منظم با آب ولرم برای مرطوب نگه داشتن خاک، به گیاه آب بدهید.

وقتی ۱ سانت خاک خشک بود، از آب ولرم برای جلوگیری از شوک ریشه‌ها استفاده کنید. انگشت خود را در خاک فرو کنید و اگر در قسمت بالایی احساس خشکی داشتید، آب اضافه کنید و به آبیاری ادامه دهید تا زمانی که آب از سوراخ پایینی گلدان جاری شود.

این گیاهان گرمسیری آب زیاد را دوست دارند، اما نه خاک خیس یا مرطوب.

در طول دوره نهفتگی در اواخر پاییز و زمستان، آبیاری را قطع کرده و به خاک اجازه دهید تا عمق ۱، ۲.۵ سانتی متر خشک شود.

نگهداری گیاه کروتون

۲. گیاه را در دمای حدود ۷۵ درجه فارنهایت (۲۴ ° C) نگه دارید:

کروتون‌ها بومی مناطق استوایی هستند و در دما‌های زیر ۶۰ درجه فارنهایت (۱۶ درجه سانتی گراد) رشد نمی‌کنند. دمای ایده آل برای این گیاهان بین ۷۰ تا ۸۰ درجه فارنهایت (۲۱ و ۲۷ ° C) در طول روز و ۶۵ ° F (۱۸ ° C) در شب است.

امکان رشد کروتون در فضای باز وجود دارد، اما تنها در آب و هوای گرم با سطح رطوبت بالا. اگر در آب و هوای سردتر و یا خشک‌تر زندگی می‌کنید، کروتون را در جایی که می‌توانید محیطش را کنترل کنید، قرار دهید.

۳. حفظ رطوبت بالاتر در اطراف گیاه:

محدوده رطوبت ایده آل برای کروتون بین ۴۰ تا ۸۰ درصد است و سطح بهینه حدود ۷۰ درصد است. چنانچه اشاره کرده ایم شما می‌توانید هر ۱ تا ۲ روز با بخار دادن به برگ ها، و یا با رشد گیاه در حمامی که تند تند استفاده می‌شود، به این هدف دست یابید.

یک راه دیگر برای ایجاد رطوبت برای گیاه، قرار دادن گلدان روی یک سینی پر از سنگریزه‌هایی است که در ظرفی پر آب هستند و آب را در زمان‌های لازم تعویض کنید.

برای اندازه گیری رطوبت اطراف کروتون، می‌توانید از یک دستگاهی به نام هیگرومتر استفاده کنید که این‌ها در خانه، باغ و فروشگاه‌های مختلف در دسترس هستند.

۴. در طول دوره‌های فعال، گیاه را بارور کنید:

کروتون به مواد مغذی زیادی نیاز دارند تا برگ‌های رنگی خود را رشد دهند. در طول دوره‌های فعال در بهار، تابستان و اوایل پاییز، هر ماه با اضافه کردن کود مایع و یا پودر به آب قبل از آبیاری، گیاه را تغذیه کنید.

بهترین کود برای کروتون کود‌های نیتروژن و پتاسیمی است، مانند ترکیب ۸ - ۲ - ۱۰، زیرا این مواد شیمیایی به گیاهان کمک می‌کنند تا ساقه‌ها و برگ‌های قوی را رشد دهند و این اعداد به مقدار نیتروژن، فسفر و پتاسیم موجود در کود اشاره دارد.

در دوران نهفتگی در اواخر پاییز و زمستان گیاه را تغذیه نکنید.

۵. وقتی گلدان فعلی برای گیاه کوچک شد، گیاه را در بهار در گلدان جدیدی قرار دهید:

گلدان که ۲.۵ تا ۵.۱ سانتی متر بزرگتر از گلدان فعلی است. یک گلدان با سوراخ‌های زیاد زه کشی انتخاب کنید و آن را تا نیمه با خاک گلدان غنی پر کنید و با احتیاط کروتون را از گلدان اصلی بردارید و به آرامی به درون گلدان جدید قرار دهید. ریشه‌ها را با خاک و آب گلدان اضافی بپوشانید تا خاک را در جای خود قرار دهید.

جا گذاری جدید کروتون در گلدان می‌تواند منجر به ریزش برگ‌ها شود، اما شما می‌توانید شوک به گیاه را تنها با تعویض گلدان در وسط یا اواخر بهار به حداقل برسانید.

شما همچنین به جای خاک گلدان می‌توانید از مخلوطی از خزه نارس و کود پیری استفاده کنید.

۶. رشد را با استفاده از یک اندازه متفاوت گلدان متوقف کنید:

برخی از گونه‌ها می‌توانند تا ۱.۸ متر برسند و می‌توانید با حفظ اندازه گلدان، رشد آن‌ها را محدود کنید. زمانی که می‌خواهید گیاه رشد کند، آن را در فصل بهار به یک گلدان با همان اندازه قبلی جا به جا کنید و همچنین می‌توانید به جای این که گلدان گیاه را عوض کنید، می‌توانید آن را سالم نگه دارید و هر بهار ۷.۶ سانتی متر خاکش را بردارید و آن را با خاک تازه تعویض کنید.

نگهداری و مراقبت از گیاه کروتون

بخش ۳. عیب یابی مشکلات رایج:

۱. اگر نوک برگ‌ها قهوه‌ای شدند، گیاه را بیشتر آبیاری کنید:

کم آبی یک مساله رایج برای کروتون‌ها است و اگر به اندازه کافی آب نگیرند، برگ‌های خود را می‌ریزانند. برگ‌های ریخته با نوک قهوه‌ای و خشکی کلی را بررسی کنید و پس به این گیاه آب بیشتری بدهید و شروع به بخار دادن به برگ‌ها به دفعات بیشتری برای اصلاح مشکل بکنید.

۲. اگر برگ‌ها پژمرده شدند، آب کم تری بدهید:

اگر چه کروتون عاشق خاک مرطوب است، اما ممکن است بیش از حد به آن‌ها آب داده باشد. برگ‌های پلاسیده نشانه آبگرفتگی بیش از حد هستند و می‌توانید با قطع کردن تکه‌ای از این قسمت‌ها، آن را اصلاح کنید. تنها به آن‌ها زمانی آب دهید که ۱ سانت از خاک خشک باشد و هرگز اجازه ندهید کروتون در خاک خیس بماند.

همیشه یک گلدان را با سوراخ‌های زه کش خوب برای جلوگیری از پر آبی انتخاب کنید.

۳. اگر برگ‌های گیاه قهوه‌ای شدند گیاه را جابه جا کنید:

اگر گیاه شروع به ریزش برگ‌های خود کرده که به خاطر کم آبی نیست، ببینید آیا نوک برگ‌ها قهوه‌ای هستند یا خیر و نشانه این است که گیاه در معرض و یا جریان هوای سرد قرار دارد. گیاه را به مکان گرم تری منتقل کنید یا از پنکه، ونت‌ها و دیگر منابع جریان هوا دور کنید.

لکه‌های قهوای سر گیاه کروتون

۴. اگر رنگ‌های برگ‌ها شروع به محو شدن کردند، نور بیشتری به گیاه بدهید:

بارزترین نکته در مورد کروتون‌ها، شاخ و برگ‌های پر جنب و جوش آن‌ها است و گیاه برای تولید این رنگ‌های روشن به نور خورشید نیاز دارد. اگر رنگ برگ‌ها شروع به کم شدن کردند یا اگر رشد برگ‌های جدید رنگ سبز بدی داشتند، آن را به یک مکان آفتابی‌تر و پر نور‌تر منتقل کنید.

کروتون‌ها به حدود ۶ تا ۸ ساعت نور خورشید روشن و غیر مستقیم در روز نیاز دارند تا سلامتی و رنگ خود را حفظ کنند.

۵. در صورت ایجاد لکه‌های خاکستری، سایه بیشتری برای آن‌ها فراهم کنید:

تکه‌های خاکستری بر روی برگ‌ها نشان می‌دهند که این گیاه نور خورشید بیش از حد داغ و مستقیمی می‌گیرد و شما می‌توانید گیاه را به پنجره‌ای منتقل کنید که آفتاب مستقیم کمتری دارد یا یک پارچه سایه نصب کنید تا آن را از سخت‌ترین اشعه فرابنفش محافظت کنید.

۶. برگ‌ها را با آب صابون بشویید تا کنه‌ها را بکشید:

علائم حمله عنکبوت شامل خال‌های زرد یا قهوه‌ای بر روی برگ ها، کم رنگ شدن و یا نوار‌های سفید رنگ است. یک کاسه کوچک را با آب گرم پر کنید و یک قاشق چای خوری (۵ میلی لیتر) مایع یا صابون دستی اضافه کنید و با یک پارچه تمیز استفاده کنید تا به آرامی نوک و کف برگ‌ها را با محلول تمیز کنید و اجازه دهید تا حدود ۱۰ دقیقه بماند و سپس برگ‌ها را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید.

هر چند روز تا زمانی که کنه‌ها از بین بروند، این روند را تکرار کنید. هم چنین می‌توانید گیاه را با یک جریان شدید از آب یک بار در هفته آبپاشی کنید تا میزان آلودگی را کنترل کنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *