دادگستری کرمان مماشاتی در برخورد با متخلفان ندارد
- یدالله موحد در نشست رئیس کل دادگستری استان کرمان با رئیس و اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر و مطالبه گران استان کرمان به ارتباط دستگاه قضایی با بدنه جامعه نیز اشاره و بیان کرد: در دو سال گذشته ارتباط بی نظیری بین دادگستری استان کرمان و بدنه جامعه ایجاد شده است که در این رابطه میتوان به ایجاد پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی در محله شهید همت از سوی دادگستری اشاره کرد که معاون اجتماعی دادگستری و یکی از معاونان دادستانی در آن مستقر شده و با همکاری سایر نهادهای مربوطه، اقدامات ساماندهی را به نحوی پیگیری کرده اند که این محله در حال حاضر دارای یک طرح ملی ساماندهی است که از سوی بنیاد مسکن در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: در راستای برنامههای پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی در محله شهید همت کرمان، چهار نشست با مردم و فعالان اجتماعی منطقه انجام شد و بسیاری از آنها معتقد بودند که ابتکار دادگستری کرمان در این زمینه کم نظیر بوده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی اجتماعی در الله آباد نیز طی روزهای اخیر راه اندازی شده و بازدیدهای متعددی از این منطقه نیز انجام و با فعالان اجتماعی و مردم منطقه نیز دیدار و گفتوگو شده است.
موحد تاکید کرد: تا زمانی که اقتصاد شهری با اقتصاد حاشیه شهر تفاوت فاحشی دارد، حاشیه نشینی ایجاد میشود و این امر ممکن است تحت عناوین مختلف باشد.
وی گفت: تدوین و پیگیری میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار در جنوب و شرق استان در ۳۶ محور نیز انجام شده تا با همکاری مردم و سران طوایف از یک سو و مسئولان و اعضای شورای تامین از سوی دیگر بتوان بسیاری از مسائل را در جنوب و شرق استان حل کرد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: بر این اساس در یک سال اخیر تعداد زیادی پروندههای اختلافات طایفهای به سازش ختم شده است.
موحد یادآور شد: شوراهای حل اختلاف، داوری ها، آموزش و به کارگیری ۵ هزار مصلح و حَکَم قرآنی و فعالسازی سامانه سجام از دیگر راهکارهای دستگاه قضایی استان کرمان برای توسعه و ترویج صلح و سازش در بدنه جامعه بوده است.
وی با اشاره به اینکه شاید هیچ دستگاهی به اندازه دستگاه قضایی بر ارتباط وسیع و محکم با مردم اهتمام ندارد، گفت: وجود برخی مشکلات قابل انکار نیست و معتقدیم این مشکلات باید برطرف شود و در این رابطه امیدواریم که در دولت جدید و با حضور رئیس جمهور، در حوزه اجرا، تصمیمات مبنایی برای برون رفت ازاین وضعیت اتخاذ شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان از دستگاه قضایی به نهادی پیشتیان و حمایت کننده از سیاستهای کلان از جمله در حوزه آب یاد کرد و در پاسخ به یکی از مطالبه گران در این زمینه، گفت: تصمیمات لازم درباره موضوعات مرتبط با مسائل آبی در استان کرمان باید در سطح کلان کشور اتخاذ شود و در ادامه آن در سطح استان همه از یک حرف واحد تبعیت و آن را اجرایی کنند.
موحد تاکید کرد: هیات دولت به ریاست رئیس قوه قضاییه اگر تصمیمی برای اجرای پروژه انتقال آب استان کرمان بگیرند، دستگاه قضایی قطعا از آن حمایت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه شورای حفظ حقوق بیت المال استان کرمان جزء شوراهای برتر کشور به شمار میرود، تاکید کرد: به عنوان نمونه، در یک بخش، تعداد زیادی چاه غیرمجاز با پیگیری شورای حفظ حقوق بیت المال استان کرمان مسدود شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در پاسخ به یکی دیگر از مطالبه گران در رابطه با برخورد با تخلف مدیران نیز گفت: مجموعه قضایی استان کرمان از سال ۹۸ تا کنون با ۶۳ نفر از مدیران متخلف برخورد کرده و در این مسیر مماشاتی در برخورد با متخلفان وجود ندارد.
موحد خاطرنشان کرد: نکته مهم این است سرمایههای استان و انگیزههای مدیران برای خدمت قانونمند و صادقانه به مردم باید ارج نهاده شود و مدیران مردمی با پشتوانه قوی مردمی بتوانند مشکلات جامعه را حل کند.
مطالبه گران استان کرمان در این نشست مباحثی در حوزه انتقال آب، افزایش برخورد با مفاسد اقتصادی، حفظ سرمایههای استان و حمایت از سرمایه گذاری، برخورد با سوء مدیریت ها، توسعه اقدامات فرهنگی و آموزشی در جنوب استان و حمایت از مطالبه گران اجتماعی و فرهنگی را مورد تاکید قرار دادند.