چگونه میتوان زنجبیل را در خانه نگهداری کرد؟
_ همشهری آنلاین نوشت: برای خرید زنجبیل، دقت کنید که پوستهی آن، کاملا صاف و کشیده باشد. چنانچه پوست زنجبیل به شکل پژمرده یا چروکیده درآمده باشد، یعنی اینکه که عمر مفید خود را کرده و زمان زیادی تا خرابی و فساد آن باقی نمانده است؛ بنابراین قبل از خرید به خوبی پوسته زنجبیل را بررسی نموده و از تازه بودن آن، مطمئن شوید.
نگهداری زنجبیل
خلال کردن زنجبیل
بافت زنجبیل رشتهای میباشد که رشتهها در سمت ریشه زنجبیل و تکههای آن میباشند. میتوانید قسمت پوست کنده شده آن را از همه بافت رشتهای قطعه قطعه کنید تا دایرههایی سکه مانند به دست بیایند.
ریز کردن و خرد کردن زنجبیل
برای به دست آوردن زنجبیل قطعه قطعه یا ریز شده میتوانید زنجبیلها را پس از قطعه قطعه کردن از همه بافت رشتهای دوباره به طور عرضی برش دهید.
رنده کردن زنجبیل
اگر بخواهید از زنجبیل به طور تازه و رنده شده استفاده کنید، میتوانید یک تکه از آن را در پلاستیک پیچیده و در داخل فریزر بگذارید و در صورت احتیاج آن را از داخل فریزر در آورده با رنده ریز، رنده کنید. دقت کنید که اگر دوست داشتید میتوانید پوست آن را بتراشید با وجود این که این کار حتما لازم نمیباشد. زنجبیل را بهتر است به طور عرضی و از سرتا سر بافت رشتهای رنده کنید.
شیوه نگهداری زنجبیل
فریز کردن زنجبیل
برای فریز کردن زنجبیل و استفاده کردن از آن در فصلهایی که در دسترس نیست، زنجبیل تازه را داخل کیسهی نایلکس قرار دهید و پس از خالی کردن هوای کیسه آن را گره بزنید و در فریزر نگهداری کنید.
به این ترتیب زنجبیل چند ماه تازه میماند و میتوانید هر بار موقع مصرف یک تکه از آن را ببرید، پوست بگیرید و رنده کنید.
با این شیوه میتوانید زنجبیل تازه برای تهیه چایی زنجبیل نیز همیشه داشته باشید.
نگهداری زنجبیل در یخچال
بهترین شیوه نگهداری از زنجبیل تازه این است که آن را در یخچال نگهداری کنید. برای اینکه زنجبیل تازه را به مدت طولانی تری در یخچال نگهداری کنید توصیه میشود که ریشه زنجبیل را در کیسه فریزر بگذارید، به خوبی هوای آن را بگیرید و آن را در کشوی یخچال قرار دهید.
دقت کنید که ریشه زنجبیل تازه را بیشتر از ۲ تا ۳ هفته نمیتوان در یخچال نگهداری کرد.
شیوه نگهداری زنجبیل تازه در خاک
روش دیگری که میتوانید برای نگهداری زنجبیل تازه از آن استفاده کنید، نگهداری در خاک و کاشتن است. شما باید از یک گلدان کاملا تمیز استفاده کرده و نسبت به بهداشت خاک آن هم مطمئن باشید. مثلا میتوانید یک گلدان خانگی و کوچک را انتخاب نموده و زنجبیل تازه را در خاک آن بکارید. به این شکل زنجبیل به خوبی در خاک باقی مانده و هر زمان که بخواهید، میتوانید به میزان لازم از آن را برداشت کرده و دوباره باقی زنجبیل را در خاک بگذارید. این شیوه مدت زمان نگهداری زیادی دارد و زنجبیل در آن به خوبی تازه میماند.
نکته: برای کاشت و نگهداری زنجبیل به طور مناسب، بهتر است نخست آن را به همراه کمی آب در یک کیسه فریزر قرار دهید و در جایی تاریک بگذارید تا ریشه جوانه دار شود. پس از آن که زنجبیل جوانه زد، میتوانید آن را داخل گلدان بگذارید و زمان لازم آن را آبیاری کنید. تا هنگامی که نگهداری شما و آبیاری به دقت و به موقع انجام شود، ریشه زنجبیل تازه خواهد ماند و میتوانید در هر زمان که خواستید از آن به مقدار دلخواه استفاده کنید و از خواص آن استفاده کنید.
راههای نگهداری زنجبیل
شیوه خشک کردن زنجبیل تازه
شما همین طور میتوانید زنجبیلهای برش خورده یا پوست کنده را با یک دستمال پارچهای به طور کامل خشک کنید و به مدت چند روز در یخچال نگهداری کنید.
با خشک کردن زنجبیل به مدتی طولانی تری این ریشه را در اختیار دارید و احتمال فاسد شدن آن، به شدت کم میشود. برای خشک کردن زنجبیل، نخست باید زنجبیل را به خوبی شسته و پوست آن را جدا کنید. آنگاه زنجبیل را به شکلی منظم و به طور دلخواه خود، برش زده و تا جایی که میتوانید حلقههای برش را نازک انتخاب کنید.
به این شکل باید برشهای نازک زنجبیل را در معرض نور خورشید و آفتاب تند قرار داده و بگذارید تا آب آنها کشیده و خشک شود. گذاشتن ظرف زنجبیلهای خشک پشت پنجرهای که نور خورشید میتابد هم کافی است. ایده آلترین وضعیت این است که برشهای نازک زنجبیل را روی یک پارچهی تمیز قرار دهید تا بهتر خشک شده و هوا هم بین آنها جریان داشته باشد تا خواص زنجبیل از بین نرود.
البته شما میتوانید از مایکروفر یا فر هم برای خشک کردن زنجبیل در مدت زمانی کوتاهتر استفاده کنید. به این ترتیب همان برشهای زنجبیل را داخل سینی فر گذاشته و در فر یا مایکروفر بگذارید. بعد از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، باید برشهای زنجبیل خشک شده باشند. در غیر این صورت با برگرداندن آن ها، دوباره ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا برشهای زنجبیل را خشک کند.
نیاز است که قبل از قرار دادن زنجبیلهای خشک شده در کیسه فریزر یا هر ظرف دیگری، بگذارید که به خوبی خنک شده و گرمای آنها خارج شود. در غیر این صورت نگهداری و تجمع زنجبیلها به صورت گرم، میتواند به سرعت باعث فساد، کپک یا قارچ شود.
آسیاب کردن زنجبیل
همین طور شما میتوانید بعد از خشک کردن زنجبیلها و خنک شدن آن ها، این ریشه موثر را پودر و آسیاب نموده و به آسانی از آن در پخت انواع غذاها، سالاد و ... استفاده کنید.