صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نرخ تورم در آمریکا رکورد شکست

۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۱:۳۴
کد خبر: ۷۹۶۰۹۳
تحلیل‎های اقتصادی چشم انداز تورم در آمریکا را همچنان صعودی ارزیابی می‎کنند.
تورم آمریکا در ماه ژانویه به بالاترین سطح خود در چهار دهه گذشته رسید.
 
به گزارش «نیویورک تایمز و گاردین»، دلایل متعددی برای رکوردشکنی تورم آمریکا در ۴۰ سال گذشته وجود دارند.
 
افزایش تقاضا و کمبود عرضه ناشی از تاثیر جهانی شیوع کرونا از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر رشد تورم آمریکا از سال ۱۹۸۲ هستند؛ مواد غذایی، برق و مسکن بیشترین سهم در تورم را داشتند.
 
سال گذشته، سال بدی برای میلیون‌ها آمریکایی بود که تحت فشار مداوم مالی قرار داشتند؛ این اتفاق در حالی رخ داد که فدرال رزرو، موج تورمی به این شدت یا پایداری را پیش بینی نمی‌کرد.
 
«جروم اچ پاول»، رئیس فدرال رزرو و شماری دیگر از مسئولان اقتصادی آمریکا در ماه‌های گذشته تلاش داشتند تا افزایش قیمت‌ها را «مشکلی گذرا» توصیف کنند که نتیجه تاخیر در حمل و نقل و کمبود موقت منابع و کارگران به دلیل شیوع کروناست.
 
دلیل رکوردشکنی کم سابقه تورم آمریکا چیست؟
 
وقتی شیوع کرونا در بهار ۲۰۲۰ اقتصاد آمریکا را فلج کرد، قرنطینه‌ها شروع شد، ۲۲ میلیون شغل از بین رفت، تولید افتصادی سقوط کرد و ... همه برای مصائب بیشتر آماده شدند اما کمک‌های دولتی و مداخله اضطراری فدرال رزرو، سبب بهبود غیر منتظره وضعیت اقتصادی شد.
 
اما رونق کسب و کارها، ناتوانی تامین تقاضا‌ها را به دنبال داشت؛ زیرا آن‌ها نمی‌توانستند به سرعت نیرو استخدام کنند و زنجیره تامین جهانی متوقف بود.
 
با افزایش تقاضا و کاهش عرضه، هزینه‌ها در آمریکا افزایش یافت و شرکت‌ها دریافتند که می‌توانند هزینه‌های بالاتر را به شکل قیمت‌های بالاتر به مصرف‌کنندگان منتقل کنند.
تورم آمریکا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟
 
زنجیره‌های تامین در آمریکا به هم ریخته، چرخش شدید فدرال رزرو از سیاست‌های پول آسان به سمت یک سیاست ضد تورمی، اقتصاد را کُند کرده و تقاضای مصرف کننده را کاهش داده است.
 
سویه «امیکرون» و دیگر سویه‌های کرونا همچنان چشم انداز اقتصادی آمریکا به عنوان کرونازده‌ترین کشور جهان را تار نگه می‌دارد؛ بنابراین هنوز تاریخ دقیق و مطمئنی را نمی‌توان برای پایان این روند تعیین کرد.
 
افزایش تورم در آمریکا تاثیر مستقیمی بر جایگاه «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا داشته است.
 
براساس نظرسنجی‌های انجام شده، فقط ۳۷ درصد آمریکایی از مدیریت اقتصادی «بایدن» راضی بودند.
 
در حالی که مقام‌های آمریکایی تلاش دارند روند رو به رشد تورم در این کشور را موقتی بدانند، کارشناسان از نشانه‌های نگران کننده دال بر تداوم این روند خبر می‌دهند.
 

برچسب ها: آمریکا جو بایدن

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *