صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کارشناس بین‌الملل: آمریکا توان لازم برای اتخاذ تصمیم سیاسی در مذاکرات وین را ندارد

۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۸:۴۳
کد خبر: ۷۹۵۹۹۳
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این که اختلافات موجود در تیم مذاکره کننده آمریکایی دلیل عمده کندشدن روند مذاکرات است، گفت: به نظر می‌رسد دولت آمریکا توان لازم برای ایجاد یکپارچگی و اتخاذ تصمیم لازم را ندارد.

مصطفی خوش‌چشم در گفت‌وگو با میزان با اشاره به آخرین روند گفت‌وگوهای وین، بیان کرد: به نظر می‌رسد که طرف آمریکایی در حال مقاومت کردن برای پذیرش شروط ایران است.

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این که گذشت زمان به نفع ایران است، ادامه داد: اهرم‌های فشار ایران با گذشت زمان فشار بیشتری بر روی طرف آمریکایی اعمال می‌کند.

وی تصریح کرد: اگر توافق خوبی در دسترس باشد طبعاً جمهوری اسلامی ایران می‌پذیرد اما تا زمانی که شرایط تضمینی و رفع تحریم‌ها و اخذ ضمانت‌های ذاتی و عینی مهیا نباشد توافق خوبی هم در دسترس نخواهد بود.

خوش‌چشم گفت: جمهوری اسلامی ایران قطعاً بایستی برای گرفتن ضمانت‌های ذاتی و عینی پافشاری کند و از اهرم‌های قدرت دیگرش به خوبی استفاده کند.

کارشناس مسائل بین‌الملل در مورد وجود شکاف‌های موجود در تیم مذاکره کننده آمریکایی، عنوان کرد: به نظر می‌رسد اختلافات طرف آمریکایی یا برای نمایش و ایجاد فریب است که در این صورت در عزم جمهوری اسلامی ایران تفاوتی ایجاد نمی کند یا این که این اختلافات واقعی است.

اختلافات در تیم مذاکره کننده آمریکایی؛ دلیل عمده کند شدن مذاکرات

وی با بیان این که اختلافات موجود در تیم مذاکره کننده آمریکایی دلیل عمده کند شدن روند مذاکرات است، اظهار داشت: به نظر می‌رسد دولت آمریکا توان لازم برای ایجاد یکپارچگی و گرفتن تصمیم لازم را ندارد.

خوش‌چشم تصریح کرد: قطعاً دولت آمریکا که دارای اختلافات داخلی است و از طرفی با کنگره هم اختلافاتی را دارد، دارای قدرت لازم برای انعطاف هم نیست و نمی‌تواند تصمیم سیاسی لازم را بگیرد.

وضعیت بد آمریکا در بازارهای اقتصادی و نفت

کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: در هر صورت آمریکایی‌ها به خوبی می‌دانند که وضعیت آنها به لحاظ بازارهای اقتصادی و بازارهای نفت خوب نیست و از طرفی وضعیت اوکراین و تقابل چین بر سر تایوان، افول قدرت و خروج آمریکا از منطقه،  ایالات متحده را تضعیف کرده است.

وی عنوان کرد: دولت بایدن به جهت درگیری‌های داخلی و مشکلات اقتصادی که با آن روبرو است توان افزایش فشار بر روی ایران را ندارد لذا بایستی با واقع‌گرایی تصمیم بگیرد.

خوش‌چشم گفت: با توجه به این که جمهوری اسلامی ایران از مرحله فشارها عبور کرده است می‌تواند با مقاومت بیشتر و استفاده از اهرم‌های فشار آمریکا را مجبور به پذیرش ضروری‌ترین بخش‌های چنین توافقی کند.

تمام تصمیمات و صحبت‌های فنی انجام شده است

کارشناس مسائل بین‌الملل در پاسخ به این سوال که چقدر محتمل است که این دور از گفت‌و گوها دور آخر باشد، افزود: تمام تصمیمات و صحبت‌های فنی انجام شده و فقط باید تصمیمات سیاسی اخذ شود. این طرف آمریکایی است که تصمیم سیاسی را نگرفته لذا باید اعلام کند که تا چه حد شروط ایران را می‌پذیرد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *