صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از قطعی صدا در سالن برج میلاد و پخش زنده تا لو رفتن لیست برندگان فیلم فجر ۴۰

۲۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۵:۵۵
کد خبر: ۷۹۵۸۸۶
مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره فیلم فجر با میزان جمعیت حداکثری تماشاچی و با حضور هنرمندان، نامزدها و مسئولین سینمایی در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

- مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره فیلم فجر با میزان جمعیت حداکثری تماشاچی و با حضور هنرمندان، نامزدها و مسئولین سینمایی در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

مراسم پایانی جشنواره فیلم فجر شامگاه ٢٢ بهمن ماه در سالن اصلی مرکز همایش‌های برج میلاد با پخش سرود ملی ایران و تلاوتی از قرآن مجید آغاز شد.

در ادامه تیزر جشنواره فیلم فجر و یک آیتم با مضمون وحدت کلمه در راه پیروزی انقلاب اسلامی در چهل و سومین سالروز جشن انقلاب روی پرده رفت.

محمد سلوکی مجری مراسم به حاضران خیرمقدم و سالروز پیروزی انقلاب و شب میلاد امام جواد (ع) را تبریک گفت. در ادامه یک گزارش تصویری از آن چه در ستاد چهلمین جشنواره فیلم فجر گذشت، پخش شد.

مسعود نقاش زاده دبیر جشنواره فیلم فجر در دوره چهلم در ابتدای این مراسم گفت: در ابتدا از هنرمندان، مخاطبان و اهالی رسانه سپاسگذارم، ایام دهه فجر انقلاب اسلامی را گرامی می دارم، یاد و خاطره سردار آسمانی سردار «قاسم سلیمانی» را گرامی می دارم. 

وی ادامه داد: سینما در دو سال گذاشته به دلیل بیماری کرونا مشکلات فراوانی را تحمل کرد و عزیزان بسیاری را از دست داد، شخصا یاد و خاطره تمامی هنرمندانی که در این دو سال از بین ما رفتند را گرامی می داریم. ما برای ارتقا جشنواره نیازمند آینده نگری و کلانگری هستیم، البته باید بر قانون گرایی هم تاکید کنیم و از ابتدا تلاش کردیم تا مطابق آیین نامه پیش برویم و فشارها و درخواستهای بیرون از گود سینما را نپذیرفتیم. 

دبیر جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: سختیهای زیادی را پیش رو داشتیم، کرونا مشکلات فراوانی را بوجود آورد، در مقابل سختیها و ناامیدی ها همکاران ما تلاش فراوانی داشتند تا این دوره از جشنواره به خوبی برگزار شود، ما باید مسائل و مشکلات را بازشناسی کرده و برای آنها راه حالهای درست ایجاد کنیم. 

در ادامه این برنامه کلیپی از درگذشتگان عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون در سال جاری پخش شد. پس از آن بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران آغاز شد. 

سیمرغ بلورین بهترین عکس در این بخش به حبیب مجیدی برای مجموعه عکسهای فیلم منصور اهدا شد. سیمرغ بلورین بهترین پوستر به هیچکس تعلق نگرفت اما دیپلم افتخار این بخش به احسان برآبادی برای فیلم پیرمردها نمی میرند رسید. 

هیات داوران مسابقه تبلیغات سینمای ایران سیمرغ بلورین بهترین آنونس را به امید میرزایی برای فیلم صحنه زنی و تک تیرانداز اهدا کرد. 

در بخش بعدی این مراسم نوبت به اهدای سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه داستانی رسید، هیات داوران این دوره از جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه را به «رضا نجاتی» برای کارگردانی فیلم «ارفاق» رسید. رضا نجاتی بعد از دریافت این جایزه از تمامی گروه خودم تشکر می کنم، از همین جا قول می دهم که اگر فیلم بلند سینمایی بسازم به گوش و چشم مخاطبم احترام بگذارم و هر چیزی را به مخاطبان ارائه ندهم. 

در بخش بعدی این برنامه هیات انتخاب بخش فیلم مستند روی صحنه آمدند تا سیمرغ بلورین این بخش را اهدا کنند. سیمرغ بلورین این بخش به حجت الله طاهری برای فیلم مستند احتضار رسید. 

در بخش بعدی مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره فیلم فجر مراسم تقدیر و آیین بزرگداشت از احمدرضا معتمدی برگزار شد، طی این مراسم معتمدی که چندی است درگیر بیماری شده جایزه و تقدیرنامه خود را از علی نصیریان دریافت کرد. 

نصیریان با اشاره شخصیت معتمدی اظهار کرد: معتمدی از جمله کارگردان بزرگ سینمای کشور است، پشتوانه یک سینما فرهنگ است، سینما تنها تخصص نمی خواهد، کارگردانی که می خواهد وارد مقوله هنر شود باید در ابتدا با فرهنگ روبرو شود، این آشنایی با فرهنگ جهان می تواند یک کارگردان موفق باشد. 

احمدرضا معتمدی طی این مراسم گفت: من از تمامی مسئولین سینمایی و همچنین جشنواره فیلم فجر تشکر می کنم که یاد من بودند. من مفتخرم که در فیلم دیوانه از قفس پرید با علی نصیریان همکاری کردم و واقعا طی این همکاری تلمذ می کردم. علی نصیریان برای من مثل یک استاد بود و طی این همکاری آموزش دیده و درس گرفتم. 

محمد خزایی در طی این مراسم گفت: قبل از شروع صحبت ها من همه مردم خوب این سرزمین تشکر می کنم، از تمامی دوستانی که در محروم ترین مناطق جشنواره را برگزار کردند تشکر می کنم، از تمامی مسئولین جشنواره فیلم فجر، هنرمندان و اهالی رسانه که در دوران سخت کرونا ایستادگی کردند تا شاهد چنین جشنواره ای باشیم.

در ادامه این مراسم کلیپی در گرامیداشت سردار شهید «حاج قاسم سلیمانی» در سالن همایش های برج میلاد پخش شد. پس از آن نوبت به اهدای سیمرغ ویژه حاج قاسم سلیمانی رسید. طی این مراسم زینب سلیمانی برای اهدای این جایزه روی سن آمد. همچنین محمدمهدی اسماعیلی، محمد خزاعی و مسعود نقاش زاده برای اهدای این جایزه حضور یافتند. 

فیلم سینمایی «بدون قرار قبلی» به کارگردانی بهروز شعیبی سیمرغ ویژه سرباز وطن و نگاه ملی را از آن خود کرد. بهروز شعیبی پس از دریافت این جایزه گفت: این فیلم برای ایران ساخته شده است، خدا را شکر می کنم که این جایزه را دریافت کردم و آن به زودی به دست صاحب اصلی خود می رسانم. 

محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مراسم ضمن تبریک فرارسیدن ایام ماه رجب و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: جای بسی خوشبختی است که بهار سینمای ایران مقارن با بهار انقلاب اسلامی شده است. چهلمین جشنواره فیلم فجر امشب به پایان می‌رسد و عدد چهل عددی مقدس در فرهنگ دینی ما است. از صبح فردا جشنواره چهل و یکم فیلم فجر برای ترسیم سینمایی امیدآفرین، آگاهی‌بخش و انگیره دهنده شروع به کار می‌کند.

او اظهار داشت: عدالت فرهنگی که شعار دولت ما است، در این دوره از جشنواره با اکران آثار در ۳۱ استان به ثمر نشست. انواع ژانرها در سینما حضور داشتند و با حضور چهار نسل هنرمند سینمای بعد از انقلاب، جشنواره رونق گرفت.

او ادامه داد: با بررسی تجارب به دست آمده در این چهل سال و با بررسی نقاط ضعف و قدرت برای اعتلای سینمای ایران و متناسب با ارزش‌های انقلاب اسلامی گام خواهیم برداشت. سینمای ما موفقیت‌های زیادی تاکنون به ارمغان آورده اما چیزی که امروز می‌بینیم سطح توقع ما را براورده نمی‌کند و به دنبال اعتلای هر چه بیشتر هستیم. در این دوره از جشنواره نام و آوازه سردار شهید قاسم سلیمانی درخشید. امروز در آغاز گام دوم انقلاب اسلامی هنر باید پیشتاز باشد. با سینما می‌توان روایت اصیل ایرانی را به تصویر کشید. با دیپلماسی فرهنگ و هنر که برای دولت اهمیت بسیار دارد می‌توان موفق بود. کرونا لطمه بسیاری به بدنه سینما زده اما ما با برنامه‌ریزی مدون برای حل مشکلات ناشی از این مشکل می‌کوشیم. من از همه دست‌اندرکارانی که باعث برگزاری این جشنواره شدند تشکر می‌کنم. ما همه همت خود را برای برگزاری وزین جشنواره چهل و یکم در ابعاد انقلاب مصروف می‌کنیم.

پس از اجرای قطعاتی توسط محمد معتمدی مراسم اهدای جوایز چلهمین جشنواره فیلم فجر آغاز شد. سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های بصری را به حسن نجفی و امیر ولی خانی برای «دسته دختران» اهدا شد. 

سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی به ایمان کرمیان برای فیلم «موقعیت مهدی» رسید. سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی به امید گلزاده برای فیلم‌های «برف آخر» و «شادروان» رسید. 

سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس به مارال جیرانی برای فیلم «خائن‌کشی» رسید. سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به محمدرضا شجاعی برای فیلم «ضد» رسید. مسیح حدپور سراج برای فیلم «موقعیت مهدی» توانست سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری را از آن خود نماید. 

مسیح حدپور سراج بعد از دریافت سیمرغ گفت: من صحبت و تشکرات فراوانی داشتم ولی الان همه چیز برایم سخت است، من در شب تولدم و در آستانه ورود به دهه چهارم زندگی این جایزه را گرفتم، من از هادی حجازی فر و تمام دوستانم تشکر می کنم. 

علیرضا علویان برای فیلم‌های «علف‌زار» و «بدون قرار قبلی»  توانست سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری را از آن خود نماید. در بخش بهترین موسیقی بهزاد عبدی برای فیلم علفزار دیپلم افتخار را دریافت کرد. سیمرغ بلورین این بخش به مسعود سخاوت‌دوست برای فیلم «موقعیت مهدی» رسید.

حمید نجفی‌راد برای فیلم «علف‌زار» توانست سیمرغ بلورین بهترین تدوین را دریافت کرد. در بخش فیلمبرداری سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به آرمان فیاض برای فیلم «برف آخر» رسید. 

هیات داوران دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن را به فرشته حسینی برای فیلم دسته دختران اهدا کرد. حسینی بعد از دریافت این جایزه با اشک از منیر قیدی و همسرش نوید محمدزاده تشکر کرد. سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن به صدف اسپهبدی برای فیلم «علف‌زار» رسید. 

از جمله حواشی این مراسم این بود که بعد از اعلام نقش مکمل زن، ارتباط تصویری و صدایی شبکه نمایش به طور کامل قطع شد، اتفاقی که با وجود تلاشهای فراوان بار دیگر با موفقیت روبرو نشد. همزمان با رسيدن به مهمترين بخش اختتاميه جشنواره صداى پخش زنده شبكه نماش همچنين پخش صدا در سالن مراسم اختتاميه با مشكل مواجه شده است و از ديگر حواشى مهم اين حشنواره لو رفتن ليست برندگان نامزدهاى سيمرغ بلورين جشنواره فيلم فجر است كه اميد مى رود مسئولين جشنواره در اين بار پاسخ گو باشند.

علی‌اکبر اُصانلو برای فیلم «نگهبان شب» دیپلم افتخار بهترین نقش مکمل مرد را از آن خود کرد. نادر سلیمانی برای فیلم «ضد» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد. سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی زن به طناز طباطبایی برای فیلم سینمایی «بی رویا» رسید. 

طناز طباطبایی برای فیلم «بی‌رویا» توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی زن را دریافت کند. همچنین سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد به «امین حیایی» برای فیلم «برف آخر» رسید. سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول به «هادی حجازی فر» برای فیلم موقعیت مهدی رسید. 

کاظم دانشی برای فیلم سینمایی «علفزار» سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را دریافت کرد. دیپلم افتخار هیات داوران برای بهترین کارگردانی به سید هادی محقق برای فیلم سینمایی «دِرب» رسید. 

سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران به امیرحسین عسکری برای فیلم «برف آخر» رسید. در نهایت سیمرغ بلورین بهترین به «حبیب الله والی نژاد» برای موقعیت مهدی رسید. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *