صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چیز‌هایی که هرگز نباید درون لوله فاضلاب بریزید!

۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۵:۵۰:۰۲
کد خبر: ۷۹۵۸۲۸
‌می‌توان گفت که اغلب افراد از ریختن هیچ چیزی به درون فاضلاب دریغ نمی‌کنند، اما باید این را بدانند که ریختن برخی چیز‌ها مانند رنگ و مو درون لوله فاضلاب آشپزخانه کاملا اشتباه است.

_ نمناک نوشت: معمولا مردم از انداختن هیچ چیزی درون فاضلاب دریغ نمی ‎کنند و از عواقب این کار آگاه نیستند، اما آیا نمی ‎دانید که انداختن بعضی چیز‎ها درون فاضلاب یا همان لوله‌ی سینک ظرفشویی کاملا اشتباه است؟ توصیه ما در این بخش به شما این است که این لیست را بخوانید و برای همیشه به خاطر بسپارید.

۱۳ چیزی که انداختن آن‌ها درون لوله فاضلاب آشپزخانه ممنوع است

۱. برنج و ماکارونی درون لوله فاضلاب:

برنج و ماکارونی بعد از خیس شدن افزایش حجم پیدا خواهند کرد و حل شدن آن ‎ها درون آب زمان زیادی طول خواهد کشید، بنابراین ریختن این نوع مواد غذایی به درون فاضلاب باعث انسداد لوله‌ها خواهد شد.

۲. پوست تخم مرغ در لوله فاضلاب:

معمولا افراد تصور می ‎کنند که اگر پوست تخم مرغ به قطعات کوچک خرد شود، ریختن آن به درون فاضلاب مشکلی ایجاد نخواهد کرد، اما اصلا اینطور نیست. قطعات کوچک پوست تخم مرغ به قطعات بزرگتر می ‎چسبند و باعث ایجاد توده‌های بزرگتر می ‎شوند و در نهایت سبب انسداد فاضلاب خواهند شد.

۳. آرد در لوله فاضلاب خانه:

اگر با خمیر آشنایی داشته باشید، احتمالا می ‎دانید که اجزای تشکیل دهنده آن آرد و آب هستند و حال تصور کنید خمیری درون لوله ایجاد شده باشد و اجزای دیگر مواد غذایی درون این خمیر قرار گرفته اند که چنین وضعیتی در نهایت منجر به انسداد لوله خواهد شد.

۴. دانه‌های قهوه:

اکثر افراد تصور می‌کنند دانه‌های قهوه به اندازه کافی کوچک هستند و به لوله‌های فاضلاب نمی‌چسبند، اما در حقیقت اینطور نیست و بیشتر لوله کش‌ها می‌گویند قهوه لوله‌های فاضلاب آشپزخانه را مسدود می‌کند.

۵. زباله‌های ساختمانی:

زباله‌های ساختمانی مانند خرده نان و یا سنگ ریزه‌ها باعث انسداد لوله می ‎شوند. وقتی قطعات بزرگ‌تر لوله را مسدود کنند، قطعات کوچکتر روی آن‎‌ها و دیواره‌های لوله مستقر می ‎شوند و با گذشت زمان باعث ایجاد مشکلات جدی‌تر خواهند شد.

۶. دارو ‎ها در لوله فاضلاب منزل:

برخی افراد تصور می ‎کنند که دارو‌ها به راحتی در آب حل می‎ شوند و منجر به انسداد لوله نمی ‎شوند. در حالی که داروها، آب را اشباع کرده و آن را مسموم می ‎کنند. فیلتر‌های تصفیه آب می ‎توانند آن را از رسوبات و میکروارگانیسم‌های مختلفی پاک کنند، اما هیچ فیلتر تصفیه‌ای قادر به جدا کردن دارو از آب نیست.

۷. برچسب‌های مختلف روی میوه و قوطی ها:

حتی اگر این برچسب‌ها بسیار کوچکند، آن‌ها را درون سطح زباله بریزید و از ورود شان به فاضلاب جلوگیری کنید. این برچسب‌ها همراه با چسب هستند و انحلال آن‌ها درون آب مدت زمان زیادی می ‎طلبد.

۸. مو در لوله فاضلاب:

مو‌ها به ویژه از نوع ضخیم و بلند، اصلی‌ترین و شایع‌ترین دلیل انسداد لوله‌های حمام هستند. رشته‌های مو در هم تنیده می ‎شوند و سبب ایجاد توده‎‌های بزرگ خواهند شد و بسیاری چیز‌های دیگر را درون لوله حمام در خود گرفتار می‎ کنند؛ بنابراین بهتر است قبل از دوش گرفتن مو‌های خود را شانه کرده و مو‌های ریخته تان را درون سطل آشغال بریزید و این امر باعث می ‎شود که مو‌های کمتری به فاضلاب حمام راه پیدا کنند.

۹. فیلتر سیگار لوله فاضلاب خانه:

فیلتر سیگار بعد از خیس شدن متورم شده و افزایش حجم پیدا خواهد کرد و می ‎تواند موجب انسداد لوله آب شود. همچنین مواد موجود در فیلتر سیگار مانند نیکوتین در آب حل شده و آن را مسموم خواهند کرد و فیلتر‌های تصفیه آب قادر به پاک کردن این مواد مضر از آب نیستند.

۱۰. روغن، چربی:

چربی‌ها ذرات ریزی هستند که وقتی با باقی مانده مواد غذایی یا مواد دیگر ترکیب می‌شوند، لوله‌ها را مسدود می‌کنند. چربی موادی مانند پوسته تخم مرغ را به هم می‌چسباند و گلوله‌های ضخیم و چسبنده‌ای ایجاد می‌کند که می‌تواند راه عبور در لوله‌ها را مسدود کنند به طوری که هیچ چیز از آن‌ها عبور نکند.

۱۱. پنبه:

اگرچه دستمال‌های کاغذی و پنبه‌ها زیست تخریب پذیر هستند، اما به این معنی نیست که بلافاصله در آب حل می‌شوند. آن‌ها به گونه‌ای طراحی شده اند که قابلیت جذب دارند و در واقع موجب گرفتگی لوله‌ها می‌شود. اگر مجبور به استفاده از دستمال یا پنبه هستید، بعد از اتمام کار آن‌ها را داخل سطل زباله بیندازید در غیر این صورت، توصیه می‌کنیم از حوله‌های پارچه‌ای استفاده کنید، به خصوص در آشپزخانه‌ها که مصرف حوله و دستمال بیشتر است.

۱۲. مواد شوینده خانگی:

مواد شوینده خانگی شامل مواردی مانند تمیز کننده‌های خانگی و شوینده‌های اتومبیل هستند. اگرچه این مواد لزوماً باعث مسدود شدن لوله‌ها نمی‌شود، اما این مواد شیمیایی در صورت ورود به منبع آب (آب‌های زیرزمینی) می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

علاوه براین مایعاتی که از اتومبیل نشت می‌کنند هرگز نباید وارد فاضلاب شوند.

۱۳. رنگ:

یکی دیگر از مسائلی که باید به آن توجه کرد عدم شست و شوی رنگ‌ها و حتی قلمو‌ها است، زیرا ورود این مواد شیمیایی به داخل فاضلاب مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند. در حقیقت برخی کشور‌ها در این زمینه قوانینی دارند چرا که ورود این مواد شیمیایی مضر به داخل آب آسیب زیادی به سلامت انسان‌ها و محیط زیست وارد می‌کند.


برچسب ها: خانه داری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *